Фентъзи и фантастика - 20

• 29 508
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Аз пък съм ги набелязала и мисля да пробвам поне с първата. (Била съм в Мароко и точно на тези порти, които са на кориците Grinning )

# 511
Прочетох какво става нататък, защото се отказах да чета другите две книги. Еми, не ми харесва. И проблемът не е в света на книгата или в начина по който е написана, проблемът е в авторката.
Изглежда имаме противоположен морал.
Повтарям се - и с други съм имала проблем, героите на Лукяненко ме дразнеха, моралът на Маделин Милър ми изглежда сбъркан, но в този случай е в много по-голяма степен.
Намира се извинение за неща, които за мен са отвратителни, а се осъждат такива, които смятам, че са правилни.

# 512
Ех, май няма да чета втората книга за Девабад, а си я бях приготвила Pensive Разочарована съм.
Оказа се, че имам непоносимост към Али, а откакто Нахри започна да се сближава с него (през втората половина на книгата) - и към нея. Въобще не мисля, че това чувство ще се промени, смятам, че ще се задълбочава.
Аз писах, че и други книги ме дразнят, други герои, като светлите на Лукяненко, но въобще не може да се сравнява.
Освен това има нещо гадно в идеологията на авторката, до което предпочитам да не припарвам. Начинът по който винаги оправдава ислямистите ... Persevere
Е, добре, че не поръчах книгите от сегашната промоция на Озон.
Аз книгите ги купих, не съм ги чела мислех да изчакам и третата и тогава да ги подхващам. Да се отчета с "Бунтът на кралицата" на Ребека Рос. Не е лоша книгата. Главната героиня е девойка на седемнадесет години( къде без тези девойки Laughing), но не е дразнеща, има и любовна история (естествено). Като за първа книга на авторката, бива. Малко наивна, но има накъде да се развива авторката, надявам се втората да ме изненада приятно.

# 513
Ех, май няма да чета втората книга за Девабад, а си я бях приготвила Pensive Разочарована съм.
Оказа се, че имам непоносимост към Али, а откакто Нахри започна да се сближава с него (през втората половина на книгата) - и към нея. Въобще не мисля, че това чувство ще се промени, смятам, че ще се задълбочава.
Аз писах, че и други книги ме дразнят, други герои, като светлите на Лукяненко, но въобще не може да се сравнява.
Освен това има нещо гадно в идеологията на авторката, до което предпочитам да не припарвам. Начинът по който винаги оправдава ислямистите ... Persevere
Е, добре, че не поръчах книгите от сегашната промоция на Озон.
Аз имах огромно желание да разбера, прехвалените книги, защото всички твърдят, че не представяла само 1 гледна точка с на всички герои. Но от това което казваш ти много се чудя дали да я започвам въобще. "Мароканския свят през много гледни точки" искам да ида на екскурзия, но май и това ще пропусна Confused

Наистина отразява всички гледни точки в един конфликт и никой герой не е напълно идеален и всички правят грешки. Нахри е може би най-безпристрастната от наблюдаващите, защото идва отвън. Героите се развиват и променят, освен това.

Нормално е някой да не хареса книгата. Все пак различни вкусове, различни мнения. Още не се е появила тази книга, която всички, без изключения, ще харесат.

А иначе аз безкрайно много харесвам Лукяненко, както и Маделин Милър. Щом на Милър книгите ги имам на английски и на български Wink.

И най-сетне днес си взех третата книга на Беки Чеймбърс, след най-дългото чакане на приордър Simple Smile.

# 514
Когато търсих резюме на сюжета на следващите книги, попаднах на едно дълго и блестящо аргументирано ревю (с много спойлери) - https://www.bookshelvesandpaperbacks.com/everything-wrong-with-t … e-empire-of-gold/
Съгласна съм с авторката му - в книгата си личат огромни пристрастия на писателката и това не е нещо, което мога да приема.

Видях, че Стивън Фрай ще пише (или вече пише) книга по Одисеята - много ме зарадва Simple Smile А Еднорог са обявили официално, че тази година ще публикуват Троя Purple Heart

# 515
Стивън Фрай изобщо не ми хареса на мен Sad

# 516
Първата ли чете, или Герои? Според мен е максимално обективен и подробен (споменава различни източници) при преразказването на митовете. В началото пускаше много шеги, които на мен ми бяха странни, но в по-новите си книги (Герои и Троя) като че ли става все по-сериозен. Даже, изобщо не помня в Троя да е имало нещо преднамерено смешно, добавено от него.

# 517
Митове
До средата съм и ме е яд за парите, дето дадох. Не ме грабва изобщо. Звучи ми идиотски.

# 518
А на мен това ми хареса в първите две книги от трилогията за Девабад, никой не е напълно лош, никой не е абсолютно добър, всеки се ръководи от собствен морален компас, който не винаги показва правилната посока. Всъщност виждаме всички гледни точки, на един вековен и безсмислен конфликт. Шафитите мразят девите, девите ненавиждат шафитите и това разделение е толкова дълбоко вкоренено между двата народа, че въвлича всички останали джинове в този безкраен кръговрат от насилие. Векове наред е имало толкова много пролята кръв, че нищо не би могло да я отмие от улиците на Девабад. Всъщност Нахри е единствената, която се опита да потуши този конфликт, но нейните възможности са много ограничени от тиранията на Гасан. Али, Дара, Гасан, Каве и Диру всеки от тях допуска грешки, водейки се от според тях благородни мотиви. И тези грешки струват животи. Сляпата преданост, фанатичната вяра, екстремизмът виждаме до къде води това, до там до където водят алчността, желанието за власт и абсолютната тирания, към още кръв и жертви.
Като цяло ми допадна замисълът на поредицата беше ми много интересно да чета за целия този конфликт и как са представени всички гледни точки в него.

# 519
Вижте на какво попаднах, първите две книги на Есълмонт  ги четох много отдавна, почти нищо не си спомням. Няма да е лошо да ги прочета една след друга четирите, но кога ще се случи не се знае.
https://artline-store.net/product/917/globus-skiptar-tron-roman- … eria-kniga-4.html

# 520
Малко фенарт

Скрит текст:
Йенифер

Скрит текст:

Скрит текст:
Йенифер

Скрит текст:
Йенифер и Гералт

Скрит текст:
Йенифер и Гералт

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 18:12 от Лорд Сняг

# 521
  • В полите на Пирин планина
Много сполучлив фенарт, Лорде!
Импонира ми на представата за двамата герои. Simple Smile

# 522
  • София
И аз го видях това Мег❤️❤️❤️ Тази я пускат доста скоро след третата, може би ще изкарат до край поредицата 🤞

# 523
Взехте ли си нещо от Сиела? Simple Smile

# 524
Взехте ли си нещо от Сиела? Simple Smile
Аз съм пас. Има книги, които искам,но поръчах от Озон, а и реших да си преброя книгите, които съм натрупала нечетени. Оказаха се 74, така, че докато не разкарам поне 10-15 няма да купувам. Този път мисля да съм сериозна.

Общи условия

Активация на акаунт