Фентъзи и фантастика - 20

• 29 507
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Аз не съм натрупала много непрочетени - най-много да има 2-3.
Но мисля да наваксам скоро и с тях Simple Smile
Човекът преди мен (на касата на книжарницата) беше взел Патрулите на Лукяненко - от там се сетих за тази тема.

Скоро ще започна "Загадката на имението Клумбър" на Артър Конан Дойл (днес я взех от промоцията) - мисля, че и тя има някакъв фентъзи елемент.  Любопитна ми е, пише, че не е издавана до сега на български, но нямам много големи очаквания.

Бях забравила, че Дойл има още една любопитна книга, издадена от Сиела - "Отровният пояс", тя пък е фантастика. Може да я взема при следващата им такава промоция...

# 526
Аз книгите, които взех от промоцията им есента още не съм прочела. " Малори" е едната, " Неописуеми неща", анотацията на която ми хареса, малко в стила на " То" и " Момчешки живот" и тя си стои, абе само трупам и като видя в библиотеката нещо интересно или онлайн и забравям за моите.

# 527
  • София
Ооо, те са почнали да издават и тази поредица на Джонатан Страуд...ако я докарат до край много ми се иска в бъдеще да я пробвам (нали много си ги бях харесала книжките за Бартимеус)
https://artline-store.net/search.html?phrase=%D0%94%D0%B6%D0%BE% … D0%B0%D1%83%D0%B4

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 20:45 от Angel_Dust

# 528
  • Майничка
Бях си купила през октомври трилогията "Барутният маг", през уикенда си я изгълтах с кеф. Толкова отдавна не бях чела три книги една след друга в един ден!

# 529
  • Разпиляна във въображението
Започнах "Малка омраза" на Джо Абъркромби. Много бавно ми върви. Много имена и герои, история, която не ми е ясна като "държави", разположения, някой за нещо се бори и т.н.

# 530
Прочетох Хрониките на Ралмия на Александър Драганов. Ами не  са точно лоши, но доста клишета има. Нещо средно между  Стар Уърс, Магическо кралство за продан и В името на краля.

харесаха ми картинките,  езика като цяло е четивен, но историята е наивна по детски. Вече не съм за такива банални сюжети, но на някое детенце четирилогията може да да се хареса. Толкова от мен.

# 531
  • В полите на Пирин планина
Чета "Момчето, което чуваше всичко" на Робърт МакКамън. Фантастичният елемент е малък, но книгата е страхотна. Не се усетих как стигнах до средата, а нямам много време за четене.

# 532
Може ли да ми препоръчате апликация за андроид с аудио книги, по възможност безплатна Rolling Eyes

# 533
Ако някой е чел на английски, или ще чете сега "Клара и слънцето", нека напише някакъв отзив Simple Smile Книгата е много хвалена, чудех се дали да я взема, но от това, което прочетох за нея, ми се струва, че ще е прекалено депресираща за мен (а напоследък не ми се четат депресиращи неща).

# 534
Ура! Приключих "Ритъмът на войната". Най-дълго четената книга.
Супер е книгата.

# 535
Прочетох "Червеноризци" на Джон Скалзи. Хареса ми, макар да не е нещо невероятно. Да, идеята е заимствана от Стар Трек и има пародиен ефект, но е много по-добро от пародията на Ериксън - поне за мен.
Сюжета много напомня на "Само ти можеш да спасиш света" на Пратчет. Сред екипажа на  Дръзки* се случват странни събития. Петима офицери оцеляват и при най-големи опасности. За сметка на това всеки, който се окаже  близко до тях рискува живота си. Във всяка мисия има поне един смъртен случай. Случайност ли е или....?

*съвпадението с поредицата на Сансдърсън е само случайност.

https://chitanka.info/book/9455-chervenoriztsi

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 23:54 от Лорд Сняг

# 536
  • София
Здравейте,
Търся първата книга от поредицата "Академия на проклятията" на Елена Звездная. В рулит ги има всички части на BG без първата и никъде не я намирам. Много искам да ги прочета , обаче просто не мога да започна от втората книга.

# 537
@ Ellie_-0001Мисля, че ги имам и шестте, електронно. Довечера ще проверя и ще ти я пратя, стига да ми пуснеш имейла на който да го сторя на ЛС.

@еveryone
Само да кажа, че прочетох "Взаимозависимост" - трилогията. Ами хубава е, но финалът ми дойде малко като отрязан. Или по-скоро не като отрязан, а супер нелогичен* и малко с отворен край. Не бе точно каквото очаквах, някак ми напомни на "Небесните господари" в последната си част с тези бедушни роботи-хранилища на спомени. иначе първата част е желязна, втората също си я бива, а и третата до към средата ми харесваше.
Има интриги, доста обрати, секс, и дори мърсотийки. Не е подмината и научната фантастика.
Все пак на мен като че ми хареса повече "Червеноризци" от същия автор.

кефометър от първата книга 5/5
кефометър от втората книга 4,5/5
кефометър от третата книга 4/5

среден кефометър 4/5 (главно заради финала на третата част, иначе трилогията си я бива)

*нищичко до този момент не подсказваше, че именно така ще се развият събитията.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 15:41 от Лорд Сняг

# 538
  • София
Здравейте,
Търся първата книга от поредицата "Академия на проклятията" на Елена Звездная. В рулит ги има всички части на BG без първата и никъде не я намирам. Много искам да ги прочета , обаче просто не мога да започна от втората книга.
И първата я има

https://www.rulit.me/author/zvezdnaya-elena/ne-proklinaj-svoya-d … nload-509615.html

# 539
  • Бургас
Ellie първата книга май може да се свали само. Погледнах, че книгите са 8.
Ще взема и аз да я започна, че и без това се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт