Фентъзи и фантастика - 20

• 29 480
  • 724
  •   2
Отговори
# 600
Не само какви хора са подбрали за актьори е пробел. Показателно е, че Леане се появява още във втора серия, както и Лиандрин, но пък някои важни герои не ги видях в каста за първия епизод. Ако като в Гот имаме по 40-50 минути на серия, те за една серия не могат да стигнат до Кемлин, камо ли до Тар Валон

ОТ колелото на времето очаквам да стане нещо като Меча на истината - нищо общо нямаше с филма, освен че бяха взели героите. Е, да, тук-там ползвах мотиви, например че в едно от алтернативните бъдеща Калан се жени за друг човек и има син, или че има герой на име Никълъс, или че Ричард открива че има сестра, но това бяха малки вмъквания, без връзка едно с друго. Централно сюжетната линия бе опропастена и това бе причина за провала на  сериала. За мен лично щеше да се получи много по-добре ако бяха направили сериала по първите 3 книги, или дори - по първите 4.  Първите 4  така или иначе, затварят един определен цикъл, в който повече не се споменава за Мрачният Рал, опасността е вече друга.

# 601
  • Разпиляна във въображението
От време на време се питам дали да поема на пътешествие в Малазана Simple Smile

Не мога да преценя доколко е удачно екранизирането на тежки и сериозни поредици като филми/сериали. Политкоректността изкривява изградени представи у нас създадени от авторите, нарисувани от тях.

# 602
погледнах пак каста на Колелото. Няма да коментирам актьори, само герои
Мин - най-много, 3 епизода. Мммм, колкото и да си я обичам Мин, тя се появява едва в средата на първа книга за малко, а дейно участе взема едва в средата на четвърта книга. Няма как да има повече участие от половината актьори.„

М 'хаил - явно го има още в първият епизод, което абсурд. За първи път се появява чак в седма книга.

Мастер Гринуел? Не помня в Колелото да е имало такъв? Алана - и тя много рано цъфна, още в първия епизод. Марин АЛ Вийр. Това ще да е някакво съчетание между Моарей и Нинив ал Вийр? или?

(Обащал си бях да не коментирам каста, но не мога Маделин Маден за Егвийн? Егвийн е по-скоро Оливия Уайлд има класически средиземноморски черти, лицето й не е толкова малко и е бяла. Единствените типично мургави герои са Перин и Тююн. Тази повече ми бие на Тююн. Иначе актьора избран за Мат Каутон става. За Абел Каутон- също. И като сме почнали семейството на Мат, защо не са сложили сестрите му и майка му? после ще кажат, че има полова дискриминация ).

Добре че все пак се сетили, за Мойрейн Сейдай, щото можеше и да не се сетят. То приключениято почва с нея, но ня е на 14-15 място, зад Алана, Леане, Лиандрин и Сюан. ОЩе по-нелогично ми е че Ранд Ал Тор - главният герой - е почти накрая в надписите. По какъв критерий са ги слагали? Нито по буквен, нито по значимост.

И тъй в първият епизод имаме Леане, Сюан, Мхаил и пр. но нямаме Мургейз или Гарет Брин... чудничко. Не видях и името на Елайда, но няма да се учудя, ако на някой е хрумнало "гениалното" решение, Лиандрин е червена, - Елайда и тя е червена, хайде да заместим едната с другата.

П.С. ако сериала го направят като книгата веднага ще го обявят заради сексистки,  и ще го спрат. либералната преса няма да изтрае герой като Мат.Stuck Out Tongue Winking Eye, който е типичният сваляч и "трикстър"

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 22:10 от Лорд Сняг

# 603
Марин ал-Вийр е майката на Егвийн. И аз не харесвам избора на актриса за Егвийн.

# 604
"Разреден въздух" на Ричард Морган е много глупава книга, няма повече да си губя времето с нея. Нищо общо с "Вариант 13".

# 605
В темата за промоции на книги имаше питане за Труди Канаван, аз не съм чела нищо нейно. Майка ми чете една нейна за магьосници, но май не й хареса много - каза, че е средна работа, чете се, но не я впечатлява.

# 606
В темата за промоции на книги имаше питане за Труди Канаван, аз не съм чела нищо нейно. Майка ми чете една нейна за магьосници, но май не й хареса много - каза, че е средна работа, чете се, но не я впечатлява.
И моето мнение е такова, става, но не е нищо особено. Трилогията  "Черният магьосник" четох и до там.

# 607
  • България
Четох само първата трилогия "Черният магьосник".
Нищо особено, ако финалът беше различен можеше да се опитам да прочета и втората трилогия.

# 608
Книгите за  Итания са по-добри, но останалите са й по-слаби. Черният маг е средна работа. По-късно ще пиша пак

нов опит да  "сглобя историята за Итания
Скрит текст:
Скрит текст:
Жрицата   в бяло - корица
Скрит текст:
жрицата в бяло карта

Скрит текст:
Жрицата в бяло - 9 страница

Скрит текст:
Жрицата в бяло 10,11 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 12,13 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло - 14, 15 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 16,17 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 18,19 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 20, 21 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 22, 23 - Първа глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 24,25 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 26, 27 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 28, 29 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло30,31 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 32, 33 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло  34, 35 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 36, 37 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 38, 39 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 40, 41 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 42, 43 страница Втора глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 44, 45 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 46,  47 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 48, 49 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 50,51 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 52, 53 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 54, 55 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 56, 57 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 58,59 страница Трета глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 60,61 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 62, 63 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 64, 65 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 66,67 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 68, 69 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 70, 71 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 72, 73 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 76, 77 страница - четвърта глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 78, 79 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 80, 81 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 82, 83
Скрит текст:
Жрицата в бяло 84, 85
Скрит текст:
Жрицата в бяло 86, 87
Скрит текст:
Жрицата в бяло 88, 89 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 90,91 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 92,93 - Пета глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 94, 95  страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 96, 97страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 98, 99 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 100, 101 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 102,103 страница
Скрит текст:
Жрицата в бяло 104, 105 страница - Шеста глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 106, 107
Скрит текст:
Жрицата в бяло 108, 109
Скрит текст:
Жрицата в бяло 110,111
Скрит текст:
Жрицата в бяло 112,113
Скрит текст:
Жрицата в бяло 114,115
Скрит текст:
Жрицата в бяло 116,117
Скрит текст:
Жрицата в бяло 118,119 Седма глава
Скрит текст:
Жрицата в Бяло 120, 121
Скрит текст:
Жрицата в бяло 122,123
Скрит текст:
Жрицата в Бяло 124,125
Скрит текст:
Жрицата в бяло 126, 127
Скрит текст:
Жрицата в бяло 128, 129
Скрит текст:
Жрицата в бяло 130,131
Скрит текст:
Жрицата в бяло 132,133 -  Осма глава
Скрит текст:
Жрицата в бяло 134 ,135
Скрит текст:
Жрицата  в бяло 136, 137
Скрит текст:
Жрицата в бяло 138, 139
Скрит текст:
Жрицата в бяло 140,141
Скрит текст:
Жрицата в бяло 142,143
Скрит текст:
Жрицата в бяло 144,145
Скрит текст:
Жрицата в бяло 146,147
Скрит текст:
Жрицата в бяло 148, 149
Скрит текст:
Жрицата в бяло 150,151
Скрит текст:
Жрицата в бяло 152, 153 Девета глава

Засега спирам дотук. Ако има интерес продължавам. Действието почва малко мудно, но нататък има развитие в интригата
За който не е разбрал -
Скрит текст:
официалната религия са  кръговиянците или  "белите", които са върховни жреци и се подчиняват на Боговете. Постепенно те "оплитата в мрежите с" всички владетели. Само съноплетците "необузданите", които са нещо като знахари и са еретици  не им се подчиняват. Но ето че на континента нахлувах и трета сила - пентадриянците. Те също вярват в петима богове като кръговиянците, но са враждебно настроени.... Възможно ли е да има и други петима богове, или ....?
На целия този фон се развиват личните драми, на главната героиня Аурея.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 20:15 от Лорд Сняг

# 609
Знам, че в тази тема има много почитатели на Сара Маас - радвайте се, ще има сериал Simple Smile
https://www.syfy.com/syfywire/ron-moore-adapting-a-court-of-thor … 6ner5dLc6HDCagco8

Това е поръчан сериал (за Хулу), а не просто продадени права (като при Пиърс Браун), така че ще види бял свят. Проектът се ръководи от Рон Мур (известен от Друговремец и Бойна звезда Галактика), авторката също ще участва.
Ще сложа новината и в темата за фантастичните сериали. За сега не съм чела нищо от тази авторка (мисля, че няма да ми хареса).

# 610
На мен много ми харесва. В YA жанра ми е топ! За съжаление ненадмината от години. В тази поредица атмосферата е приказно старовремска, като в Друговремец ( който между другото в момента гледам, на 3 сезон съм). Макар да не понасям сюжета на Друговремец, сериала е страхотно красив Simple Smile. Затова имам надежда и за този Simple Smile Дано дано е красив Simple Smile
Книгите на Сара винаги са- първа книга направо слаба, наивна, следващите невероятни обрати, сюжет, прекрасни Simple Smile и всичко се навързва

# 611
Аз на Друговремец гледах само началото и попрочетох в Уикипедия за сюжета - не ми харесва, няма смисъл да го подхващам.
Двор от рози и бодли не ми изглежда като типа роман, който би ми харесал, но ще видим, като излязат трейлъри и новини за каста на сериала - може да привлече вниманието ми.
А иначе - от работата на Мур наистина обичам БЗГ, но както написах - Друговремец не е за мен, а За цялото човечество ми беше някак скучен. Изгледах първи сезон и просто не ми се гледа втори.

Интересно, че Мур сега има сделка както с Хулу, така и с Дисни.

# 612
Ужасен е сюжета, а обожавам пътуване във времето Joy От скука го гледам, пипнат е много! Каст, дрехи, гледки- Шотландия, Франция, Англия, абе красота Simple Smile

# 613
На Друговремец гледах първите два (три?) сезона, но след като Клеър се върна в своето време се изгуби интригата за мен. Всъщност още във Франция не ми бяха интересни всичките серии, а само някои.

# 614
Интересно, че Мур сега има сделка както с Хулу, така и с Дисни.

Дисни купиха Хулу преди 2 години.

Между другото само това, че този продуцент стои зад сериала и ще го прави за Хулу ми дава надежда, че няма да го съсипят. Добре, че не го купи някой като ABC.

Общи условия

Активация на акаунт