Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 317
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Еха 11 мм, супер си значи. Зависи каква терапия прецени лекарят знам за случаи в които са изписвали и в които не са след самата овулация, така че си  и индивидуално.

# 526
Здравейте момичета,
Не е съвсем в темата, но мисля, че е актуално: тези дни писах имейл до Проф. Ива Христова - настоящият Директор на Центъра по заразни и паразитни болести с въпрос относно Ковид ваксинацията и инвитро процедурите. Какво ли не се изговори по медиите за ваксините, но лично аз не съм чула категорично становище "За" или "Против" ваксинацията специално при инвитро процедури - репродуктивните доктори, с които съм се съветвала, казват "На ваша отговорност"....
Затова реших да питам "от извора" и както се оказва, дори специалистите не са категорични. Прилагам като снимки моя имейл и отговора на Проф. Христова - надявам се да ви е полезно:

# 527
Никой не иска да поеме отговорност и да каже "ваксинирайте се". Общо взето сами трябва да си вземем решение. Благодаря за споделената информация. Hug Аз за себе си не мисля да рискувам и ако случайно забременея ще се пазя много.Blush

# 528
На мен пък всички репродуктивни лекари (общо при 3-ма ходя) ми казват да се ваксинирам, при това имам високи НК клетки и автоимунно заболяване. Ваксинирах се, след консултация с имунолог, който ми обясни, че ваксината няма нищо общо с НК клетките и репродукцията като цяло. Единственото съображение е да се ваксинирам поне седмица-две преди процедура или трансфер, защото има вероятност да вднигна лека температура за ден-два. Ваксинирах се и нито съм вдигала температура, нито ми се промени имунологичния статус по отношение на репродукцията. Не съществува научен довод против ваксинацията по отношение на репродуктивното здраве, за разлика от вредите на евентуална Ковид инфекция по време на процедури или бременност.

# 529
СЗО, българското Министерство на здравеопазването, производителите на ваксините, всичко големи акушеро-гинекологични организации и институции в световен мащаб отдавна излязоха със статии и изявления, че бременност и ин витро процедури не са противопоказни за ваксинация срещу Ковид. Аз съм бременна и всички ми препоръчаха да се ваксинирам, а имам и тромбофилия. АГ, хематолога, личния лекар.
Ваксинирах се в 16-та и 20-та г.с. Никакви странични симптоми. И ме беше яд, че не го направих преди това. После притеснението е много по-голямо, и от вируса, и от ваксината. Но в крайна сметка е ваксина, като ваксина. Познавам вече момичета забременели естествено и ин витро след ваксина. Има и една международна група за ваксинирани бременни и кърмещи, някои от тях минали през ин витро, всеки ден споделят своите истории. Има бебета вече на 7-8-9 месеца, майките ваксинирани по време на бременност. Да, отговорността си е наша. На мен лично не ми се кара Ковид по време на бременност и поех отговорност да се ваксинирам.

# 530
Момичета, ваксинирайте се, не е проблем аз лично познавам две момичета дето забременяха веднага след ваксина, едната е инвитро, другата нормално, аз все още не съм ваксината, но ще го направя при първа възможност:heart_eyes:

# 531

Момичета, малко информация и от турската клиника Мемориал. Там са за ваксините, но препоръчват Файзер. Честно казано не попитах каква е причината.

# 532
Минавам да вдъхна надежда и да поръся с късмет всиички чакащи❤🍀 Аз имах 5 ембриончета 2- не много добри(замразени на 6ти ден) и 3 отлични, замразени на 5ти ден. Върнаха ми двете(не много добрите) ии сега едното си спинка в кошарата до мен, върнаха ми го на 22рия ден от МЦ, до последно нямаше да имам овулация и трансфер, но се инатях ии всеки ден ходех до клиниката за преглед, не исках и този път да отлагаме трансфера(отлагаха ми го 5 месеца...) Така че момичета, вярвайте, чудеса стават, моя "не перфектен" ембрион ми го доказа❤
 И да ви питам, понеже останалите ми 3 ембриона са замразени заедно, аа не бих искала да ги връщаме наведнъж, при някоя от вас размразявали ли са и замрязявали повторно ембриони и оцелели ли са?

# 533
съншайн когато са замразени в една сламка, един път размразени повече не ги замразяват. В този смисъл при размразяване ще ти върна колкото ти пожелаеш. Понякога при размразяване има некротиране на клетки в Е и тогава, а и при всички останали случай ембриолозите ти дават съвет колко и кои са годни за връщане. Аз от 2 перфектни върнати, едно в момента разхвърля памперси до мен Joy

# 534
  • София
Ваксината не пречи на забременяването. Все пак не се подтиска овулацията с ваксината. Колебанията идват от това, че при ин витрото на стимулиран цикъл се вкарват много хормони и след ваксина може да се развие цитокинова буря. Това ми го каза лекар генетик. Защото нивата на хормоните са много изкуствено променени. Препоръчват да се направи втората доза и след това ин витро. А дали ваксината влияе върху бебетата, когато майката е била ваксинирана през бременността тепърва ще се разбира. Представете си само, колко много лекарства има и на тях пише че не се препоръчват при бременност. За ваксината още много време трябва да мине за да се разбере влиянието и.

# 535
Еми вече е доказано, че ваксината не преминава плацентата. Само антителата образувани от майката, демек бебето се ражда с антитела и някаква защита, а самите съставки на ваксината няма как да му повлияят.

Sunshine за съжаление не могат повторно да ги размразят. И да, при самото размразяване може да не започнат всички да се делят.

# 536
  • София
Доказано е за плацентата на базата на колко бременни/родени бебета? Ако доказателството е само на база родени доносени бебета с нормално тегло? А какво да кажем за последващо ментално развитие, което се оценява към 2-3 годишна възраст най-рано? Все още няма такова доказателство. Те обикновените ваксини от имунизационния календар се оспорват а какво остава за тази. Аз съм 100% за ваксините, но в правилния момент поставени.

# 537
Не ми се спори. Обикновените ваксини се оспорват само от българските майки, затова вчера видях снимка на бебе в София заразено с Варицела. Потресаваща гледка. Или детето с менингит. В много западноевропейски държави ваксините срещу менингит са или задължителни, или препоръчителни.
Какви дългосрочни последствия  след 2-3 години, като след 2 дни в тялото на човек няма и помен от ваксината? Да не говорим, че няма нито една съставка, която да е вредна за бременните.
Последните изследвания обхващаха около 40 хиляди жени. Предпочитам да чета научни статии, а не да си правя свободни съчинения.
Ето я групата, за която споменах. И лекари се включват да отговарят на въпроси. На някой може да му е полезно.
https://www.facebook.com/groups/433459851127376/?ref=share

Скрит текст:
ДЪЛГОСРОЧНИ ПОСЛЕДИЦИ може да има само когато ваксината стане част от генома и се активира след рекомбинация. Това на практика е невъзможно - трябва да има проникване през 6 бариери поне: 1-во - в ядрото на клетката , 2-ро - в "опаковката" на хромозомите , 3-то задеиствие на особено редкия процес обратна траскрипция. 4-то интегриране в ДНК  Но и това не е достатъчно за дългосрочни последици трябва и 5-то - последващо активиране на новия участъка от ДНК  иначе е мъртав  - т. е този участък трябва да се държи като активен ген (генна експресия)                                            Нищо от гореописаните стъпки не може да извърши малкото парченце ваксинална РНК.

# 538
Здравейте, някой има ли представа колко трябва да е прогестерона преди трансфер? Утре ми е трансфера, а днес резултата е 11.4 nmol/l. Тотално се ошашках, според док е много ниско и ако е така трявба да отложим утре трансфера...Чудя се дали от лабораторията не са объркали мерната единица, но няма как да ги питам, защото вече е късно. Та някой знае ли колко трявба да е прогестерона за трансфера?

# 539
По преценка на доктора е, моят ми е казвал че над 10 nmol  е ок, но за някои това е много ниско.

Общи условия

Активация на акаунт