Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 300
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Привет,

Пръсъединявам се към темата. За жалост претърпят преди седмица мисед след първи трансфер. Колко време (средно) продължи кървенето при вас след кюретажа? Около 2 седмица ? Колко цикъла изчакахте преди да направите следващ опит?
Съжалявам, кървенето продължи повече от месец при мен, но бях с медикаментозен, страшни болки и много кръв. Изчаках 3-ия цикъл за следващия опит.

Доста неприятен момент и при Вас. Желая скорошно забременяване с щастлив и гушлив финал. А след какъв период от време Ви се появи първият цикъл ? Търся информация тук, лекарят беше пестелив на думи. Отделно след кюретажа исках просто да се прибера вкъщи и да се наплача.

# 556
Ами при мен след като си изтече течилото  Confused тези 30-40 дни , после си тръгна нормално , някъде  след  27- 28-29  дни. Но имайте предвид, че при всяка от нас е различно,  обикновено на другите не им тече толкова много колкото на мен... трудно ще е да предположите , точно колко ще е при вас. Важното е да сте спокойна, пък времето ще си мине Relieved желая успех и щастие,  всичко ще си дойде на мястото.

# 557
  • София
Здравейте, някой има ли представа колко трябва да е прогестерона преди трансфер? Утре ми е трансфера, а днес резултата е 11.4 nmol/l. Тотално се ошашках, според док е много ниско и ако е така трявба да отложим утре трансфера...Чудя се дали от лабораторията не са объркали мерната единица, но няма как да ги питам, защото вече е късно. Та някой знае ли колко трявба да е прогестерона за трансфера?
Инжекциите с Пролутекс веднага вдигат Прогестерона със 25 единици. До колкото знам това е идеалната доза на ден.

# 558
Здравейте, да питам и тук.
За Зет гледаха ви стойността на tsh-то и трябва ли да е под 2?

# 559
  • София
Здравейте, да питам и тук.
За Зет гледаха ви стойността на tsh-то и трябва ли да е под 2?
Не са го изследвали.

# 560
Аз сама си го пуснах. И аз знам, че трябва да е до 2. Моето беше 1.59 и го приех за ОК.

# 561
На мен доктора ми го изследва и беше под 2. 2 месеца след положителен резултат ми се беше качил и съм на лекарства.

# 562
Здравейте,

Ще съм благодарна, ако някоя от вас може да ми помогне с разчитането на резултите от  хистологично изследване на миссед аборт? Не успях да се свържа с лекаря ми, за да обсъдим.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 09:53 от Mimi275

# 563
  • София
Резултатът е нормален. Потвърждава случилото се.

# 564
Здравейте, мили момичета. Имам следното питане към вас. Декември месец правихме свеж трансфер - неуспешен. Покрай празниците прекарах Ковид, но леко, без антибиотици и лекарства. Днес бях на преглед на 11 ден от цикъла и докторката направо ми каза, че започваме подготовка за Зет. Според вас това правилно ли е? Аз си мислех, че поне ще иска да починем 2-3 месеца от стимулацията и свежия трансфер, също така малко и психиката ми да се оттърси, но не. Изписа ми естрофем и каза събота отново на преглед. В чуденка съм дали да започвам или да се откажа. Вие какво ще ме посъветвате?

# 565
Резултатът е нормален. Потвърждава случилото се.

Благодаря!

# 566
Здравейте, мили момичета. Имам следното питане към вас. Декември месец правихме свеж трансфер - неуспешен. Покрай празниците прекарах Ковид, но леко, без антибиотици и лекарства. Днес бях на преглед на 11 ден от цикъла и докторката направо ми каза, че започваме подготовка за Зет. Според вас това правилно ли е? Аз си мислех, че поне ще иска да починем 2-3 месеца от стимулацията и свежия трансфер, също така малко и психиката ми да се оттърси, но не. Изписа ми естрофем и каза събота отново на преглед. В чуденка съм дали да започвам или да се откажа. Вие какво ще ме посъветвате?
Направи както го чувстваш. И моята лекарка ме викаше веднага на следващия месец след стимулация, аз обаче имах нужда от почивка. Прескочих един месец, беше лятото, ходихме на почивки и екскурзии, добре си починах и се възстанових и после вече се чувствах готова. Твоето тяло е в крайна сметка.

# 567

Според мен също не би ви навредила месец почивка. Още повече, че сте изкарали ковид, макар и леко. На организма е необходимо време да се възстанови както след предишния неуспешен трансфер, така и след вирусното заболяване. Знам за мъже, които го изкараха и много влошиха спермални показатели след това, така че вероятно не влияе добре и на женския организъм. Аз също между трансфери съм правила по-големи паузи, когато не съм се чувствала добре.

# 568
Благодаря за съветите момичета! А искам да Ви попитам, тъй като ми е първи ЗЕТ и изобщо не съм наясно с етапите на процедурата. Кога се започва с прегледи и лекарства ако е на стимулиран цикъл? Навсякъде чета, че подготовката за Зет започва на 2-ри, 3-ти ден от цикъла. Защо тогава мен ме накараха да отида на 11 ден от цикъла, когато вече съм започнала да овулирам, имам 1 фоликул и 7 мм лигавица? И въпреки това ми каза да започна да пия 2х1 Естрофем и че ще правим Зет. Споделете мнение, моля Ви!

# 569
  • Столицата на "Второто българско царство"
На мен също ще ми е първи ЗЕТ трансфер. Подготовката стартира на 2ри ден с естрофем.

Общи условия

Активация на акаунт