Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 275
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Одри, без никакви медикаменти ли беше? Аз следващият път ще питам дали е възможно без Естеофем, че въобще не се чувствах добре от него.

# 646
  • София
Проблема е, че след трансфера дозата става 3*2 общо 6 таблетки на ден и така си остава при положителен резултат. Вижда ми се голяма доза и затова попитах не е ли опасно

# 647
И аз бях без Естрофем при ЗЕТ.

# 648

А други медикаменти приемаше ли или само Утрогестан след овулация?

# 649
Хопчи, да не те подлъжа, че минаха повече от две години, но мисля, че само Кринон гел слагах по едно сутрин.

# 650
Аз също при успешния ЗЕТ бях без естрофем, само на прогестерон (в конски дози, защото моят беше много нисък), медрол и аспирин.

# 651

Моят ЗЕТ, беше направен в Турция и в болницата там стандартната им процедура на естествен цикъл е фолиева к-на, монодокс (антибиотик), преднол (медикамент за подтискане на имунната с-ма), прогестан и лутинус, 4 дни преди трансфера. Като при положителен тест  прогестанът и лутинусът се поставят до 10-Та седмица

# 652
Одри, без никакви медикаменти ли беше? Аз следващият път ще питам дали е възможно без Естеофем, че въобще не се чувствах добре от него.

Ами имах си медекаменти - имах тригер (хориомон), после циклогест (прогестерон) 2х2 и прегнил през ден. Но като е без естрофем се води на ЕЦ. При мен нямаше нужда прозиведжам си естрадиол, за разлика от прегестерона, който ми е нисичък.

# 653
Естрофем от 2-3 ден на цикъла преди ЗЕТ потиска овулацията. Това е подходящо, когато цикълът не е много точен и лекарят може да контролира по-добре нещата. Поне това ми обясниха, защото и на мен ми се искаше да мина без него, но явно не беше много подходящо в случая.

# 654
Момичета, при ЗЕТ с блокираща инжекция, кой ден след нея ви броят за първи от цикъла? Реалния или друг?

# 655
Естрофем от 2-3 ден на цикъла преди ЗЕТ потиска овулацията. Това е подходящо, когато цикълът не е много точен и лекарят може да контролира по-добре нещата. Поне това ми обясниха, защото и на мен ми се искаше да мина без него, но явно не беше много подходящо в случая.
Естрофем се приема за подготвяне на лигавицата за имплантация на ембриона . Ако не е достигнала определената дебелина за деня от цикала се вдига дозата. За всеки е стого индивидуално.

# 656
 Естрофем се приема за подготвяне на лигавицата за имплантация на ембриона . Ако не е достигнала определената дебелина за деня от цикала се вдига дозата. За всеки е стого индивидуално.
[/quote]
Да, за това също.

# 657
След като сложиш блокажа си ти идва цикъла на време (ако няма друга причина или особеност в твоя случай). Като ти дойде се почват изследвания и подготовка.
Момичета, при ЗЕТ с блокираща инжекция, кой ден след нея ви броят за първи от цикъла? Реалния или друг?

# 658
В моя случай, часът за проследяване ми е даден 28 дни след блокираща инжекция, като лекаря каза, че е без значение кога е бил Ц. Търсих коментари на момичета по подобна схема, но не открих...

# 659
В коя болница си? Има вероятност да ти направят ЗЕТ и без да ти дойде Ц. Ако дойде Ц дойде, ако не те ще сметнат на коя дата започвате. В БГ или в Турция си? Да не е на някой български "специалист" тази схема? Ако си в Турция-бъди спокойна!
В моя случай, часът за проследяване ми е даден 28 дни след блокираща инжекция, като лекаря каза, че е без значение кога е бил Ц. Търсих коментари на момичета по подобна схема, но не открих...

Общи условия

Активация на акаунт