Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 561
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • София
човечеството е оцеляло хиляди година разчитайки на яйцеклетките на ец все пак Simple Smile

# 601
Момичета, моля за съвет по два въпроса:

- Продължихте ли с приема на хранителни добавки по време на стимулацията-  пия комбинирани пренатални витамини , в които има каквото се сещате + допълнително Д3 Убиквинол. Днес   сестрата ми каза да питам док, но него го нямаше следобед като раздаваха лекарствата  а съм на преглед след 2 дни.
- Правихте ли акупунктура и имаше ли ефект? Малко странен въпрос, но чисто от хигиенна гледна точка, тези изгли как ги дезинфекцират малко не мога да си го представя?

Мерси!

# 602
Аз съм правила акупунктура на друго място, но иглите бяха за еднократна употреба. Пред мен ги разопаковаха. Едва ли някой стерилизира игли. Предполагам, че и в Надежда са такива, за еднократна употреба, но нека все пак каже някой, който е правил в болницата.

# 603
Иглите са в опаковка, отварят ги пред вас и после ги хвърлят, т. Е. Използват се само за      един пациент

# 604
Аз съм правила акупунктура на друго място, но иглите бяха за еднократна употреба. Пред мен ги разопаковаха. Едва ли някой стерилизира игли. Предполагам, че и в Надежда са такива, за еднократна употреба, но нека все пак каже някой, който е правил в болницата.
Разбира се, че всеки комплект игли са нови.Как ще се ползват 2употреба даже не съм и чувал за такова нещо.

# 605
Аз съм правила акупунктура и иглотерапия на друго място на 2 пъти. При първата процедура имах много добър ефект с хубав фоликул и хормони, но бях в друга болница и тогава лекарката ми каза - опитайте по естествен начин... Още не мога да го забравя, защото от години беше единствената ми яйцеклетка. Е, не стана... След около една година отново опитах, като ходих около 2 месеца почти всеки ден, но нямаше ефект. Иглите обаче не се сменяха всеки път, а при изхабяване на някоя от тях. Знам, че не е правилно, ноо..

# 606
Момичета, имате ли наблюдение кой метод е по-добре да се приложи - макс или зона селекция? Чудя се ако извадя яйцеклетка дали да не поискам някое от двете, за по-сигурно. Морфологията при нас не е много добре. Ще съм благодарна ако някой е прилагал двата метода и е имало някаква разлики в развитието на ембрионите, да сподели. Ясно ми е, че и яйцеклетката е важна и може от нея да дойдат разлики в успеваемостта, но все пак ще съм благодарна на мнения. Hug

# 607
Здравейте,
Може ли да ми обясните какво означава бластоциста +клетки?
Трансферът ми беше на 04.02 и има още два дни до датата за тест и вече се побърквам. 😔😔

# 608
Нефелинка, може спокойно да пуснеш тест днес на 12 ден и ще си покаже. След 2 дни може пак да пуснеш на 14 ден, за да видиш дали се удвоява.

# 609
Sidjordji, и аз веднъж съм прилагала Macs, но не мога да се сетя дали беше на ембрион, който дегенерира на 6ти ден или на ембрион, който се оказа увреден след ПИД. И в двата случая нямах успех, де. Но тази зона селекция не знам дали е по-добър вариант. Вече и аз се чудя какво да прилагам. То не се знае и яйцеклетка ще има ли, но нали трябва да предупредя ММ какво да каже като отиде да дава материал и затова го мисля от сега. Дори мисля, че след 1 пункция приложихме ИМСИ+Macs и нямаше успех.

# 610
  • София
Боби след като ти мине пункцията обсъдете го с ММ и отиди в 9-ти кабинет консултирай се те какво биха ти препоръчали и обясни вашия случай и го направете. По добър съве от андролозите на дали ще ти каже някой.
Аз така правя след пункция отивам при тях, не е късно те чакат 2ч. Я след изваждането и да видят дали е годна за оплождане и чак тогава действат.

# 611
Момичета, за съжаление тестът ми за бременност след ЗЕТ е отрицателен. Прави ли се почивка и ако се прави за какъв период преди следващ опит?

# 612
  • София
Съжалявам за неуспеха. Относно почивката не е задължително ако отново предстои ЗЕТ, аз съм правила в два последователни цикъла.

# 613
Съжалявам за неуспеха. Относно почивката не е задължително ако отново предстои ЗЕТ, аз съм правила в два последователни цикъла.

Да, предстои нов ЗЕТ. Благодаря! Simple Smile

# 614
Здравейте момичета,
предстои ми първи преглед при репродуктивен специалист в Наджда.
Може ли някоя от вас да ми каже как протича прегледа?
Аз искам да се прехвърля от друга клиника, но там не са ми изисквали всички тези изследвания предварително и за това предполагам, че и самия преглед ще бъде по-различен.

Благодаря ви предварително за отговорите  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт