Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 777
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
В най-голяма екстра - смърт от инсулт или инфаркт. А, че ще надебелее, ще надебелее. Но не от хормона, а от тъпота. Запознатите ще ме разберат😉 Не мога да повярвам колко тъпи жени има!!!

# 346
Elyon Brown В12 е в умерен дефицит, трябва прием задължително. Другите ми се виждат добре , единствено феритина може да е по-висок, хубаво е да над 50-70. Но пък активното желязо в кръвта даже отива към горна граница и ЖСК е добре.

И да кажа, че за пореден път съм изумена от хора във ФБ групите за Хашимото. Дама споделя, че от година си е спряла Еутирокса, защото пълнеела от него. Спряла е глутен и лактоза и е учудена защо ТСХ е 146 и търси съвет...
Благодаря mibobo за коментара!

Леле, тази жена как ли се чувства... аз с ТСХ 3.8 съм като парцал и се чудя какво ми се случва - хем от 2 месеца съм на по-висока доза 3 пъти в седмицата, хем ТСХ не е мръднало... Записах си час за онлайн консултация, не ми се чака 2 седмици, че нещо тия дни хич не ми е добре, може и от студовете да, знам ли...

# 347
Здравейте имам нлвъпрос някой знае ли дали можа да приемам капсули жълт кантарион след като пия Ел тироксин?

# 348
Ако все още си бременна, не. Чувала съм също, че хора с кръвна група А също не тр да пият жълт кантарион, но не знам защо. Ако искаш, потърси инфо. Иначе във връзка само с еутирокса, няма проблем да го пиеш. Аз винаги го ползвам, когато имам болки в стомаха от неправилна храна🤪и винаги действа. Вълшебен е.

# 349
  • София
В най-голяма екстра - смърт от инсулт или инфаркт. А, че ще надебелее, ще надебелее. Но не от хормона, а от тъпота. Запознатите ще ме разберат😉 Не мога да повярвам колко тъпи жени има!!!

Майко мила, какви хора има?! И аз се ядосах на глупостта. Да не е било провокация някаква на пишещите в групата?

# 350
Bongo благодаря.. вече си имам бебче на месец и половина 🥰

# 351
О, честито, Зендая! Здраве и щастливо детство🕊🧸🍷

Цвети, провокатори има много. При това тапанари от класа. И понеже е по-лесно на тях да се вярва, а не да четеш, да се ограмотяваш и да полагаш усилия в храна, добавки, спорт се влиза в страшни конфликти със знаещи, които накрая се отказват и напускат групите. И вместо някой да получи помощ, го "закопават" тотално. Затова във фб не влизам вече в такива групи само да се дразня и да се опитвам да убеждавам някой да е по-малко тъп🤪

# 352
Момичета, знам, че темата не е за това, ама няма на кой да си кажа болката. В последно време се чувствам много зле, много изнервена, старая се да се сдържам, но все пак. Имам чувството, че ММ не ме разбира, обяснявам му, че имам нужда от спокойствие, да не се заяжда с мен, да не се базика. Казва ми 'и аз имам нужда от спокойствие, какво да направя'. Уж ме подкрепя, уж е до мен, ама като започнат болките в тялото ми или се изнервя, почувствам се зле или започна да се депресирам за падащата ми коса, той или ме игнорира или започва да ми се ядосва. Иска да ми помогне, но не е подготвен за това, което ми се случва. :'(

# 353
Аз на жени трудно успявам да обясня какво ми е, какво остава за мъж... И моя се опитва да ми влиза в положение, но колкото и да се опитвам да му кажа как се чувствам понякога заради тия тъпи хормони, все имам чувството че не ме разбира. Много трудно му беше с постоянното ми заспиване на всевъзможни места, само ми се подиграваше колко съм била мързелива...мъже

# 354
  • София
А за какви болки говорите? Аз никого не занимавам със състоянията си. Вече не знам кое от какво е. Преди си го обяснявах с нерви, сега с Хашимото.

# 355
Момичета  пия по 100 еутирок наш ден  знае ли някои колко да вдигна дозата ?
FT3 ( free Т3)2.830pg/ml    2.020 - 4.430FT4
( free Т4)1.420ng/dl           0.930 - 1.700
TSH↑4.550uIU/ml           0.270 - 4.200

# 356
И аз съм по същия начин от години. Непрекъснато ми се спи и нямам сили. Мога да заспя по всяко време на денонощието и мъжа ми и близките ми си го обясняват с мързел, а не е.
Непрекъснато искам да върша нещо и като започна, след малко се чувствам все едно съм вършила тежък физически труд.
Сега с тези изследвания и почти 100%-товата вероятност да имам Хашимото, даже го чувствам като облекчение, че поне знам от какво е.
Ще видим дали ще ми предпишат хормон и как ще се чувствам от него...толкова хубаво ми се струва да имам енергия.. чак нереално..
Аз на жени трудно успявам да обясня какво ми е, какво остава за мъж... И моя се опитва да ми влиза в положение, но колкото и да се опитвам да му кажа как се чувствам понякога заради тия тъпи хормони, все имам чувството че не ме разбира. Много трудно му беше с постоянното ми заспиване на всевъзможни места, само ми се подиграваше колко съм била мързелива...мъже

# 357
Бисер, вероятно с 25 мкгр ще е достатъчно, но като начало вдигни с 12,5 мкгр и след 60 дни виж как са стойностите. Тогава, ако трябва, ще добавиш още 12,5 мкгр. Фт4 не е чак толкова ниско. Дано и фт3 се вдигне.

# 358
Момичета, това с енергията е ужасно. Аз съм с таласемия, хипотиреодизъм, според някои лекари Хашимото, според други не и прохождащо бебе...
Умора, липса на енергия, сънливост постоянно.. 😾

# 359
Днес като се събудих не можех пак да стана от леглото, изпитвах още умора и казах на ММ, че няма да мога да измия чиниите и като ми се изцъка и ми каза мързел ми стана адски мъчно, дори да е било на шега. Накрая станах с адски мъки от леглото и го свърших, но не е това въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт