Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

• 141 378
  • 2 749
  •   1
Отговори
# 1 905
Важното е, че имаш мас. Пък какво ще я правиш, друг въпрос.
Миналата година съседа даде домашна ама не я оползотворих. За това искам тази година да не отива зян

# 1 906
  • София
Фани,тирокафтери по тази рецепта за пикантно
Това е моята рецепта за оригинално гръцко тирокафтери, донесох си я от Гърция, имам си там една съседка и тя ми я показа, наистина е голяма разкошотия
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post.html
Скрит текст:
Скрит текст:

# 1 907
И аз днес си купих Мас много е хубава ..мазах чугунения грил с мас и отгоре мръвките станаха 1 път

# 1 908
Ами масленки не стават ли с тази мас? Все някъде има рецепта.
Лично аз я търсех, ще ми се смеете, ама за коса да правя маска, смесва се мас и газ и се маже, има ефект. Това го знам от баба ми. Сега ми опада нещо косата от стрес, на майка ми пък съвсем след болницата. Та..има къде да се прилага.
Иначе си мисля за готвене също става вместо олио, ама яденето е по-тежко да се готви с мас. За някои храни обаче е добре мисля малко да се слага, ако е чиста мас е много по-добре от олио мисля да се готви.
Тук бяха писали и за препечени филийки може с мас мъничко и малко чесън да се намажат и червен лют пипер за цвят. Не се сещам много неща, ама има приложение, важно е да е хубава и да не мирише, да е чиста мас.

Аз харесвам гръцката кухня и всичко дето там се готви и това дето предлагате, ама ...не виждам изварата къде да сложа, то ни сиренето мога да пренебрегна, евентуално вместо киселото мляко, ама то само 3 лъжици е по рецепта.. Та изварата какво да я правя, аз не съм я опитала, ама надали е на сиренето вкуса.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 22:49 от Анонимен

# 1 909
Свинската чиста мас е страхотна срещу косопад, дори без газта и оцета.

# 1 910
Ох пуканките стават много вкусни с мас, ако сте привърженици. Иначе май в сладки ще я вложа

# 1 911
Е сега ще ме карате да ходя за мас. Подстрекателки такива. А хуабва ли е изобщо тая мас

# 1 912
Мас, газ и урина знам срещу косопад.

# 1 913
Фани,тирокафтери по тази рецепта за пикантно
Това е моята рецепта за оригинално гръцко тирокафтери, донесох си я от Гърция, имам си там една съседка и тя ми я показа, наистина е голяма разкошотия
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post.html
Скрит текст:
Скрит текст:
Разкошотия е меко казано,мъжът ми я обожава .Правила съм я хиляди пъти,пикантното в нея най-много ми харесва
В един уж гръцки ресторант в България беше "тиросалата" и нямаше нищо общо с това ,което докарвам почти на вкус с каквото сме яли в Гърция.

# 1 914
Мас, газ и урина знам срещу косопад.
Точно така е, ама ми беше неудобно да го напиша. Като малка бях свидетел на едно момиченце (2 г. по-голяма от мен ) все с шал увита главата беше, така си беше по рождение, нямаше косичка. Майка и милата какво ли не прави, къде ли не я води. Като стана по-големичка, много и се подиграваха децата. По едно време почна без шал да ходи, почна да има косичка, после повече, накрая една хубава коса като пусна, че и чуплива, ама гъста...записа се за фризьорка (имаше такаво училище- Вяра се казваше, сега си спомням) Майка и каза само на баба какво са правили, пак от жена чули, нищо не беше помогнало от лекари, козметици и т.н. Това беше рецептата. Та баба ме мажеше майка (тя голяма де, ама има тънък косъм и наистина има ефект) Сега обаче наистина ни трябва и на двете, а на нея пък съвсем, просто остана без коса миличката...жал ми я да я гледам и много я е срам, то не може и да излиза, ама...бе лоша работа...та като писахте за мас и се сетих за това нещо и днес гледах, но не видях да има.

# 1 915
И аз точно за маска за коса я взех маста, че имам косопад от сума ти месеци. Газ, мас и оцет ми казаха по 2 часа се държала на косата, ако някой знае точната и ефективна рецепта нека да я сподели.

# 1 916
За оцет не знам, но иначе е на "око" мисля. Аз не съм я смесвала и правила, но знам, че това са съставките. Газ гледай да не е много все пак си мисля, повече мас трябва, газ по-малко , мда маста се разтопява леко и тогава слагаш газта. Мажеш с памуче корените, втриваш и увиваш задължително. Слагаш вестник или найлонова шапка, после пешкирче увиваш, то май трябваше да пускат тази седмица такива тюрбанчета за след баня, ама не ги видях да преценя хубави ли са. Но и пешкир можеш, стоиш по-дълго време колкото можеш. След това хубаво се измиваш и това е. Така няколко седмици по 1 път си правиш и мисля ефект ще има, поне косопада ще спре.

Някой да ми каже за гръцката разкошотия вместо кое да сложа пустата извара, за да спазя рецептата-вместо сиренето или вместо млякото((( ми...

# 1 917
Има едни ампулки на  Виши  срещу косопад.

# 1 918
Благодаря. Вижда ми се лесно, мога да го направя, ама не е ли много цялата кофа извара за чийзкейка.
   Ако искате може да  си намачкате чесън ,да нарежете на ситно кисели краставички от буркан ,малко зехтин и сух копър  и става чудна млечна салата  от  кремообразната извара.

# 1 919
Благодаря Фани, тюрбанчета имам икейски ще се увия още утре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт