Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

• 141 612
  • 2 749
  •   1
Отговори
# 1 935
  • софия
Вчера за първи път правихме курабиена композиция. Взех я с едно на ум, но детето само се справи. Всичко има в комплекта и се прави много лесно.
Скрит текст:

# 1 936
Ей, аз точно такива търся. На каква цена са?

# 1 937
  • софия
Под 10 лв. беше кутията. Преди седмица в магазина на Халите видях с -30%, но не знам вътре дали е имало всичко и цяло ли е било.

# 1 938
Да кажа че фурмите в бялата кутия от 4.99лв са невероятно меки и вкусни и да имат костилка.

# 1 939
  • Благоевград
Не съм ходила от няколко дни в магазина. Вчера минах с колата от там и се отказах да влизам. Отвън имаше 20 човека опашка от чакащи. Да не би да са въвели пак пропусквателен режим?

# 1 940
Да, след заплахата, че ще затварят магазини, отново има пропускателна режим от петък. Който наистина е необходим, защото предпразнично всички са тръгнали да пазаруват все едно идва края на света.

Малко спам, но идея как да се оползотвори извара та на вкусна разядка. Печен патладжан, няколко твърдо сварени яйца (пасирани или нарязани на ситно), горчица, пресен копър, сух чесън или няколко скилидки пресован, сол на вкус, зехтин или олио на вкус (не знам колко е мазна тази извара). Добре е да преседи поне няколко часа в хладилника, преди да се сервира.
Добавям - аз правя това с Цедено кисело мляко и заквасена сметана, но не пречи и с извара да стане.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 10:57 от Недоволна

# 1 941
Вчера правих вариация на изварен сладкиш sernik polski. Препоръчвам го за оползотворяване на изварата.

# 1 942
Има ли я още анкетата за обратна връзка. В един филиал им стана навик да не зареждат стоки по стелажите та трябва да им се напомни отгоре

# 1 943
  • София
Имам голямо количество лидълски тортелини, които съм сложил във фризера. Трябва ли да ги размразя преди да сваря и после запека с нещо или ги пускам направо замразени във врящата вода?

# 1 944
  • Мадрид / София
Имам голямо количество лидълски тортелини, които съм сложил във фризера. Трябва ли да ги размразя преди да сваря и после запека с нещо или ги пускам направо замразени във врящата вода?
Направо замразени. Аз така правя.

# 1 945
Не размразявам и аз, направо пускам във вряща вода. Blush Редовно го практикувам.

# 1 946
  • София
Тази сутрин направих любимата ми закуска с извара, не знам дали с лидълската кофа ще стане, че тя е по-особена. За който иска да пробва. Обикновено я правя с кофичката на Олимпус.
400гр.извара
1яйце
3с.л.захар
ванилия
Разбиват се добре с миксер и към тях с лъжица се добавя 100гр. брашно смесено с 1ч.л. бакпулвер.
Правят се кифлички с формата и големината на стандартни кюфтета и се пекът на хартия почти на дъното на фурната загрята на 180С 35-40мин.

Това е основата, от тук насетне каквато искате импровизация. Тази сутрин добавих от замразените лидълски плодове и още 1с.л. захар, че те са киселички, стана чудно.

С брашното също си играя, за тези които не искат да хапват брашно, може да се намали за 50гр. или пък да се увеличи на 150гр. за тези които брашното не ги плаши Simple Smile
Ако пък се намаже хартията с масло, стават още по-вкусни.

# 1 947
Нямам дигитална бележка от вчера- сигурна съм, че чух звуков сигнал...Забелязах, защото нямах скреч карта... Confused

# 1 948
Момичета, моля за съвет! Преди малко се върнах от Лидл, след като направих сметка 150 лв. и установих, че са ми маркирали два пъти промоционалния зехтин 4 л. 30 лв., тоест две тенекии, а взех една. Ще ми върнат ли парите, при положение че няма как да докажа, че е била само една?Cry

# 1 949
Мисля, че ще ги върнат. Имат и камери, би трябвало да могат си проверят, че е станала грешка. Струва ми се, че дами тук са писали, че е имало връщане на пари в такива подобни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт