Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 909
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Предстои ми въвеждане на кисело мляко. По колко се дава на ден? В един ден може ли да се даде и кисело мляко и сирене/извара? Колко време се въвежда?

# 541
Моля, препоръчайте ми марка Кокосово масло и Гхий, подходящи за бебешката храна. Много видове и марки срещам в интернет и не мога да реша. Благодаря!

# 542
Аз съм с Гхи на gym beam. С него готвя всичко.

# 543
Здравейте! Съвсем начинаеща съм в захранването, тепърва започваме, затова имам доста въпроси и неясноти, на които се надявам да открия отговорите. Старая се да използвам пресни и домашно продукти, но също се налага к да купувам от магазина, правилно ли е продуктите да се киснат във вода? В една лекция казаха, че не е добре, защото витамини и минерали остават във водата?
2. Краве масло, ГХИ или кокосово масло е най-добре да се добавя в пюрето и от кога?
3. Добавя ли се мляко към пюрето, след като е заместено храненето или обяда е само зеленчуков?
4. На пара или варени зеленчуци?
Благодаря ви предварително!!!

# 544
Когато е въведена вечерята, може ли да се дава всеки ден месо или два пъти на ден месо?

# 545
Здравейте! Захранвам моето бебче вече втора седмица. До сега винаги добавях по малко кърма в пюрето, но се чудя вече дали е добре да спра? Обядът не е заместен, след пюрето дохранвам с кърма, да не кажа че за сега няма особен интерес към твърдата храна. Sweat Smile
И друго ме интересува - мога ли да добавям вече зехтин екстра върджин? И него ли трябва да го въвеждам 2-3 дни? На 6 месеца без 3 дни сме.

# 546
Момичета, каква риба е подходящо да взема за бебе на една година и как да я приготвя?
И аз сьомга,хек,скумрия и филе акула съм давала.На пара и във фурна съм правила,сьомгата най-много й харесва.

# 547
Когато е въведена вечерята, може ли да се дава всеки ден месо или два пъти на ден месо?
Мисля че два пъти на ден не е добре особено за вечеря че е трудно смилаемо,по скоро супичка за вечеря зеленчукова

# 548
Давате ли бисквити за закуска и какви?
И какво друго давате за закуска? Пробвахме попара хич не я иска...

# 549
Каша,кус кус,юфка ...на колко е може още ам 👍

# 550
Каша,кус кус,юфка ...на колко е може още ам 👍
Почти на 8. Давам и ам обаче не го наяжда. А ако дам каша сутринта за сз мога ли пак каша да давам? И ако не може какво може да дам?

# 551
Дали Или, аз смятам да започна със закуската след около 2 седмици, на 8++.
Свалила съм си тази таблица за идеи.

# 552
Лошото е, че е с алергия към белтъка и млечни няма скоро да въвеждам и избора става минимален. Гледам бебешките биаквити то захар, то палмова мазнина..... Пробвах да направя едни Joy потрес и кучето не ги яде. Грис сигурно мога да направя

# 553
Дали Или, Holle имат едни бисквити от спелта без захар. Аз тях добавям към пюретата, като предварително съм ги натрошила с блендера, защото са доста твърдички.
Знам, че и в ДМ се намират някои интересни продукти, но аз все не намирам в нашия. Grinning

# 554
Взех сухари от спелта обаче му излезнаха някакви пъпки и педиатърката каза да не ги давам, да направя сухар от хляб с квас и това да давам.
Каза , че вече и манджи мога да давам, а аз грам идея нямам какви и как да ги приготвя. И ако е по-едро става голяма драма. То е падане назад, наченки на повръщане като за Оскар

Общи условия

Активация на акаунт