Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 928
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
На колко навършени месеца въведохте глутен?А месо?

Месо на 6 навършени, глутен на 7. Simple Smile

# 571
На колко навършени месеца въведохте глутен?А месо?

Месо на 6 навършени, глутен на 7. Simple Smile
Благодаря за отговора.

# 572
Давате ли млечни безглутенови каши и има ли нещо специално при въвеждането им?

# 573
Давам ,не съм ги въвеждала.Правя си кашата и й прибавям суров плод и я храня

# 574
  • Пловдив
Старая се да използвам пресни и домашно продукти, но също се налага к да купувам от магазина, правилно ли е продуктите да се киснат във вода? В една лекция казаха, че не е добре, защото витамини и минерали остават във водата?
2. Краве масло, ГХИ или кокосово масло е най-добре да се добавя в пюрето и от кога?
3. Добавя ли се мляко към пюрето, след като е заместено храненето или обяда е само зеленчуков?
4. На пара или варени зеленчуци?
Благодаря ви предварително!!!
Аз като захранвах нищо не съм киснала във вода, само измивах хубаво под чешмата. Аз също имах продукти от градината на баба, но и купувах. Бих киснала само маруля, ноо моето дете е на 2г и 2 м и още не е яла марули. Беше на 1г и половина, дадох да опита не и хареса и повече не е искала да пробва.
Аз от скоро разбрах даже какво е гхи. Слагах краве масло с краварката в левия ъгъл, започнах май към края на 6м, започнах захранване на 6 м без седмица.
Заместено хранене означава бебето да не търси ам/кърма след като е яло твърда храна. Аз в началото слагах ам към пюрето, месец някъде, после започнах да слагам вода, да го разреждам, че варения картоф лепне като е само картоф. Иначе дъщеря ми замести ядене чак на 1г и 2-3 м.
Аз правих зеленчуците на пара, защото имах приставка на стерилизатора и ми беше много лесно, за около 12 минути всичко беше готово. Според мен няма значение.

# 575
А каква е идеята на млечните и каква на безмлечните?

# 576
[/quote]
Кърмените бебета са на безмлечни,а тези на АМ са на млечни (в тях има сухо мляко).

# 577
Кърмените бебета са на безмлечни,а тези на АМ са на млечни (в тях има сухо мляко).
[/quote]
сухото мляко не е ли различно от адаптираното?

# 578
Здравейте,
На 6м сме и имаме заместен обяд. Въведени са  основни зеленчуци, в момента давам жълтък, след  2 седмици ще включа месо и чак след това ще добавя плодове и  каши за следобедна закуска. Давам АМ на Лактана, като забелязах че на кутията  на номер 2, пишу да се дава 2-3 пъти, а ние имаме едно заместено ядене от общо 5, т.е давам мляко 4 пъти. Как следва да се процедира и правилна лими е схемата на захранване?

# 579
Здравейте има ли мами захранили на 4+ месеца, може ли да споделите мнение?

# 580
  • Пловдив
Здравейте има ли мами захранили на 4+ месеца, може ли да споделите мнение?

Аз захраних на 4 месеца, нямаше никакви проблеми детето. Вече е на 5++ и си продължаваме лека полека с въвеждането на храни, без да бързаме. Какво точно ви интересува?

# 581
Започнах захранване преди 4 дни, бебо е на 4++++. За сега и харесва и проявява интерес. Няма признаци на алергия. Едниствено пръвите 2 дни имаше колики,но в рамките на поносимото. Давам и капки за колики и минават. Мисля,че е нормално.
Използвам да попитам за съвет. Понеже в бризост до нас няма хубав магазин за плодове и зе.енчуци,днес накупих батат,броколи,карфиол,тиква,тиквички,пащърнак. Как е по-добре да ги съхраня? Изчистени и в пликчета с цип във фризера или във вакуум пликове?

# 582
Как започнахте.. колко хранения заместихте за 1 месец..
на 5 месец колко хранения се заместват .. общо колко пъти се дава пюре на ден?
На мен педито ми каза- започваме със зеленчуци.
Вчера за първи път й дадох сладък картоф. Каза 4 дена давам по лъжичка , две, и на петия ден замествам едно хранене. След това въвеждам друг зеленчук. И по същия начин. 4 дена давам да опита и на петия пак земествам едно хранене. Каза че до петия месец ще имаме само едно заместено хранене. Един месец давам зеленчуци - картоф , тиква , тиквичка, броколи , пащърнак. След това мисля че ще минем на плодове. Кога ще може да заместим повече храненения? Ако има майки на 4+ захранили , ако може да споделят те как са действали? Това ли е начина ?

# 583
  • Варна
Аз захраних дъщеря ми на 4++, синът ми преди 11 години по-рано по старата школа в началото със сок. Как ще действаш и колко бързо ще заместиш хранения зависи от твоите решения и това как се чувства детето. Аз започнах с 2 лъжички зеленчуково пюре и увеличавах по малко. Тя го възприемаше добре, но не исках да качвам рязко количествата , за да не товаря стомахчето и сама ограничавах пюрето и дохранвах с кърма. След 18 дни ми се наложи да я оставя за повече часове и заместих цяло хранене, т.е. малко над 5 месеца. От плодовете съм въвела само авокадо и може би скоро банан, каша дадох само да опита, но не планирам скоро заместване на второ хранене. Според педиатъра ми трябва да действам по-бързо със заместването и вече да давам на обяд зеленчуково пюре  следобяд каша, като и в двете се съдържа мляко.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:38 от Не се сърди, човече

# 584
Моята схема е малко измислена и комбинирана от различни мнения. И понеже с това броене на лъжици трябва да пиша,че забравям колко лъжици съм стигнала,започнах да меря. Не искам още да замествам хранене,а целта ми е 50гр пюре и като свикне на 50гр,ще започна да увеличавам.Въведох първо картоф- 1ден- 3л, 2ден- 6-7л. 3ден- 20гр, 4ден-30гр. Сега същото ще направя и с тиквата. Ще въведа 3-4 зеленчука и вече с комбинирано ще увеличавам грамажите. Не знам до колко е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт