Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 893
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Охххх, не мога... казах си, че няма да пиша повече в тази тема, но не мога...
Защо бързате толкова!? На 5м николко хранения заместени не трябва да има, че и за второ хранене питате. Защо захранвате бебета на 4м? Защо?  Та, то милото даже седнало не може да стои още... Една по-горе пък беше писала, че капки за колики давала като захранвала Rolling Eyes Къде е логиката не мога да разбера....

# 586
Ейй много обичам пък такива коментари. Защо си мислите,че това важи за всяко дете?Защото вие мислите по този начин.Аз съм "едната по-горе",която дава капки за колики,ама няма да седна да ви обяснявам логиката. И да,аз съм от онези майки "инквизиторки" захранила на 4+++, а около мен пълно с такива заместили хранене преди 6м.Децата са си в цветущо здраве.
Имам по-голямо дете,което по вашата логика трябваше да я захраня на 1.5 год,защото тогава и спряха коликите  и седяща самостоятелно едва на 8м. Всяко дете е резлично и един подход,ако е приложим на едно,то неприложим на друго.

# 587
Здравейте,
На 6м сме и имаме заместен обяд. Въведени са  основни зеленчуци, в момента давам жълтък, след  2 седмици ще включа месо и чак след това ще добавя плодове и  каши за следобедна закуска. Давам АМ на Лактана, като забелязах че на кутията  на номер 2, пишу да се дава 2-3 пъти, а ние имаме едно заместено ядене от общо 5, т.е давам мляко 4 пъти. Как следва да се процедира и правилна ли ми е схемата на захранване?

# 588
Ейй много обичам пък такива коментари. Защо си мислите,че това важи за всяко дете?Защото вие мислите по този начин.Аз съм "едната по-горе",която дава капки за колики,ама няма да седна да ви обяснявам логиката. И да,аз съм от онези майки "инквизиторки" захранила на 4+++, а около мен пълно с такива заместили хранене преди 6м.Децата са си в цветущо здраве.
Имам по-голямо дете,което по вашата логика трябваше да я захраня на 1.5 год,защото тогава и спряха коликите  и седяща самостоятелно едва на 8м. Всяко дете е резлично и един подход,ако е приложим на едно,то неприложим на друго.
  за мен водещо е детето проявява ли интерес към храна. Моето дете умира за хапване, скоро ще прави 6м, захранено на 4+. Щом детето иска да яде, коя съм аз да го спирам🤔.

# 589
Ми то може и вафла да поиска, ще му дадете ли повашата логика... Риторичен въпрос.
А щом се връщат колики след захранване, значи храносмислателната система не е готова за твърда храна. То и затова всички изследвания сочат, че захранването е подходящо към 6м. Но това също беше риторичен въпрос...
Ама коя съм аз да си казвам мнението за захранване и да давам съвети в тема за съвети за захранване.. или искате само мнения, които отговарят на вашите представи. Вие явно си знаете най-добре, пък СЗО какво ли разбират....

# 590
И на мен ми е интересна логиката на захранване в 4ти месец? И бързането на заместване на хранене ... за къде се бърза ... да се научи да яде само и да ви се разкара по-бързо от главата?

# 591
Като цяло съм съгласна с Мая, но да не пренебрегваме факта, че много от педиатрите съветват майките да захранят по-рано. Всеки има достъп до достатъчно информация и на база на нея може да вземе най-доброто за себе си решение.

# 592
И на мен ми е интересна логиката на захранване в 4ти месец? И бързането на заместване на хранене ... за къде се бърза ... да се научи да яде само и да ви се разкара по-бързо от главата?
И да не се купува АМ(за тези които не кърмят),че било голям разход.На няколко пъти ми се набиха в очите подобни коментари.

# 593

Пак се прокрадва идеята за лошата и зла майка, която захранва на 4+, защото само се чуди как да се оттърве от отрочето си. От друга страна е благата и добра, всеотдайна майка, която е готова да го кърми докато не стане студент.
Абсурдно е да се правят генерални заключения по това кой кога е захранил. Просто някои майки умират да се самоизтъкват как и с какво са по-добри от другите.

Ела да видиш вчера синът ми каква бъркория успя да сътвори с 1 парче банан! Имаше и в косата му и в моята и по очилата ми. Ама на 8+ го карам да яде вече твърда храна, защото на 1ви март отварят кафетата и мама бърза са ходи да изпие едно, а детето да се оправя както може. Grinning

ПС: Захраних няколко дена преди да направи 5 месеца, ядене заместих на 6++, месец и половина след началото на захранването. Сега на 8+ има заместен обяд и СЗ + още 3 хранения с АМ. Смятам скоро да предложа и попара за закуска. Simple Smile

# 594
  • Варна
Ми то може и вафла да поиска, ще му дадете ли повашата логика... Риторичен въпрос.
А щом се връщат колики след захранване, значи храносмислателната система не е готова за твърда храна. То и затова всички изследвания сочат, че захранването е подходящо към 6м. Но това също беше риторичен въпрос...
Ама коя съм аз да си казвам мнението за захранване и да давам съвети в тема за съвети за захранване.. или искате само мнения, които отговарят на вашите представи. Вие явно си знаете най-добре, пък СЗО какво ли разбират....

Всички изследвания сочат, че има признаци на готовност на децата за захранване, за които трябва да се следи и да се прецени. Не всички изследвания казват, че захранването трябва да стане след 6 месец, защото се говори и за прозорец между 4 и 6 месец. СЗО щеше да се справи и с Ковид пандемията. Не знам защо така трябва да се нападат майките взели осъзнато решение да захранят на 4 или 5 месеца. И аз си бях обещала, че няма да влизам в такива спорове, но не обичам крайни изказвания.

# 595
И да не се купува АМ(за тези които не кърмят),че било голям разход.На няколко пъти ми се набиха в очите подобни коментари.
Божеее намерили от къде да пестят,дъщеря ми е на 1г и 1м още пие ам 😉
4месеца и на мен не ми е ок да се захрани дете, всеки си решава...захраних на 5и половина м.заради тежки колики абсурд на 4м при нас .
Като се има предвид,че детото ни е лакомо 😃нищо не отказва и с лъжичка е приемала капки за колики и т.н.

# 596
Здравейте,добре се справяте със захранването.По мое мнение,може да въведете каша, безглутенова и безмлечна (оризова и царевична),на Хип са добри.Може да я давате за закуска и така ще заместите още едно хранене и ще отпадне млечното такова.Защо не въведете и някой плод,може да послужи за следобедна закуска,или да добавяте плодово пюре в кашата,това беше любимата закуска на синът ми!Бъдете по смела,не бързайте,но и не се притеснявайте,детето расте бързо и ще има нужда от все повече твърда храна.Всичко добро!

# 597
Нашата госпожица нямаше колики,но въпреки това захраних на 6м.
За мен е абсурдно да се захранва бебе ,което лежи в шезлонг.
Постоянно чета в една група във фейсбук как видиш ли бебето отказва да яде пюре,ама как плюело,ама как се давило-ами нормално.На 4м трябва да пие мляко,а не да яде попара.
Моето е много злоядо и грам не съм я насилвала.Заместихме хранене на 1г и 1м.На 1г и 4м все още си пие АМ поне 2 пъти на денонощие.
В крайна сметка всеки да си гледа детето както прецени за добре.Аз съм взела най-доброто решение за себе си и за детето ми.

# 598
Има злояди деца и при тях става по-късно, но има и гладни като моето и какво -да го държа на мляко, защото така?! Така като гледам нямам полезен ход не съм добра майка, защото го захранвам рано или не съм добра майка , защото се дере от глад.....
Всяко дете е различно и да се обвинява някой, че иска да пести от мляко.... И не че нещо, но 300-350лв излиза храненето с мляко, хайде представете си, че някой може и да не може да си го позволи

# 599
  • Германия
Според мен сте доста напред със захранването. Забавете малко темпото.

Общи условия

Активация на акаунт