Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 892
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
И на мен ми е интересна логиката на захранване в 4ти месец? И бързането на заместване на хранене ... за къде се бърза ... да се научи да яде само и да ви се разкара по-бързо от главата?

Пак се прокрадва идеята за лошата и зла майка, която захранва на 4+, защото само се чуди как да се оттърве от отрочето си. От друга страна е благата и добра, всеотдайна майка, която е готова да го кърми докато не стане студент.
Абсурдно е да се правят генерални заключения по това кой кога е захранил. Просто някои майки умират да се самоизтъкват как и с какво са по-добри от другите.
Първо аз не кърмя, не съм и кърмила! Второ кога видя самоизтъкване?! Трето: заключенията си ги правиш ти, някой да е казал на някой, че е лоша майка?!? Абсурдно е дете на 4 месеца да се захранва (освен, ако няма медицинска причина за това), коремчето му не е готово, ами нали и един картоф ще предизвика колики ... Захранено на 4, на 5 заместени хранения, а на 6 да хваща лъжицата и да яде само, на 7 може даже на ясла да ходи ... На мен лично ми е интересно за къде се бърза ...

# 601
И според мен много бързате със захранването. На 6м вече въведени основни зеленчуци и заместено хранене Rolling Eyes че вие кога започнахте да захранвате..

Със захранването трябва да се внимава и да се въвеждат бавно нещата, цял живот това дете има време да яде зеленчуци, не го пришпорвайте.

# 602
И според мен много бързате със захранването. На 6м вече въведени основни зеленчуци и заместено хранене Rolling Eyes че вие кога започнахте да захранвате..

Със захранването трябва да се внимава и да се въвеждат бавно нещата, цял живот това дете има време да яде зеленчуци, не го пришпорвайте.
Захранването го започнах на 4++.
Детето хапва с апетит, какъв може да е проблема.
Как така бързам със захранването като с  АМ 2ка се предполага ,че трябва да има 2 заместени хранения?
След 6тия месец се въвеждат месата, щом има обща кухня за деца от около 7 8 месец, какъв е проблема? Може и аз да бъркам нещо

# 603
Ами те повечето по площадките се хвалят именно с това как захранили на 4м,а на 6м ядяло кюфтета. Една от входа на майка ми разправяше как му давали "копана" /тук предполагам става въпрос за пилешко бутче/.  Така, че хваленето по мои наблюдения е точно в тази посока. А аз.обирах оцъклени погледи ако случайно станеше на въпрос, че кърмя едногодишно без заместено хранене. Колко са ми цъкали и са го горкосвали, че заради кърменето не ядял "човешка" храна... то 'щото кърмата сигурно е нечовешка... Та, всеки според разбиранията си... Е, прояде, отби се и тн.,но нещата се случиха, когато той показа, че е готов.
Аз нищо не приемам лично, в крайна сметка не ме и интересува кой как си храни детето. Аз знам, че за моето съм направила всичко, което мога и за мен е било най-правилно. Просто ако има мама да се чуди дали и кога да захрани е добре да не се подвежда с невярна информация, защото на еди кой си го захранили на 4м ....

# 604
Това пък пестене кой и кога го е писал?Как да не тръгне някой да пести от АМ!
Всеки прави най-доброто на което е способен ,според възгледи ,усещане и житейски опит .Всеки да си храни детето както иска и както може.
Пу бе ,Рокет,що си ми толкоз далеч,каква компания щяхме да сме по кафетата,аз даже и цигари пуфтя,позволява ми бюджета и цигари и кафета и АМ.

# 605
Мая, аз също нямам проблем с това кой и как захранва. Но изказвания като "за къде се бърза ... да се научи да яде само и да ви се разкара по-бързо от главата?" са ми грозни.

Бобчи, а де, че и по музикален вкус майче ще си допаднем и по дискотеки ще ходим. Grinning

# 606
Моето дете на 6 месеца има 1 зъб и другия се показва,  и какво да го дондуркам  с мляко. Да, има интерес към вафлата, ама не му я давам. Един от основните принципи на захранването е да проявява интерес към храната. Съжалявам, ама не приемам и тезата дете на 1 година да търси биберона с млякото нон стоп.
Всеки си има мнение по въпроса , тъй че нападането е излишно.
На мнение съм и че АМ е доста блъскано с химия и също не ми е приоритетно.
И още нещо- не бързам да претупам храненето на детето, тъй като си приготвям сама пюретата и отделям доста време за правилната им обработка и приготвяне.

# 607
Всеки сам преценя как, с какво и кога да захрани. В нета има много и достъпна информация, има книги, а и всяко дете си има педиатър, всеки родител може да вземе информирано решение, не разбирам защо майките, които кърмят постоянно изтъкват как не заместват хранене до не знам си колко месеца. Това е ваше решение и също може да се струва абсурдно на майките, които захранват на 4-5 месеца. Значи ли че съм по-лоша майка, защото замествам хранене на 6месечно и вече детето е на АМ, а не кърмя до 2-3годишна възраст и не го захранвам по метода ЗВБ. И да за никой не е тайна че АМ не е евтино, много е грозно да се правят такива изказвания, защото не знаете кой в какво положение е. Браво на всички дългокърмещи майки, които стават вечер по 3628292пъти и кърмят децата си, не заместват хранене, децата им не приемат залъгалка, не пият от шише и т.н., но и останалите са не по-малко майки на децата си и се грижат за тях не по-лошо.

# 608
  • София
Ехеее, аз дадох АМ 2-ка чак към годинка... На 6 месеца никога не е имала замествано хранене, но пък и съм започнала захранване от 5-ти месец. По-скоро се посъветвайте с педиатъра кога може да преминете на 2-ката и дали е добре да го правите от сега във вашия случай.

# 609
А и не знам как ще ми се махне от главата със захранването като правя пюрета постоянно

# 610
Даже не си и помислям, че някой е "лоша" майка. Всяка майка е най-добрата за своето дете!
Rocket, това не е мое изказване. Просто наистина ми е чудно защо се бърза. Не вярвам да е финансово, нито пък "за да се оттървеш". Затова и се чудя. Защото не виждам логичната причина от бързането.
Има си фактори, които показват готовността за захранване и интересът към нея не е единствен. А и бебетата всичко пъхат в устата, така че пак не е много показателно за мен, ако няма налице и други признаци.

# 611
Заместените хранения нямат нищо общо със смяната на млякото.Това,че на вашето мляко го пише изобщо не означава,че е правилно.
До 6-ти месец млякото се еоди за кърмачета.След 6-ти месец се води преходно мляко и съставките,които включва са други,тоест необходимите за съответната възраст.

# 612
Мая, знам, че не са твои думи. Simple Smile
Въпреки, че с теб често сме на различни мения, твоето го уважавам, защото го заявяваш обосновано и уравновесено, без излишни обвинения.
Синът ми имаше регулярни проблеми със запека още от раждането. Сменихме 2 АМ и ефектът от смяната беше кратък, след което пак запек и неизхождане по 2-3 дена.
Вече на края на 4ти месец реших да захраня, защото смятах, че със разхлабващи и зачичащи зеленчуци ще се регулира стомахчето. Така и стана. Откакто хапва пюренца се изхожда абсолютно всеки ден. Ако видя, че нещо отиват нещата пак на запек, давам тиква, пащърнак, сини сливи, круша и веднага се балансира.

# 613
Здравейте. Бебето ми е на 6 месеца. Към края на 5тия почвнах да му правя пюре с картоф, после морков, купени пюрета, сварени на ресни също.. Но нищо не иска да яде. Само го върти в устата си и плюе. Дали да го пробвам с някакъв плод? Или как?

# 614
  • Несебър
Продължавай да предлагаш разнообразни храни, детето само ще започне да си хапва и да увеличава количествата. Имат периоди, в които никак не искат твърда храна, дали ще е от зъбче, настинка, неразположение от всякакъв род. Важното е да му се предлага. Също слагай го да се храните заедно.
Интересна дискусия се води тук из коментарите, но най-интересното е как като някой пита за съвет, даде му се и отговорът е "Всеки си знае." Wtf, man!?
Здравейте. Бебето ми е на 6 месеца. Към края на 5тия почвнах да му правя пюре с картоф, после морков, купени пюрета, сварени на ресни също.. Но нищо не иска да яде. Само го върти в устата си и плюе. Дали да го пробвам с някакъв плод? Или как?

Общи условия

Активация на акаунт