Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 785
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Напротив, абсолютно погрешно е да се разчита само на ехография, без да се следят хормони. Това въобще не е до "лекарски стил"....има си протоколи за работа, ако даден лекар е решил да не ги следва е друга работа.
Даже е фатално в определени случаи, ако не се пуснат хормони. При свеж трансфер на тридневни ембриони, ако не е мерен прогестерона, има голям риск лигавицата да е презряла, и да "изгърмите" опита.
А, дали е презряла лигавицата може да разберете само с хормони.

# 226
За пореден път се убеждавам че се отказах от него и не почнах стимулация при него . Как така не се пускат хормони по време на стимулация . Нали те са много важни за определянето на това кога какво да се случи . Звучи даже абсурдно . Аз като бях бременна с Даун ми казваше Сигридов «Уверявам те изглежда нормално , никакви драми ,виждам го » моя АГ тогава каза «Момиче на ехограф всеки може да вижда каквото си поиска , трябват си изследвания кръвни или в случая нали амнио , иначе изненадата после може да не к приятна » Тук к нещо подобно . Виждат се едни неща ама хормоните трябва да се виждат иначе кел файда от това. инвитро

# 227
При мен всеки път се е взимало кръв когато ходя. Първият път като отидох си носих моите изследвания,които ги дават на всеки пациент,понеже припаднах на първият преглед веднага ми пуснаха разширен пакет на хемоглобин мисля,че беше. Всеки път като сме ходили преди стимулация,след стимулация са ми взимали кръв.

# 228
На мен не са ми пускали хормони, но вече съм бременна, явно при мен не е имало нужда от изследвания. А при вас haidi и Bochinka, след като са ви пускали редовно хормони , може би ще искате да сполделите със всички нас къде и какви резултати сте получили. Един добър специалист,на ехографския преглед може да разбере дали има проблем и тогава може да поиска допълнителни изследвания. Не се уморихте да черните др.Карликая, но този негативизъм едва ли ще ви е от полза.

# 229
Ехографът не показва, когато ФСХ е твърде високо за започване на стимулация.
Хормоните са важни, за да се прецени кога да се направи Овитрел, за да не е презряла яйцеклетката и т.н.
Казвам това без да съм била при д-р К. И да имам каквото и да е отношение.
Като знам, че 3 дни подред ме викаха за ехографии и хормони и казваха, че ще ми пишат следобед какво да слагам и да имам наличен Овитрел при нужда...

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:28 от Лорина

# 230
Аз бях със свеж трансфер и ми бяха включени инжекции Пролутекс в деня след пункцията, за да се поддържа маточната лигавица до трансфера. Следиха я внимателно и прецизно през цялото време. Не съм на мнение, че лекарят пренебрегва изследванията, а преценя спрямо ситуацията при всеки. За мен лично ако ми пускаха постоянно изследвания за щяло и нещяло щеше да бъде излишен и допълнителен стрес за мен, а е много важно да сме спокойни по време на процедурата. Правеше ми впечатление, че на прегледите по време на стимулацията (особено в деня на нейното започване) гледаше много внимателно изследванията, които съм предоставила.
Не смятам, че чрез изливане на негативни емоции можем да си бъдем полезни - напротив никоя от нас няма нужда от тях. Всеки има пълната свобода да избере своя лекар, на който да се довери (без да натрапва мнението си на останалите).

# 231
Аз лично не вливам никакви негативни емоции . Просто казвам че само с ехограф няма как да знаеш състоянието на хормоните ти в какво ниво е . Те нито се усещат нито нищо . Тези неща са супер важни . Аз бях при доктора Карликая след съответния аборт с даун , тогава той ми каза ами ние по принцип не процедираме така , може да си опитвате пак млади сте . После получих още един аборт с уврежлания , пак бяхме при него той каза ами случайно случайно става . Може разбирасе да направите инвитро но може и не . Доверих му се и получих 3 ти аборт . Тогава казах че  повече  на руска рулетка аз не играя . Отидох в Мемориал и те ми казаха че още след 2 рия аборт е трябвало да се насоча към инвитро , че кариотипа може да ми е ок но може ла имам други проблемни гени . Карликая изобщо не спомена за това . По време на стимулацията ми в мемориал по никакъв начин не са ме притеснили с това че са ми взели 3 пъти кръв , 1 път в началото 1 път в средата и 1 път в края на стимулацията точно преди овитрела . Виждаха се 14 фоликула , последно казаха че само 3 са ок според тях по ехограф ( пуснах хормони и сложих овитрел в този ден когато ме оттегчиха с 3 те фоликула ) и накрая извадихме 14 фоликула и всички имаха Я И СЕ ОПЛОДИХА . До 5 ден стигнаха 7 и след пид останаха 2 хубави и един с монозомия . сега се готвя за трансфер . Всеки си вярва на каквото иска аз лично мога да кажа че и най добрите могат да не виждат така .Трябва да се виждат факти а не някакви неща само на ехограф. Няма как да разберете по ехограф до къде са хормоните . Аз щях да съм по притеснена ако не ми бяха пуснали нито едни кръвни през цялата стимулация повече от колкото като ги пускам . Една кръв голям стрес е за някои от вас като гледам .

# 232
На мен не са ми пускали хормони, но вече съм бременна, явно при мен не е имало нужда от изследвания. А при вас haidi и Bochinka, след като са ви пускали редовно хормони , може би ще искате да сполделите със всички нас къде и какви резултати сте получили. Един добър специалист,на ехографския преглед може да разбере дали има проблем и тогава може да поиска допълнителни изследвания. Не се уморихте да черните др.Карликая, но този негативизъм едва ли ще ви е от полза.
Не смятам, че имат за цел да чернят лекаря. Това със следенето на хормоните е много много важно за някой случаи. И това, че при вас са се получили нещата без пускане на изследвания е много хубаво, имали сте късмет, но не при всеки ще провърви.  А относно къде се получават резултатите - в клиниката, искаш ги и координаторката ти ги дава.

# 233
При Карликая имам биохимична бременност, при трансфер на тридневни ембриони. Прогестерон не ми е мерен, и имам подозрения че лигавицата може да е била презряла, а това няма как да се разбере, ако не се пуснат кръвни изследвания на хормони.
Явно Мемориал(Проф.Кахраман) и Аджибадем Маслак са пълни аматьори в сравнение с Карликая, щото следят хормони по време на стимулацията.
Презряла лигавица обрича опита на неуспех. Повтарям, за неразбралите-презряла лигавица не се вижда с ехограф, а се установява САМО с хормони.
Абсолютна заблуда е, че е нормално само с ехографски преглед и без хормони да се прави стимулация.  
Петева, радвам се за късмета ви, че без хормони ви се е случило. Ама не заблуждавайте хората, че е нормално да се прави стимулация без изследвания. Щото утре, друг няма да има вашия късмет  и ще му се прецака опита, точно щото не са пускани хормони.

# 234
Те и мен ме мислят за глупачка . Аз иака пеех когато Сигридов ми казваше че бебето ми с даун е перфектно , изглежда зашеметяващо и да не си пускам тестове за 2 бона . В последствие на амниото Велев ми каза . голяма заблуда е това да смяташ че даун се вижда на ехограф . 60% от дауните изглеждат нормално. Вие си правете сметка дали може да си правите стимулация без да ви се пускат хормони . Чак звучи като идиотизм . Имам приятелка която роди даун точно ето така , детето и и в момента не прилича на даун визуално , и на ехограф това не се е видяло . а тя не е искала да си направи изследване . В крайна сметка тук се споделя всякакъв опит . И ако смятате че тая група е само за това да пускаме хубави неща за Карликая а да не споделяме истинското мнение по въпроса за какво изобщо е тая група тук . Аз не съм запозната точно с стимулациите защото ми е първа и надявам се последна . Но със сигурност щях да съм притеснена ако не ми взимаха кръв защото имам доста по горчив опит в просто ехогравско виждане на един от най добрите специалисти в БГ всички го знаете сигурна съм .

# 235
Аз също не съм при Карликая, но на мен лично ми отложиха стопиращта инжекция с ден точно заради нивата на хормоните. В крайна сметка имам извадени 20ф с 20 зрели яйцеклетки, всичките се оплодиха. За да идем в Истанбул, в подобни клиники - най-вероятно поне 100 пъти сме дали кръв за изследвания. Онези 3 пъти, в които ми взеха кръв там, мисля че не са ме съборили емоционално и физически 🙂

# 236
И на мен ми направи впечатление, как няколко потребителки непрекъснато пишат срещу Карликая! При мен също не следеше хормони по време на стимулацията и точно заради това го избрах! В Мемориал няколко пъти ме връщаха заради фсх 14. Последния път пак ми отказаха с такава стойност и на следващия ден бях  в Бахчеджи и започнах стимулация. Доктор Карликая ми даде шанс и благодарение на него си имам здрава дъщеричка! Когато правех ЗЕТ ме изпращаше задължително за измерване  на прогестерона и два месеца отлагахме дори заради високи стойности.

# 237
Никой не казва че е най лошия човек на света , но да споделяме само хубаво мнение и после да пишете как няколко потребителки го хранят ! Чакайте сега вие си имате ваше мнение ние си имаме наше . В крайна сметка новодршла дама трябва да види всички мнение нали ! Иначе какъв е смисъла ! Всеки си има глава на раменете . Сам ще си реши дали ще е по спокоен с сигурен с кръвни изследвания или мму е все тая какво му правят

# 238
Откога да казваш истината е писане срещу Карликая?🧐
Ако искате да са само възхвали, сменете името на темата "Възхвали за Карликая"

# 239
При мен по време на пач протокола, преди и след лепенките климара пуска хормони, но нищо не стана, прекрати стимулацията, понеже не тръгнаха фоликулите, само 1. На Зет също пуска, на 2 ден и после. Но на стимулацията по къс протокол, да, не пуска. При мен не беше проблем, равномерно си растяха фоликулите, и яйцеклетките бяха хубави. Но при други може и да не е така де, аз само споделям при мен как беше.

Общи условия

Активация на акаунт