Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 824
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Бенито, копирам ти едно мое старо мнение, защото вярвам, че не е важно кой е успял или не, а да се коментират случаи подобни на вашия. Разликата между мен и теб е, че аз бях на 31 по време на стимулацията ни.
Цитат
Ние успяхме в Мемориал с морфология по Крюгер 1% и АМХ 0.25. От първи опит. Първи опит въобще, не само в Турция.
Аз отидох само в Мемориал на първичен, тъй като Турмед ми ги препоръчаха като опитни с мъжки фактор и добра ембриология. По времето, когато бяхме на първичен АМХ беше ОК и ми казаха като на теб 50 на 50. Допаднаха ми и  затова не съм ходила в други клиники, а директно там.
 Година по-късно нещата много се промениха. Знаех, че комбинацията мъжки фактор и силно намален резерв ни дава много ниски шансове и не вярвах, че ще успеят да се справят. Докато правехме стимулацията обмислях каква граница да си поставим като брой опити, за да съхраня здравето си и се опитвах да се настроя за донорска. Самите те не са ми говорили такива неща, но ясно ми обясниха, че нещата не са благоприятни. В момента съм бременна и имам един ембрион, който остана там.
Някои жени ходят на няколко места и после решават. За мен това е объркващо и по-скоро емоционално решение. Самата аз бях много изплашена от развоя на нещата и прецених, че ако отида на друго място и са по-приятелски настроени ще се метна директно там. А емоциите не са добър съветник. Затова реших да заложа на нещо изпитано в годините и препоръчано от някой, който има опит в тази област. 
Имай предвид, че всеки, който е успял ще ти препоръча неговата болница. Няма как като пациент да си обективен.

# 196
На всички момичета ,благодаря от сърце Heart свързахме се с тях обясняват всичко много подробно.препоръчаха ни цветна снимка при тях 120 евро..но да ви попитам нещо в деня на снимката при тях правят ли пълна кръвна картина и изписват ли антибиотици после.ще ми е полезно всякакво инфо.. просто толкова неща ми обясниха и забравих да попитам Grinning искат ни и един списък с изследвания преди това.казаха ни цени и всичко ..Blush

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 18:37 от Lili222

# 197
Здравейте, благодаря на всички. И ние се свързахме с Бахчеджи. Направих избора заради мненията които прочетох тук, чисто емоционален. Сигурна съм, че в другите клиники не би било много по-различно, и със сигурност много по-различно от тук в БГ.
Малко съм объркана. Трябват доста изследвания и ходене до Турция, може би само за да разбера, че шанса е нисък. Преди няколко дена ми излязаха нови резултати с нов най-нисък АМХ - 0,2. Отидох веднага на лекар, и изводът е същия - единият яйчник нищо, другият "не бил за изхвърляне". А вече се бях подготвила психически за донорска. И дори за този вариант времето ме притиска, след месец ставам на 41.

# 198
здравей,изследванията са предимно хормони,пкк и някои болести.Според мен навсякъде ще ви трябват за по-обективна представа.Моя съвет е да пробваш,толкова момичета ми писаха на лично много са мили.И всички са доволни и аз не съм ходила още,но те мотивираха..гадно е сега с тия тестове на гравиците обаче: confused:

# 199
Момичета в Бахчеджи правят ли микрочип на сперматозоидите преди оплождане?

# 200
Lili222, Benito11, аз не съм пациентка на Бахчеджи, затова не се обаждам много, но бяхме там на консултация миналия месец, освен в Момарт, за да си избера, та ще споделя набързо, с надеждата да ви помогна по-добре да се ориентирате.
Аз си направих цветната снимка преди прегледа в един нов радиологичен център, Centermed Academi, по препоръка на Севда, той се намира в същата сграда, в която и Бахчеджи, така че е много удобно, и снимката беше 100 евро. Не ме боля, за което доста се притеснявах. Бях питала Хафизе дали да не си направя снимка в Ехомар все пак, тя ми каза, че просто този център е нов и още нямат представа как работят. Аз реших да рискувам, защото е много удобно с това разположение. Снимката стана за няма и 10 минути, после още няма и 10 минути изчаках да си я получа, много бързо беше. Момичетата на рецепцията не бяха добре с английския, но с преводача на телефона се справихме без проблем. След снимката от самия център ми дадоха рецепта за антибиотик, мисля, че Азитромицин. После като отидох на прегледа в клиниката, заедно с лекарствата, които ми изписаха, ми поръчаха и него, много удобно (при мен това стана в Момарт, но съм сигурна, че и в Бахчеджи ще е така). ПКК не правят, но от клиниката я искат задно с другите изследвания, които си приготвих от България.

Бенито, за да не съм досадна, ще споделя набързо моя случай. Точно след месец ставам на 42, мъжът ми е на 47. През май месец забременях, мисед в 9-а седмица. После опити - резултат йок. Реших септември и отидох при репродуктивен специалист в Бг, който беше много мил, но явно не му се занимаваше с мен и ми даде шанс 1% естествено забременяване (тогава още бях на 41 г. все пак), 4% ин витро. Забили са ми се тези стойности в съзнанието, бях като попарена. Все пак преди няколко месеца бях забременяла без особени усилия, въпреки че АМХ ми беше 0,7. Порових се в интернет и някак си такива стойности за моята възраст не видях, а и всички хормони, които си бях изследвала, бяха в норма. Казах си, че си даваме време до края на годината и ако не станат нещата, отиваме в Турция. Тук бях на преглед в Момарт и в Бахчеджи. Д-р Карлъкая ми каза, че шансът ми за ин витро е 20 - 25%. Сам по себе си доста малък, но в сравнение с 4%... Искам да ти кажа и да не се взираш в АМХ. Както септември ми беше 0,7, така на 11 януари в друга лаборатория излезе 0,5 и аз се усъмних, пуснах го след 4 дни - на 15 януари в същата лаборатория от септември и излезе 0,3. Моят вит. Д е нисък, ако и твоят е така, може да маскира фалшиво АМХ с по-ниски стойности. Доколкото разбирам, важно е какво ще види докторът в яйчниците, както и хормоните. Аз лично бих те посъветвала да инвестираш в едно пътуване за 1-2 дни то Турция и среща с лекаря, а ако се притесняваш много, поискай онлайн консултация и ако ти вдъхне увереност лекарят, ще можеш с по-леко сърце да направиш разхода по пътуването. Най-малкото да си сигурна, че няма друг вариант, освен донорска. А ако се окаже, че имаш шансове, да прецениш реално и ти да вземеш решението какво да правиш.
Стискам ти много силно палци!

# 201
Lili222, Benito11, аз не съм пациентка на Бахчеджи, затова не се обаждам много, но бяхме там на консултация миналия месец, освен в Момарт, за да си избера, та ще споделя набързо, с надеждата да ви помогна по-добре да се ориентирате.
Аз си направих цветната снимка преди прегледа в един нов радиологичен център, Centermed Academi, по препоръка на Севда, той се намира в същата сграда, в която и Бахчеджи, така че е много удобно, и снимката беше 100 евро. Не ме боля, за което доста се притеснявах. Бях питала Хафизе дали да не си направя снимка в Ехомар все пак, тя ми каза, че просто този център е нов и още нямат представа как работят. Аз реших да рискувам, защото е много удобно с това разположение. Снимката стана за няма и 10 минути, после още няма и 10 минути изчаках да си я получа, много бързо беше. Момичетата на рецепцията не бяха добре с английския, но с преводача на телефона се справихме без проблем. След снимката от самия център ми дадоха рецепта за антибиотик, мисля, че Азитромицин. После като отидох на прегледа в клиниката, заедно с лекарствата, които ми изписаха, ми поръчаха и него, много удобно (при мен това стана в Момарт, но съм сигурна, че и в Бахчеджи ще е така). ПКК не правят, но от клиниката я искат задно с другите изследвания, които си приготвих от България.

Бенито, за да не съм досадна, ще споделя набързо моя случай. Точно след месец ставам на 42, мъжът ми е на 47. През май месец забременях, мисед в 9-а седмица. После опити - резултат йок. Реших септември и отидох при репродуктивен специалист в Бг, който беше много мил, но явно не му се занимаваше с мен и ми даде шанс 1% естествено забременяване (тогава още бях на 41 г. все пак), 4% ин витро. Забили са ми се тези стойности в съзнанието, бях като попарена. Все пак преди няколко месеца бях забременяла без особени усилия, въпреки че АМХ ми беше 0,7. Порових се в интернет и някак си такива стойности за моята възраст не видях, а и всички хормони, които си бях изследвала, бяха в норма. Казах си, че си даваме време до края на годината и ако не станат нещата, отиваме в Турция. Тук бях на преглед в Момарт и в Бахчеджи. Д-р Карлъкая ми каза, че шансът ми за ин витро е 20 - 25%. Сам по себе си доста малък, но в сравнение с 4%... Искам да ти кажа и да не се взираш в АМХ. Както септември ми беше 0,7, така на 11 януари в друга лаборатория излезе 0,5 и аз се усъмних, пуснах го след 4 дни - на 15 януари в същата лаборатория от септември и излезе 0,3. Моят вит. Д е нисък, ако и твоят е така, може да маскира фалшиво АМХ с по-ниски стойности. Доколкото разбирам, важно е какво ще види докторът в яйчниците, както и хормоните. Аз лично бих те посъветвала да инвестираш в едно пътуване за 1-2 дни то Турция и среща с лекаря, а ако се притесняваш много, поискай онлайн консултация и ако ти вдъхне увереност лекарят, ще можеш с по-леко сърце да направиш разхода по пътуването. Най-малкото да си сигурна, че няма друг вариант, освен донорска. А ако се окаже, че имаш шансове, да прецениш реално и ти да вземеш решението какво да правиш.
Здравейте< винаги ли след ЦС ви предписват антибиотик и как знаят какъв точно да изпишат? На мен ми предстои на 19.02  в Бахчеджи.
Благодаря Simple Smile

# 202
Здравейте< винаги ли след ЦС ви предписват антибиотик и как знаят какъв точно да изпишат? На мен ми предстои на 19.02  в Бахчеджи.
Благодаря Simple Smile

Не съм сигурна, може би в повечето случаи. Струва ми се, че като съм чела назад в темите, е имало момичета, на които не им изписват след цветна снимка. Не зная как го определят, може би за застраховка, за всеки случай. Вероятно различните центрове имат различна практика.
Ако ви притеснява приемането на антибиотика, винаги можете да споделите на координаторите или на лекаря си, те ще ви посъветват най-добре. Успех на 19-и!

# 203
на мен не са ми , но аз чаках цикл веднагв след нея и започвах стимулация ( говоря за 3 дни след цс)

# 204

Благодаря Simple Smile

Здравейте, имам две снимки правени в Турция, нито веднъж не са ми предписвали антибиотик. Снимките са правени в Ехомар , Шишли - февруари и август 2020 г. Също така не съм имала проблем след това. Успех.

# 205
На мен след цветна снимка в Ехомар ми изписаха антибиотик!

# 206
haidi, не винаги доктора изписва гонал 300! Аз бях на 37 години с амх под 1. Започнах стимулация без предварително, да съм пила противозачатъчни и през цялото време бях на гонал 225. От четири яйцеклетки три достигнаха до 5 ден само два бяха годни за ПИД и двата бяха здрави. В България съм пила противозачатъчни преди процедура и  фсх ми скачаше доста след тях.
Да, да,....Гонал 200-300-225, сега Перговерис. Същото е.Конвейр.
Бел, хубаво го е казала, като си имал щурия късмет да успееш веднага не можеш да разбереш всички други, които са с отрицателни тестове. А, те никак не са малко, но не пишат тук, защото се страхуват да пишат- изяждат ги с парцалите.
При условие, че общата успеваемост е около 35 процента, сметнете колко са неуспелите(двойно повече) и се замислете малко.🙃
haidi много добре разбирам всички с отрицателни тестове! И не бих казала, че съм имала” щур късмет “ след няколко години борба за дете, няколко операции и успех след три стимулации и три трансфера!

# 207
Честито green tree ! Момичета искам да споделя моята история. Вчера си направих тест за бременност, който за мое огромно щастие е положителен. При мен нещата в Бахчеджи се случиха изненадващо бързо. На 18.януари почнахме стимулация, на 30. 01 беше пункцията, трансферът беше свеж- на 04. януари и както казах по-рано, вчера получих положително ЧХГ. Не мога да кажа дали е бил "щур късмет", но мога да кажа, че се случи благодарение на усилията, професионализма и човечността на др.Карлъкая, за което ще му бъда винаги благодарна. Добре, че съм отишла в Бахчеджи, добре, че съм избрала точно др.Карлъкая. Пожелавам успех на всички  момичета!

# 208
Чудесна новина!Честито!

# 209
Супер, прекрасно!!! И при нас нещата се случиха от първи път в Бахчеджи при др Карликая.Дано при всички дами желаещи да успеят се чуе само хубави неща!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт