Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 794
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
И на "HUNTUR" са си супер.Има wi-fi,кафе,чай,вода,климатика бумти на мах и съм по къс ръкав вътре.Пак спира на Байрампаша.Отиване и връщане от Пловдив са 70лв,като последния път ни направиха намаление без да сме споменавали даже и пътувахме в двете посоки за 65лв.Не знам какво разбирате под луксозно,ама на мен са ми топ автобусите им.Чесно казано аз не съм капризна и в каруца бих пътувала 🤣🤣🤣🤣🤣🤣Joy
Аз винаги съм ползвала автобусите на Метро, по-луксозни и комфортни са ми, тогава цената беше около 50 лв, сега не знам колко е. Но това беше преди 1.5 година, от тогава не знам как са се променили нещата. Имаха вечерен автобус в 11,можеше веднага сутринта да се отиде в клиниката. Макар че аз предпочитам да пътувам през деня, да си спя в хотел, и на сутринта да отида в клиниката след като съм си се наспала. С годините вече предпочитам комфорта, преди всякакви фокуси правех, но вече ми тежи.
Автобуса спира на голямата автогара в Истанбул, трябва да се слезе на абсолютно последната спирка, на перона горе, от там метро до спирка Йеникапъ. И Йеникапъ се хваща метро в посока Хаджиосман. Йеникапъ е един вид разпределителна станция, от там минават 3 метро линии. Едната е тази, от която идвате от автогарата, другата се казва Мармарай, тя е тази която отива в азиатската част, и тртата е тази която ти трябва, в посока Хаджиосман, M2 мисля се казва. Качвате се на нея, и слизате на спирка Османбей, от към страната на улица Румели. От там ако искате, по-късно ще ти обясня как да стигнете до клиниката, а също и за HES кода.
Автобуса се хваща от автогара Сердика, точно срещу Централна ЖП гара е.

# 286
Аз също съм пациентка на тази клиника и д-р Карлъкая. Никакъв индивидуален подход не приложиха при мен. Рутинен преглед като в България, нищо не ми преведе преводачката от това, което коментираха и се смееха с доктора и другите още 2 сестри... Задавах въпроси, не получих отговор... Да не говорим, че никакви условия няма в клиниката след дългия път да се хигиенизираш малко - едни общи тоалетни без помощен душ... Докторът щеше да излезе в отпуск, а ме излъга, че трябвало да се чака, за отпуската разбрах случайно... Нищо не коментира с мен, никакъв индивидуален план не предложи... С други думи - като в България. Успехите навсякъде са въпрос на късмет и психика.... Да, и на професионализма на доктора, но нищо различно не видях. Да не говорим, че на основни въпроси не ми беше преведено какво каза Карлъкая. Пожелавам успех на всички момичета, защото това е тежък път, но аз не продължих там, отказах се. Много пациенти, прилича ми като във всяка друга клиника - работа на конвейр... Късмет на всички момичета! Дано намерим нашия доктор, при който да успеем в тази житейска битка! ❤️

Да, за съжаление коментарът е много точен. А за тоалетните и аз съм си го мислела- не знам защо смятах, че в тази клиника няма начин да не са помислили по въпроса. Пътуваш цяла нощ с обществен превоз в цикъл...и директно в клиниката...когато съм имала достатъчно време да се настаня( ако ще нощувам), е ясно, но не винаги е било така...Ама, хайде, това да е проблемът...

# 287

Да, за съжаление коментарът е много точен. А за тоалетните и аз съм си го мислела- не знам защо смятах, че в тази клиника няма начин да не са помислили по въпроса. Пътуваш цяла нощ с обществен превоз в цикъл...и директно в клиниката...когато съм имала достатъчно време да се настаня( ако ще нощувам), е ясно, но не винаги е било така...Ама, хайде, това да е проблемът...
За жалост не е само това проблемът. От трите ми срещи с доктора не усетих сигурност и доверие, а точно обратното. Затова и се отказах. Водя борбата тук.

# 288
Ами със Хънтър не съм пътувала от София за Истанбул. Но 2 пъти пътувах от Истанбул към София, с автобуса който тръгва в 18. Пълен кошмар....Препълнен автобус, който пристигна в София около 5 часа сутринта. То спиране, тук, там, мотане..., а след Пловдив, хайде към Пазарджик... Цялото забавяне посред нощ изобщо не беше заради опашката на границата.
Та така. Иначе на някои от линиите на Метро бяха автобуси Suit, които имат и еденични седалки, и да, определено са по-луксозни точно тези автобуси от всички останали линии. Но това си е мое мнение, пак казвам, ако имам възможност да избирам предпочитам по-комфортен вариант. Честно казано за мен цената - + 10-15лв не е определяща за избора ми. Не защото имам излишни, но просто наистина, в предвид хилядите похарчени пари без резултат това са  ми бели кахъри. Може би възрастта ми има значение за да мисля така, като по-млада хич не бях придирчива. Като се понапати човек, и някакси се щади повече, ако може. Абе гледам полезното с приятното вече.

# 289
Ние все празен автобус оцелваме значи,максимум 10 човека в автобуса сме били,даже последният път бяхме 6 човека Joy Иначе от Истанбул до Пловдив не с спирали много,но вече за нататък не знам Grinning
Но така е,това са бели кахъри,важното е крайната цел.
Ами със Хънтър не съм пътувала от София за Истанбул. Но 2 пъти пътувах от Истанбул към София, с автобуса който тръгва в 18. Пълен кошмар....Препълнен автобус, който пристигна в София около 5 часа сутринта. То спиране, тук, там, мотане..., а след Пловдив, хайде към Пазарджик... Цялото забавяне посред нощ изобщо не беше заради опашката на границата.
Та така. Иначе на някои от линиите на Метро бяха автобуси Suit, които имат и еденични седалки, и да, определено са по-луксозни точно тези автобуси от всички останали линии. Но това си е мое мнение, пак казвам, ако имам възможност да избирам предпочитам по-комфортен вариант. Честно казано за мен цената - + 10-15лв не е определяща за избора ми. Не защото имам излишни, но просто наистина, в предвид хилядите похарчени пари без резултат това са  ми бели кахъри. Може би възрастта ми има значение за да мисля така, като по-млада хич не бях придирчива. Като се понапати човек, и някакси се щади повече, ако може. Абе гледам полезното с приятното вече.

# 290
Ами аз писах, че моето инфо е от преди 1.5 година, че сега покрай ковида не знам как е. Тогава хората доста си пътуваха, или поне аз ги нацелвах. И понеже ние резултат нямахме, та си останахме със спомените за пътуването...

# 291
Дай боже скоро да имате Heart Пожелавам го на всички ни от все сърце People Angel
Ами аз писах, че моето инфо е от преди 1.5 година, че сега покрай ковида не знам как е. Тогава хората доста си пътуваха, или поне аз ги нацелвах. И понеже ние резултат нямахме, та си останахме със спомените за пътуването...

# 292
https://travelnews.bg/bg/news/16142806713099/turtsiya-udalzhava- … jjBobmFufSkBRySNk

Ех, така се надявах да отпаднат поне за Турция Sad
"Турция удължава изискването за PCR тест до 31 март"

# 293
Аз също съм от неуспелите при вашия доктор. Много съм разочарована да видя, че има толкова много претупани като мен. Две години ми трябваха да се осмеля да пробвам пак и родих на 42, при все че ми беше намекнато, че съм дотук.

# 294
Крис защо не пробвате различните терапии които вече правят доста от момичетата за това , не съм много запозната за това няма да говоря пълни глупости но мисля че точно за ИЯР правят в аджибадем

# 295
И аз съм от неуспелите при Карлъкая. Направи ми стимулация и фреш трансфер с TSH над 3(аз си го пуснах) и дефицит на витамини Д и В12. Не ми направи нито веднъж кръвни изследвания. При двойките, с които бяхме - беше същото. Втори опит при него реших, че няма никакъв смисъл да правя. Ходихме в 3 други истанбулски клиники на консултации(един от лекарите се учуди защо с такива изследвания ми е правен изобщо фреш трансфер). В крайна сметка избрахме Мемориал и там успяхме. Пиша не за да оплювам доктора, а защото съм голям фен на информирания избор. Всеки да преценява сам за себе си, но да има информация. На мен ако ми бяха казали/или бях прочела, че при стимулация и трансфер няма да ми се правят никакви кръвни изследвания, които ми влизат в пакета, щях да се замисля дали да продължа при въпросния доктор. Успех на всички!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:45 от fia37

# 296
Здравейте,

Предстои ми първи преглед и цветна снимка в понеделник там и минавам да задам няколко практически въпроса:

1. Трябва ли да нося пари в брой или в клиниката и мястото, където се прави снимката, може да се плаща с карта?
2. Ще имам PCR, направен в деня преди влизането ми в Турция и се надявам да важи и за влизането ми обратно в България (отивам за една вечер). Бихте ли ми казали на влизане мога ли да го ползвам или там трябва да си направя нов?
А също се чудя, имам направена хистероскопия, която не показва нищо необичайно, защо в такъв случай трябва да правя И цветна снимка?

Благодаря ви предварително!

# 297
Здравейте,

Предстои ми първи преглед и цветна снимка в понеделник там и минавам да задам няколко практически въпроса:

1. Трябва ли да нося пари в брой или в клиниката и мястото, където се прави снимката, може да се плаща с карта?
2. Ще имам PCR, направен в деня преди влизането ми в Турция и се надявам да важи и за влизането ми обратно в България (отивам за една вечер). Бихте ли ми казали на влизане мога ли да го ползвам или там трябва да си направя нов?
А също се чудя, имам направена хистероскопия, която не показва нищо необичайно, защо в такъв случай трябва да правя И цветна снимка?

Благодаря ви предварително!

Здравейте, Simple Smile
1.Ние почти пари в брой не носим. Обменяме колкото да имаме.
Но слагам една забележка, че плащаме с карта на Уникредит с нея нямаме проблеми.
 Коментирала съм със съфорумци от тази тема и темите за почивка в Турция, че някои банки имат убийственни такси в Турция. Проверете  на вашата банка какви са условията за плащане в Турция. Иначе на 90% от местата  говоря за храна и други магазини се плаща с карта и почти пари в брой не се налага да използваме.
Координатор от клиниката също ни е предупреждавала, когато искаме да плащаме с карта дали сме запознати с условията на нашата банка.
Дали може да се плаща с карта където се прави снимка не зная?
2. По повод вторият въпрос и мен силно ме вълнува. Моля да споделите личен опит като се върнете.
3. Аз имах две снимки от БГ  и лапароскопия други не са ме карали да правя до този момент.
При всеки е различно.
Ако не получите отговори  дали може да се плаща с карта  където правят снимките питайте координаторките  Simple Smile

# 298
Здравейте момичета! Пиша Ви по повод питанията за ПСР тестовете.С един и същ  тест става и връщането от Турция преди да са изтекли 72 часа.Споделям нашия опит: направихме тестовете на 10.02, на 11.02 вечерта пристигнахме в Истанбул, на 12.02 ни бяха прегледите и вечерта пътувахме за България.Нямаше проблем,ако има значение минаваме през ГКПП Малко Търново. Преди да заминем мъжът ми звъня в РЗИ Бургас и дори са му казали, че се броят 72 часа от излизането на резултата, но незнам това колко е вярно,ще го изпробваме другата седмица, защото трябва да сме в Истанбул за два дни и ще се опитаме да се върнем в рамките на 72 часа от излизането на резултата.Като се върнем ще споделя с Вас!

# 299
Благодаря много за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт