Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За любителите на салати - тема 3

  • 9 216
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 362
Супер идеи си крада от тук за салати с тиква и сладки картофи, че и двете ми се мотаят из килера известно време и трябва да ги приготвя някак си.

Не знам моите идеи дали си струват да ги споделям, защото са съвсем обикновени, тъй като в момента уж елиминирам пандемичното тегло, хаха.
 
Първо предложение. Базата е 65 г бял жасминов ориз овкусен с любимият ми сос от оризов оцет, рибен сос, малко захар (2-3 г) и малко сусамово олио. Скаридите бяха вече сготвени на пара и са запържени за 5 минути в малко чесново олио. Останалите зеленчуци са поляти със същият сос като за ориза.
 


Предложение две.

Базата е смесена салата, моркови, авокадо, домати, краставици и отгоре една топка гъст домашен хумус. Сосът е един горчичен без олио от магазина и е много нискокалоричен, но е супер вкусен и ще купя пак определено. Семената са сусам, коноп и слънчоглед. 

# 46
  • Мнения: 1 334
Може ли снимка на соса?Предпочитам готовите от магазина,че ми са по-лесни.

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 14 532
Салата - фризе, сварено цвекло и котидж сирене с балсамов дресинг и мащерка (вдясно на снимката).

Скрит текст:

# 48
  • Мнения: 8 725
Идвам да визуализирам муса(разядката от авокадо), за който писах на 2-ра страничка. Страшен стана, много вкусен. Не мога да се спра, а трябва, че е калорийна бомба. Гарнирах с някакъв печен чипс, много сполучлив:

Скрит текст:




# 49
  • WonderLand
  • Мнения: 3 440
Момичета, дайте идеи за дип за зеленчуци. Много обичам сурови моркови, чушки, карфиол, алабаш, ряпа, но искам и някакъв хубав дип към тях, който да не е хумус, но може някаква разновидност да е. Отвеорена съм за идеи всякакви.

# 50
  • Мнения: 1 788
Току-що си спретнах и аз разядка с авокадо, крема сирене, чесън, лимон, зехтин, в хладилника ми се мотае чеснов сос, та сложих и от него, защото нямам сметана... Grinning

# 51
  • Мнения: 362
Може ли снимка на соса?Предпочитам готовите от магазина,че ми са по-лесни.

Ето го, от Карфур е купуван, но не знам дали го има в България.

Скрит текст:

Edit: съставът е вода, горчица, семена от синап, оцет, захар, сол общо взето.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:36 от Dalindrah

# 52
  • Мнения: 1 334
Благодаря.

# 53
  • Houston, TX
  • Мнения: 11 544
Като последният сос правя по следният начин: дижонска горчица, горчица със семена, олио от гроздови семена, балсамико и пресни зелении (имам една бутилка, кочто ми стои на плота).

Агент, пробвай брюкселското зеле запечено със соев сос.

# 54
  • Munich
  • Мнения: 4 122
Имам въпрос - в коя верига магазини в България мога да намеря сос Уорчестър? Да не мъкна от тук.
По темата - снощи пак правих салатата със фенел и броколи на Морена, много любима ни стана. За тази вечер ще направя зелена, като ще добавя радичио, придава много приятен вкус, леко горчив. В зелената салата слагам и морков, червена чушка. Понякога варено яйце и шунка и това вечеряме.

# 55
  • Варна
  • Мнения: 985
Аз от Метро съм купувала преди време, на Heinz.

Напомням на всички - Нова година иде, да не забравите Руската салата 😃😃😃

# 56
  • Munich
  • Мнения: 4 122
Вещица, благодаря ти!
Не знам дали се шегуваш за руската салата, но трапезата ни не остава без нея по празниците, много се тачи в къщи. Майка ми, лека и пръст, я правеше с домашна майонеза, аз така и не се научих да правя и купувам готова. Тая година ще взема да пробвам и тази с вода от нахут и ако не се получи, ще се откажа завинаги да се опитвам.

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 14 532
Изобщо дресинг може да си забъркате в по-голямо количество и да си ползвате известно време, също както и купешкия, но със сигурност ще сте пропуснали някое Е.  Simple Smile
Иначе съставките са толкова много...
Пипи, Уорчестър има и във Фантастико, а предполагам и в другите вериги, той не е нещо дефицитно. Аз последно си заредих от Лидл.
Радвам се, че се наслаждавате на салатата с броколи. Simple Smile
Аз планувам в близките дни салата Цезар за вечеря, ама май с агнешко ще я бъде за сефте, че ще пека днес такова и няма специално пилешко да взимам.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 10:24 от Morena

# 58
  • Варна
  • Мнения: 985
Изобщо дори не се шегувам! У нас се изяждат кофи с руска салата. Първо е супер вкусно и за зимните дни мазничко то от майонезата добре пасва като мезе на всеки вид алкохол, второ, даже и само (с хляб) за някое хране е достатъчно богата на различни съставки, за да те засити, трето.... оползотворява се голяма част от останалата туршия, за да не се изхвърля 😃
Чудно ми е, че не ти става майонезата - това е лесно. Може би, ако си в чужбина, яйцата не са достатъчно читави? Чувала съм от позната че в Холандия се е натъкнала на яйца с много малък жълтък, примерно... а за майонезата е важен жълтъка точно.

# 59
  • Houston, TX
  • Мнения: 11 544

Аз планувам в близките дни салата Цезар за вечеря,
В сосът няма оцет и кисело мляко, това е някакъв "подобрен" български вариант.

Общи условия

Активация на акаунт