Лазерна епилация и електроепилация – 8

• 48 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Mediterraneo
Елмайра, тези са се престарали! Освен ако нямаш предвид, че ти предстои друга сесия баш в разгара на лятото. Необсновано е през март да си се щракнала и цяло лято да ходиш с дълъг панталон. Направо е смешно.
Аз живея на слънчево място, буквално 10 облачни дни имаме в годината. По къси панталони ходя от април до октомври минимум.

# 601
Следващата е края на май и предполагам, че другата ще се падне след морето. Знам ли и аз Rolling Eyes
Може би за да се избегне твърде дълъг период между процедурите - споменаха нещо, че лятото идвало точно за третата, в средата на процеса, и не било хубаво следващите да са след твърде дълъг период,че ефективността щяла да е по-малка.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 14:26 от Елмайра

# 602
  • София
Момичета, какво мажете като се престараят с лазера?

# 603
  • Mediterraneo
Следващата е края на май и предполагам, че другата ще се падне след морето. Знам ли и аз Rolling Eyes
Може би за да се избегне твърде дълъг период между процедурите - споменаха нещо, че лятото идвало точно за третата, в средата на процеса, и не било хубаво следващите да са след твърде дълъг период,че ефективността щяла да е по-малка.
През колко време те викат? Всичко ми звучи несериозно на мен.

# 604
През два месеца грубо. Но на мен март ми беше съвсем първата процедура, преди това никога не съм правила лазерна, нямам база за сравнение.

# 605
По въпроса за излагането на слънце, нека всеки си прецени сам за себе си. Аз се пазя, т.е. мажа със слънцезащита, SPF50, на всеки 2 чАса, поне месец след процедурата, ако зоната е изложена на слънце. Като в никакъв случай не говоря за слънчеви бани или плаж, а за обикновено ходене по къс ръкав, например.
Такива са и най-често срещаните препоръки из международните сайтове.
Имайте предвид и друго - слънцезащитата изобщо не е толкова ефективна, колкото я изкарват. Въпреки голямото плескане, което практикувам, след 1-2 излагания на слънце си почернявам стабилно. Изобщо не оставам бяла за дълго, макар да съм фанатична с мазането, след като съм си правила лазерна епилация.
Напоследък забелязвам нещо, което малко ме безпокои. Не мога да твърдя на 100%, че е свързано с лазерните сесии, обаче. От година-две насам по краката ми, в областта между глезена и коляното, се появиха някакви много странни тъмни петна, всяко от тях с размерите на череша. 5-6 са на брой и не много наситени. Не знам дали това са т.нар. пигментни петна от слънцето, защото никога в живота си не съм се сблъсквала с подобно чудо. Самата ми кожа не е склонна към образуването на подобни неща. Нямам такива петна никъде другаде по тялото си, включително - и на лицето, макар там никога да не слагам слънцезащита (просто нямам такъв навик).
Та, изобщо не съм способна да си обясня как се появи тази грозотия. Наистина не мога да свържа това явление с нищо друго, освен с лазерните процедури и как евентуално са повлияли на моята кожа. Странно е, защото точно на краката никога не са ме горили по време на сесия! И защото лятото нямам навика да ходя с къси панталони, т.е. краката ми са изложени на слънце само по време на морските ми почивки, но това обикновено е поне 2 месеца след последната ми лазерна сесия преди лятото.
Това, което мога да ви дам като препоръка, е, че никога не знаете как тялото ви ще реагира, ако дългосрочно се подлагате на такива процедури.
Имайте си едно на ум, че невинаги 2 + 2 прави 4. Организмът отвръща много индивидуално на всяко наше действие. Simple Smile

# 606
Гърне без похлупак, според мен трябва да се консултираш с дерматолог за тези пигментни петна. Съвсем възможно е да са в резултат на лазерната епилация, независимо от грижите, които полагаш. Между другото, не знам на каква възраст си, но такива “слънчеви петна” се появяват след 30-35.
Аз също не бях склонна към лунички, но след 33-34 почнаха да излизат и честно казано аз го свързах с това, че почнах да си правя лазер за премахване на кръвоносни звезди, но лекарката ми каза, че е просто от възрастта.
Alford, а иначе, ако са се престарали и са те изгорили, можеш да ползваш Пантенол. Ако е нещо по-сериозно - иди да те видят и да ти кажат какво да мажеш.

# 607
О, аз за себе си съм на 100% убедена, че петната се дължат именно на лазерната епилация. Simple Smile Просто исках да кажа, че реално нямам доказателствата, за да го докажа. Сигурна съм, че това е причината, защото петната се появиха може би половин година след като стартирах с лазер на цели крака. Освен това, след една от процедурите имах и друга странична реакция - получих невероятен сърбеж в долната част на краката, точно там, където са петната, само че не само около тях, а по целите подбедрици. Този сърбеж продължи няколко седмици. Мазах се с всички успокояващи кремчета, с които разполагах у дома, но нищо не помогна. Краката ми бяха станали направо в рани от чесане. И изведнъж всичко отмина от само себе си, но докато приключи, сериозно ме изтормози...
Възрастта е само един от факторите, но според мен, моят случай, а и твоят, четейки те, са си баш в резултат на лазерното третиране. Не ни е понесло в определени зони.
Така че, мили дами, не се учудвайте, ако в дадена ситуация организмът ви реагира непредсказуемо.
Интересното е, че мен неведнъж са ме горили по време на лазерна процедура, но точно на тези места, въпреки че кожата се отлюспи и падна, не са ми останали нито пигментации, нито белези, нито някакви други следи. Ходи го разбери. Simple Smile
Може да отида на дерматолог малко по-натам, ако реша на боря петната. Сигурно ще трябва, де, понеже са много грозни.

# 608
Какво значи петна по кожата след определена възраст? Изключвам от класацията супер белите кожи и рижави коси, които по презумпция са с лунички и предразположени към образуване на петънца. Не мисля че е нормално да се появяват такива петна без провокация от слънцето и с правилна грижа - тоест слънцезащита и неизлагане на слънце. Има и хормонални фактори за появата на пигментация, както и предпоставки от ползване на определена козметика, която предразполага към фоточувствителност и пигментация. Как така на 30 ще е “нормално” да се появяват петна по кожата? В грешка ли съм като си мисля че ако от сега (ранните 20 години) се пазя от слънце и се грижа фанатично за кожата си ще се предпазя от петна и фотостареене на кожата на ранна възраст?

# 609
Темата не е точно за тези пигментации, но ще се опитам да отговоря на въпроса ти, поне от моя гледна точка.
Луничките (ако не си поначало с такива) и всякакви други такива “слънчеви” петна, се появяват при различни фактори - прекомерно излагане на слънце, хормонални проблеми, прием на определени лекарства, бременност и т.н. Тук коментираме дали лазерната епилация е сред тези фактори. И да - кожата след някаква възраст става по-податлива на хиперпигментация.
Аз за себе си не съм сигурна кой точно е факторът - дали ЕГН-то, бременността или лазерните процедури, но факт - преди 5-6 години нямах нито една луничка или пигментно петно по лицето - сега обаче имам (не съм като Пипи Дългото чорапче, но аз си ги отчитам). И бенките ми по тялото се увеличиха (но това съм сигурна, че стана по време на бременността) и няма общо с лазерите.
И на въпросът ти дали, ако сега в ранните ти 20 се пазиш от слънцето и ползваш адекватна защита, ще намалиш риска от такива слънчеви промени - бих казала, че това е разумната превенция. Аз започнах да се пазя повече от слънцето преди няколко години, когато бях тийнейджърка и в моите ранни 20 целта беше колкото по-тъмна съм, толкова по-добре. Може би кожата ми вече си отмъщава затова.

# 610
Здравейте! Търся препоръки за фото или лазерна епилация в Пловдив.До този момент ходих на фотоепилация в малко студио, което заради пандемията тотално спря да работи и сега не зная на къде да се насоча за поддържащи процедури. От кои салони сте доволни като цена и качество на услугата? По скоро имам светла кожа с тъмен косъм. Може да се каже, че с интима и подмишниците съм се преборила и почти нямам окосмяване, но по краката, ръцете и корема все още имам косми.

# 611
  • София

Няма такова нещо "твърде дълга пауза между процедурите". Идеята на 6-8-10 терапии е да се обхванат всички фоликули, будни, спящи всякакви.Винаги може да се започне дори през май-юни и да се прескочи цялото лято ,та до септември. Просто целия пакет ще се удължи с няколко месеца ,ако решите ,че лятото може да се презастраховате.
По принцп препоръчително е да се избягва слънце 2-3 дена преди и след терапия и да се полага слънцезащитен крем след това, останалото е презастраховане. Солариума , обаче не влиза в това число, там нагряването е друг тип.

# 612
Привет, имам две процедури досега, третата се налага да забавя и реално сега имам наблюдевие върху ефекта от двете. Не е особено голям. 20-30 процента максимум. Дали да сменя студиото? Освен това, последният път имах лилави кръгове около космите, явно съм била изгорена. Имаше болка и помолих да намалят мощностна, на на бедрата нямаше такъв ефект, по прасците бяха на червени петна, а после като синини.

# 613
Здравейте, момичета! Реших да започна да правя и подбедрици преди лятото, тъй като дотук (6 процедури) ефектът върху мишници и интим беше супер.
Миналият петък бях на първа процедура на крачета, при вас до колко време падат косъмчетата? И всички ли падат или само част?
Също ако някой сподели след колко процедури на крака се вижда разлика, ще е супер. Blush

# 614
  • София
Аз минах 4 процедури, но още си имам поне половината, ако не и повече. Не съм ходила от НГ, сега видях реално ефекта, който за мен е доста недостатъчен предвид цвета на кожата и космите.
Мисля да пробвам диоден лазер, досега са ме правили с Александритен само.

Общи условия

Активация на акаунт