НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 426
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Дагни - без паника!

# 361
Dagny Д-р Кюлев УНГ в Токуда. Той клипна юздичката на нашия Йоан. 💋

# 362
Дели много полезно това, което сподели 🤗  Благодаря ти, аз правя обаче и тъми тайм от 1м. Ще видим дали ще ми се скарат.

Аз пък се притесних, че малкия спи само на ляво. Дали няма да му се изкриви главичката 😟 слагам го надясно, ако не се събуди после се измества. Ако остане надясно седи някак вдървено и накриво. 😟 Чакам прегледа при ортопеда да попитам дали не е нужно някаква възглавничка да му взема.

# 363
Дели много полезно това, което сподели 🤗  Благодаря ти, аз правя обаче и тъми тайм от 1м. Ще видим дали ще ми се скарат.

Аз пък се притесних, че малкия спи само на ляво. Дали няма да му се изкриви главичката 😟 слагам го надясно, ако не се събуди после се измества. Ако остане надясно седи някак вдървено и накриво. 😟 Чакам прегледа при ортопеда да попитам дали не е нужно някаква възглавничка да му взема.

А наляво към вас ли гледа или към кошарата? Ние в началото вместо да му въртим главата, го въртяхме целия към другия край на кошарата, за да може хем да си го гледам, хем да спи все на различна страна.

# 364
И аз го въртя така, но той се обръща все наляво и така нито го виждам, нито седи на другата страна. 😟

# 365
Цвети, и нашия е така. Мускулите на вратлето му са по-стегнати от лявата страна и трябва да се отпуснат. Опитвай се като го слагаш по коремче да му въртиш главата надясно, като лежи също, освен ако не е супер ядосан, тогава се стяга, ние спим на една ортопедична възглавничка - доктора но я препоръча. Също може да го държиш в хоризонтално положение така че коремчето да гледа навън, а гърба му към твоя корем и главата му да е извита надясно - дясно ухо към дясно рамо. Това упражнение може и легнал по гръб да го прави като с ръка леко притиснеш главата му. Последните две упражнения са от физиотерапевт казани, а предишните неща - от ортопед. Физиотерапия също може да пробвате ако не смееш ти да го гърчиш сама

# 366
И аз го въртя така, но той се обръща все наляво и така нито го виждам, нито седи на другата страна. 😟

Не знам на колко седмици е, но ако вече се заглежда, може да слагаш играчки или нещо друго, което да му привлича вниманието?

# 367

Не знам на колко седмици е, но ако вече се заглежда, може да слагаш играчки или нещо друго, което да му привлича вниманието?

Това най-вече. Казаха ни интересните неща да са винаги от другата страна

# 368
А дали е възможно на своя глава да му взема ортопедична възглавница, т. е. задължителна ли е консултация преди това?

# 369
  • София
Със сигурност ортопедът ще е по-компетентен от възглавницата. Ако проблемът ще се израсте, той ще те успокои, а ако изисква проследяване и гимнастика, ще ти даде адекватен съвет.

# 370
Детето вече втора нощ не се буди по 5-6 часа. Аз се събуждам от адски болки от препълнени гърди. Сега се изцедих и ще изчакам да засега кога ще се събуди сама. Не искам да я будя насила. Поне за нощта знам, че не е задължително, ако наддава дъбре.  На всяко ядене почти повръща. Само на един месец е. Дали отказва нощното хранене вече? И първото дете бързо се отказа, но не помня точно месеца.
Има ли бебе, което прави толкова дълги нощни паузи вече?

# 371
И моят е в началото на втори месец, а спи по продължително през нощта - от 10 до 3 му е паузата, което е пет часа май, часовете са ориентировъчни, но там някъде. Сам си го реши. През нощта освен това яде много набързо и заспива пак, често и със затворени очи яде. Докторката каза да не го будя, два три дни и аз ставах в един часа с пълни гърди, изцеждах колкото да не боли. Мисля, че ако цедиш всичко това е сигнал да се произвежда пак такова количество по това време, ако цедиш колкото да облекчиш би трябвало да намалее, но не съм спец по кърмене...

# 372
Като че ли прекалих с изцеденото количество, но толкова много ме боляха гърдите, че не прецених кога да спра. Детето се събуди няколко минути след това. Паузата беше от 21 ч. до 3:30 ч. Дано се е нахранила. Сега ми направи впечатление, че яде по-спокойно и не повърна. Друг път явно от препълнените гърди се давеше, поглъщаше наведнъж по-голямо количество и после плачеше.

# 373
Като че ли прекалих с изцеденото количество, но толкова много ме боляха гърдите, че не прецених кога да спра. Детето се събуди няколко минути след това. Паузата беше от 21 ч. до 3:30 ч. Дано се е нахранила. Сега ми направи впечатление, че яде по-спокойно и не повърна. Друг път явно от препълнените гърди се давеше, поглъщаше наведнъж по-голямо количество и после плачеше.

И аз съм в подобна ситуация паузата е от 21:00 до 02:30 някъде, едвам се обръщах от една страна в друга заради препълнени гърди, но след 3 ден някъде гърдите свикнаха и сега не се препълват чак толкова. Голямата дъщеря не се събуждаше от 23:00 до 6:00 някъде още като навърши един месец и си признавам беше супер Joy малката не ми се вярва да свикне така, защото е страшно лакома, въпреки че държи биба за приспиване като се събуди за кърмене изобщо не признава бибата задължително трябва да я кърмя.
Повръщането и при малката е заради прехранване,сега я кърмя само от една гърда и само ако реве от втората и то само малко и мога да кажа, че повръщането значително намаля.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 15:12 от nunu17

# 374
Здравейте мами, аз съм с декемврийско чадо, но следя и вашите теми. Исках да питам и тук дали някой се е сблъсквал с бебешко акне..  Малкия се роди на 11.12. Със секцио и термин 03.12. Поседяхме си в болницата 7дни заради црп и антибиотици, но от около 3/4 дни малкия е с пъпки по бузите с връхчета. От днес са и по челото.. Много са и се притеснявам, че ги разнася като се пипа по лицето Sad Педиатърката каза с малко клечка за уши и спирт само връхчетата, но не ми се нрави много, та ако някой се е сблъсквал, как третирахте и колко време се застоя при вас?

Общи условия

Активация на акаунт