НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 769
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
При нас бибите влезнаха в употреба чак към края на 2м.

Рози,
Техниката на д-р Карп е точно да спазиш последователно стъпките, едно по едно нещата не работят.
1. повиваш стегнато въпреки възраженията, с ръцете до тялото или кръстосани отпред на гърдите. Ние имаме едни като усмирителна риза, swaddle, с тях е много удобно. Но и с одеалце става. Да не се опира до бузките.
2. Взимаш в ръце, обърнато настрани. Най-добре главата не към теб, а напред. Да не се опира до тялото ти по възможност.
3. Почваш да друсаш. Не да люшкаш, да друсаш. В превода на български тая тънкост са я изгубили.
4. Почваш да шумиш продължително Шшшшш-шшшш все едно шума от маточните артерии, като те слушат на доплер.
Аз щях да се разрева като видях мм какво прави. На първата минута виждаш как почва да се отпуска. На десетата е заспало като пън.
Има и 5 стъпка - да дадеш биба или цица. При нас работеше само с 4-те.

Малката поне 2-3 седмици нощем спеше стегнато повита с одеалце. Друсахме около седмица в началото. Голямата пищя само веднъж в тон със сестра си.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 06:54 от delisardeli

# 76
  • Тук... някъде
deli, Господ здраве да ти дава! Тази нощ, за първи път, откакто Биляна е родена, се наспахме с татко й, благодарение на споделената техника( и малко капки за коликите😋). Толкова кратко и лесно заспиване не е било- буди се,хапва,мрънка, защото й пукат чревцата, но шшшш и повиването и след 10 мин спящо бебе и така по 3-4 часа. Чак с баща й успяхме и да се наговорим преди да тръгне за работа 😊

# 77
  • София
Дели, прати ТМ на домашно посещение да обучи ММ Joy
Бъзикам се. При нас се получаваше като 666 (така викаме на малкия като подпали, защото са последните три цифри от ЕГН-то му) първите 3 седмици. Сега и Карп е безсилен пред нашто бебе. Уаа

# 78
Аз купих такава  пелена веднага след раждането, защото видях, че в родилното така я бяха увили. Баща й я взима и ходи с нея. Не е шъткал само. Другият път може би ще го пуснем този шум от телефона. И при нас работи.
Така си спи през нощта.

# 79
Честита да ни е темата!
Вчера ми дойде - ура!
Лохии имах около 10 дни и то слаба работа. Сега цикълът ми е много обилен. Нормални превръзки не вършат особена работа, та на ставането в 3 за ядене, сложих от онези родилните, които не ми влязоха в употреба след раждането. Явно сега ще ги използвам. За 3-4 часа се беше напълнила 😳
Предполагам, че 2-3 дни ще е обилно, но ако продължава така, ще ходя на преглед.

Какво ми беше хубаво без цикъл. Липсва ми бременността като цяло.

Малката е добре (чак не смея да го напиша, защото после коликите се връщат и ми се ще да се самоубия 😆).
Махнах й Инфакола и Био Амиката, защото се запичаше и всяко акане беше с рев и сълзи. Жална работа. Сега й давам Colief на всяко хранене (3 или 4 капки в зависимост от това колко хранения има) и си е добре детето. Може би си отиват коликите от само себе си и просто сега съм й сменила капките, но е факт, че се наспиваме всички. И най-вече - нея не я боли.
Откакто е на новите капки, съм прочела 2 книги 😆. Преценете сами колко е добре бебка.
Все си мислех, че ще се върна към четенето като я пратя на училище 😆

# 80
Ще пробвам и аз на Карп техниката. Сутринта опитах, ама много плачеше и не стана. Пусти колики ей, измъчи се детето. Като е добре, ми се усмихва:)

Дагни; ние сме с 4 шестици накрая:D

# 81
Включвам се и аз в темата! Мойто момче ми е прекрасно - не е карал жълтеница, мъчим се да се кърмим и за сега с много настояване от моя страна май става. Днес ще ходим при педиатърката да направи едно контролно теглене, за да видим наддава ли, че нещо не съм убедена, съдейки по броя наакани и напишкани памперси. Ще ходим и на консултация с УНГ за късата юздичка. Изобщо ще е натоварен ден. Не знам дали го почнали коликите Филип, обаче голямо тръцкане и пръцкане се случва в гащите - обикновено, като се кърмим.

Аз кърма имам бол, в началото се опитвах да следвам график и след 40 минута на гърди приключвах. Е, ма детето реве. Реших за себе си при всяко мрън да давам гърда в допълнение към “на всеки два часа и половина” и май задобрявам. Не съм убедена, че позите са ми окей, та пак ще се чувам с консултантката по кърмене. Много се надявам да потръгне съвсем и да не се налага дохранване, но пък моята фикс идея да кърмя не е по-важна от здравето на детето ми.

# 82
2. Взимаш в ръце, обърнато настрани. Най-добре главата не към теб, а напред. Да не се опира до тялото ти по възможност.
Благодаря за споделеното!
Обаче т.2 не мога да си я представя.
Както и колко е силно друсането.

# 83
  • София
Едната ръка под дупето, другата под рамото и главата. То като е повито стегнато през ръчичките става добре. Колкото по-силно реве, толкова по-силно друскаш, като се поунесе намаляваш. Само гръб да имаш силен Flowers Hibiscus

# 84
Ето видео, където много добре са показани стъпките. По същество май започваше от 25-тата минута.
https://www.youtube.com/watch?v=Y7-hsLGWCzU&feature=share

# 85
Такам, еми и аз съм в кюпа с дохранването. Детето е качило само 30 гр. за шест дена от изписването. Иначе всичко друго му е повече от супер, освен че е недохранен. Не искам да ви обяснявам колко ужасно се чувствам - първо, задето не ще да засуче добре и явно дори и с консултацията аз не се справям, второ, че си позволявам да се чувствам половин майка, задето детето ми трябва да е на АМ. Понеже не ще да засуче, сядам на помпата на всеки три часа по 20 минути на гърда и колкото изцедя - изцедя, останалото - АМ. Минахме и през УНГ-то. Каза, че едва в края на първия месец ще може да клипне юздичката, но според него юздичката е скъсена, но не много. В пристъп на паника писах и за пореден път на Ася Демирева за съвет, в случай че аз не правя нещо като хората и може да подлежи на корекция, та ако трябва да коригираме пози. Най-унизителното нещо в живота ми, което съм правила, е пробното кърмене при педиатърката. Ужасно усещане, без да се бъзикам.
Знам, че звучи като да съм се фиксирала, може би е така, но като знаеш, че кърмата е най-доброто за детето ти, а ти не можеш да му го дадеш, мъката е неописуема. Не знаете какви надежди залагам на тоя УНГ и клипването на юздичката.

# 86
  • София
Misery, вие ни бихте по ненаддване. Мойто качваше 150гр седмично докато беше на поискване. Сега с добавката следобедните часове от петък срещу събота нощта, до понеделник сутринта, качи 130 грама. Смятай. Аз правих 6 контролни кърмения в болницата и разбирам за какво унижение става въпрос. Особено с последното такова, като резултатът беше едва 65 грама разлика. А мойто бебе е почти на два месеца. Нощем и сутрин имам по 100-120грама разлика, което е супер. Но ми трябва резерва, а циците са ми малки. Чух се с Ася вчера и тя ми се накара за добавката ама заради рефлукса и режима, според мен, няма как. Каза и че кърмата намалява следобедните часове - аз това си го знам. Така е.. Но, ако произвеждах от 00:00 до 12:00 по 200мл, следобяд щеше да намалява до това, което сега ми е пикът и да му стига. Да ама не. Ася казва кърми на поискване следобедите.. ама това ще рече да го кърмя през 15минути както бяхме дните преди болницата и то да ми повръща по гърдите.
Сега с тоя режим също е мъка. Не знам кое е по-голямата беля. Ще му дам шанс още 10 дни.
Не се обвинявай. Имай предвид, че си е и до бебе. И на нас ми казаха, че е с малко къса юздичка ама от родилния дом още си суче като звяр. По съвет на Ася му сложих пръст в устата докато реве като го преобуваме и беше майко мила и вакуума и силата. Естествена турбо-помпа. Сега забелязвам, че от както сме и с добавка, от няма и седмица, се ядосва на цицата и си чака шишето. Може и да си внушавам. Не знам, но го имай предвид. Има техника на дохранване, за да се избегне тоя проблем - виж в ютюб и я практикувай. Видеото е пак от Ася. Успех и не се тормози.

Мисис, твоя ще е отличник, а моят е от ... да не казвам от къде Grinning
Живи и здрави да са ни Heart

# 87
Здравейте, момичета,
аз съм от юнските мамчета 2021. Търся си домашен фетален доплер - втора употреба, но не намирам из сайтовете за обяви.
Ако някоя от вас има и би го продала, ще съм благодарна да ми пише.
Пожелавам да растат здрави всички бебчета!

# 88
Нашата педиатърка каза, че минимума наддаване на ден е 20 гр., а максимума 40 гр. на ден. Ние сме на горната граница.
Само не знам това за колко голямо бебе важи, до коя седмица.
Имаше някакви специални биберони, които имитират цица. На Авент са. Ползва ли ли сте ги? Уж, предотвратяват бебето да се отбие.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 15:51 от Helinor17

# 89
Хаххаха, не знам, ама като видях четирите шестици в ЕГН-то и първата ми асоциация не беше за отличник Grinning

При нас детето наддаде 30 гр. за 10 дни, въпреки че опитвах да кърмя и цедях, както и дохранвах с АМ, но по малко, за да го "стимулирам" да стои на гърда. Но бебето в моя случай беше видимо заслабнало и постоянно гладно горкото Grinning Сега, аз бързо капитулирах и спрях опитите за кърмене /в края на първия месец/, защото се и разболях, вероятно от тъпия ковид, и като няма и сън и  изтощена  физически, кърмата ми съвсем намаля.

Но така като ви чета,  почвам да мисля, че е било правилно решение, в моя случай конкретно. Съседките ми по стая в болницата, едната от които ще се познае, имаха наистина много кърма от самото начало. Аз нямах. При мен разликата преди и след беше максимум 20 г. при пробните ми кърмения и измервания. На мен педиатърката искаше да ми види зърната, което също беше малко унизително. Абсолютно отрече АМ , каза, че е химия, и се чувствах виновна с дни. Затова и потърсих съвет на частен педиатър как и колко да храня с АМ, за да наддаде бебето. Просто моите нерви и психика не издържаха, но вие ще издържите, тъй като сте пичове, а и вече сте положили началото.

Мизери, не влизай в моя порочен кръг на самообвинения. Ето, консултираш се, стараеш се, правиш всичко възможно. Дай си време и на теб, и на детето.

Имайте предвид, че тези норми за наддаване са измислени от производителите на изкуствените млека и че кърмените бебета наддават по-бавно в сравнение с хранените с АМ. Също така че това, че се дохранва бебето не означава хикс на кърменето. Но наистина, добре е да качва, хайде да не е кг на месец, но все пак видимо да розовее. Още повече ако има жълтеница, както беше моето - изписаха ни с добри показатели, но после жлътна вкъщи видимо. За ок. 3 седмици отшумя от само себе си и доби цвят, но аз както съм писала и преди, се притесних и почнах да храня под час.

Общи условия

Активация на акаунт