НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 427
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
И нашето дяволче започна да мрънка все по-често през деня. Днес беше крив ден, навън спа, но вкъщи, докато го приспя...шезлонг ръце, шъш, сешоар, кошара и всичко наново + люлеене. Много време се мъчи, поне час и половина, докато най-накрая заспа. И не знам какво е това ново нещо след ядене да реве. Все ме стряска, че нещо му има. После млъква и започва пък да реве, че му се спи. Въобще пълен кръговрат всеки ден - спане, ядене, разходка, ядене, рев, рев, рев, игра, усмивки, рев, спане и т. н
Момичета, самочувствието ми е доста спаднало. Не се чувствам никак привлекателна, може би затова и либидото ми е на 0. Вие как сте в интимната част? 😟
Още си влача лохиите🤯. А и мъжа ми много ме изнервя, недоспала съм, всичко ме боли от разнася не заради тъпите колики. Изобщо не ми е до кексове 🙄🤔

# 406
Калоян имаше крустички на едната вежда. Преди баня го кажех с олиото на Мустела (с него му правя масаж), след баня с хавлията избърсвах и за няколко дни се махнаха.
Не знам дали е правилно, не съм насилвала нито белила люспите насила, но прочетох, че така се махат и опитах.
Още на 2ра 3та седмица беше по същия начин с бузките, не знам дали е от мицеларната вода или се изчисти, но го минавах сутрин и вечер. Сега продължавам и му стана отново мека кожата. Знам, че Мустела имат вода за почистване не е мицеларна, ако искате пробвайте. На нас педиатърката ни препоръча, но някои казват да не се пипа.

Ще споделя нещо - аз съм родена без едно тъпанче. Това се разбра след операция, когато бях на 7г., Която правихме по други причини. Чувам определени честоти с едното ухо, но въпреки това не съм глуха или някакъв инвалид. Всичко започна с такива изследвания, ако не бях ходила нямаше да разберем, че имам такъв проблем. Видимо си чувам нормално, но по изследвания се вижда. Не бързайте да се стряскате с такива тестове и то на такава възраст. Може да няма никакъв проблем при вас.

За кекса и аз не се чувствам много привлекателна. Откакто кърмя не ми е приятно да ме пипа по гърдите, около разряза също. Видимо имам отпусната кожа на корема, а и с тази тъмна линия... 😖😫 Абе ако бях мъж трудно щях да се искам 😂, но явно на моя не му пречи и си практикуваме, когато можем 😂 А вчера дори изгледахме 1 филм, това се случва за първи път откакто съм родила.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 09:06 от Cve7i

# 407
  • Тук... някъде
Пъпчици по лицето може да се минават два пъти дневно с марля,напоена с отвара от смрадлика- така се изчисти личицето на Биляна.
За секс още не съм си и помислила, направих възпаление на единия шев на епизиотомията, а и лохии си имам.

# 408
Helinor17 ако температурата спада след изцеждане или кърмеме ама стабилно  най-вероятно е заради кърмата според мен, ако си поддържаш може да е нещо друго пробвай да изпразниш гърдите и ще разбереш.

За неспокойното спане мисля, че е период докато си изградят някакъв режим и при малката е така, помня че и при каката имаше подобен период.

За интимния живот, практикуваме откакто ми спряха лохиите около 30 ден след раждането. Не се чувствам привлекателна била съм и по добре, но либидото си ми е наред и определено имам нужда от разпускане. Нищо че в момента тялото е променено предлагам да пробвате да носите по готино бельо или нощница, определено помага.

# 409
Нуну17, на сутринта нямах вече температура. Детето през нощта почти ни искаше да суче. Събуди се чак към 6 ч. сутринта. Към 4 ч. нощес изцедих 150 мл. кърма.

# 410
Нуну17, на сутринта нямах вече температура. Детето през нощта почти ни искаше да суче. Събуди се чак към 6 ч. сутринта. Към 4 ч. нощес изцедих 150 мл. кърма.
Определено е заради препълване, незнам как ще се справиш ако детето откаже нощното хранене, трябва да се изцеждаш защото явно си предразположена за мастит. Аз бих цедиле по възможност малко за да се намали количеството, бих се опитвала да изтрая до сутринта и бебето да суче. Дано за няколко дни се регулират нещата ако изцеждаш много то все ще си произвеждат много гърдите и ти си с опит с кърменето и знаеш положението.

# 411
Какво ти либидо. Желание нямам. Чувствам се и изглеждам ужасно. Самочувствието ми е на самото дъно. Имам още 6 кг да свалям. Коремът ми е като мях и съм супер отпусната навсякъде.
И Нашата мома вечер прави по-дълга пауза сън. От 22ч до 3-4ч спи дълбоко. Не се изцеждам, защото нямам напрежение в гърдите. После яде, но след това се разсънва и 1час я приспивам. Към 6ч пък е кошмар. Започва едно напъване и тази сутрин спа върху мен на дивана. От няколко дни през деня си стои в кошарката. Гледка си и си гука, а като й се доспи и се размрънка й даваме бибка. Смучка, плюе, мрънка, смучка, плюе, мрънка, смучка и заспива. Понякога пробвам и на ръце да я приспивам,  уж за по-бързо, но забелязвам че от време на време тя се разсънва повече така. Иначе си се храни на 3 часа. Като е гладна става нервна, плаче и нищо не я успокоява и мляска.

# 412
Ох ще ме съсипете Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз съм 30+ кг и пак си имам либидо и да, мисля че съм отвратително изглеждаща, обаче мисля че и ако тотално спря да се приемам като жена нещата хептен зле ще станат

# 413
Аз имам два килограма отгоре, ама пак не се харесвам, защото са 65 кг. Желание нямам, защото нямам време. 🤢

# 414
Какво ти либидо. Желание нямам. Чувствам се и изглеждам ужасно. Самочувствието ми е на самото дъно. Имам още 6 кг да свалям. Коремът ми е като мях и съм супер отпусната навсякъде.
И Нашата мома вечер прави по-дълга пауза сън. От 22ч до 3-4ч спи дълбоко. Не се изцеждам, защото нямам напрежение в гърдите. После яде, но след това се разсънва и 1час я приспивам. Към 6ч пък е кошмар. Започва едно напъване и тази сутрин спа върху мен на дивана. От няколко дни през деня си стои в кошарката. Гледка си и си гука, а като й се доспи и се размрънка й даваме бибка. Смучка, плюе, мрънка, смучка, плюе, мрънка, смучка и заспива. Понякога пробвам и на ръце да я приспивам,  уж за по-бързо, но забелязвам че от време на време тя се разсънва повече така. Иначе си се храни на 3 часа. Като е гладна става нервна, плаче и нищо не я успокоява и мляска.
И моята мома е като вашата. Само без кърменето и разсънването.
Започва от няколко дни да спи по спокойно (коликите намалят). Оставям я понякога сама да си заспива.

Да се похваля след 2 месеца, най-накрая успях да се обезкосмя, като хората в онази зона. Няма такъв кеф😂. Не съм предполагал, че някога ще се радвам на нещо подобно или на наличието на бебешко ако 🤯. Има светлина в тунела понякога. Дано да стават все повече светлите дни 😄

# 415
Аз си върнах формата за една седмица, желание ми се появява отвреме- навреме, но още не сме пробвали. Страх ме е, много трудно раждане и възстановяване имах. Отделно доста съм изтощена покрай гледането на бебето, всичко на мен пада, някой ден като си почина, сигурно ще се навия 😂

# 416
На мен единствената ми представа за разпускане в момента е да си направя маска на косата и после да похапна нещо вкусно, за секс още дълго няма да помисля. Ежедневието ни още не е нормално, но има светлина в тунела. Все пак като за двама самотни родители (без помагащи баби и стринки) мисля че се справяме доста добре, дори не сме успели да му подсечем дупарата все още, само тъпите памперси не винаги успявам да сложа както трябва и се опикава здравата от време на време.
Та по същество, тези пъпки, предполагаемо бебешко акне или запушени пори, възможно ли е да не минат за две седмици или да стана подозрителна ако не минат до петък?

# 417
При мен има светлина в тунела. Нещата почват да се нареждат малко по малко и спокойствието да се намества в къщата. Пък къщата дойде бебето и почна да се разрушава - в една седмица се развалиха аспиратора, патрона на входната врата и едната стена мухляса от качествена изолация. Изобщо премеждията край нямат. В сексуално отношение има желание, но още имам лохии и аз, а отделно макар и зарастнала, раната на епизиотомията малко поопъва и не ми св рискува още. Сигурно като спрат лохиите, ще направим опит.  И ние сме без баба, много се радвам за което. Вече имаше няколко намека от наша страна, че имаме нужда от една ръка в домакинската работа - чистене и готвене. Отговорът беше - “Ще дойда да гледам бебето, а вие си починете, като я свършите тая работа”. Такава помощ - не, мерси. Но пък ние си се справяме перфектно.

Моето питане е дайте идеи за образователни играчки, че моят господин нищо си няма още. Отделно от това, тъй като не го къпем всяка вечер, защото сигурно по сто пъти го мия на мивката почти целия, а педиатърката иска всяка вечер да правя масажи, някой бил ли е в подобна ситуация и как да процедирам?

# 418
И ние имаме малко пъпчици по едната буза от няколко дни. Тя още в родилното имаше малко по нослето, но не ги третирахме и изчезнаха сами. Ще оставя и тези за сега надявам се да изчезнат.
Вчера ходихме за капките Вит К, педиатърката ги имаше, но аз бях купила все пак.. По рождение малката има доста голям белег на лявото краченце и личната каза че ако не изчезне до 2рия месец ще ни прати в Токуда да го третираме, но гледам да не се притеснявам.
Относно секса, ние пък явно защото през цялото раждане и в болницата бяхме заедно, а след това единия все спи в другата стая с бебка за да може поне един да се наспива и си липсваме малко. Не дочакахме 6 седмици, някъде около 29 ден, но аз имах леко раждане и шевовете си паднаха много бързо и лесно.
На мен мисля че ми и дойде малко преди Коледа, точно по цвят като цикъл, по мирис също. Пъпчасах и имах крампи. Сега ми свърши и хормоните така се успокоиха, направо толкова се радвам че мога да мисля трезво пак! Споделих с личната, тя каза че е възможно но може да ми спре и кърмата. Майка ми е била по същия начин, дошло ѝ е около месец след като ме е родила, но пък ме е кърмила до 7ми месец. На някого случвало ли му се е? Интересно дали е генетично...

# 419
Мизъри, ние също не го къпем всяка вечер, а през вечер. Масаж правя при смяна на памперса. Понякога не свалям напълно бодито, да му топли на гърба докато масажирам краката, понякога го събличам изцяло да си порита. Държим у дома от раждането 21-22 градуса. Това събличане също калява според мен.

Общи условия

Активация на акаунт