НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 233
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Мен клечките ме притеснява да не му останат мъхчета от памука вътре. С аспиратора за уста се мъча но наистина много сила се иска а той реве все едно съм лоша майка, драма е чистенето на нос. 60 % ни е влажността - поддържам я с буркан вода на радиатора, проветрявам, но праха не го бърша често признавам си, не знам вие кога успявате, но аз не трябва да спя ако искам всичко да направя.
Редактирам за да питам още нещо, кога се избистриха оченцата на вашите бебоци, на моя още не мога да хвана сини или кафяви са.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 16:13 от vessy.k

# 466
И аз уж пръскам нослето като видя сополче, но не мога да го изкарам. Обаче малкият сам намери начин 😄като го сложа да стои по коремче и той като се измори, забива главата в леглото и почва да я търка наляво-надясно, и те си излизат хаха

# 467
И аз уж пръскам нослето като видя сополче, но не мога да го изкарам. Обаче малкият сам намери начин 😄като го сложа да стои по коремче и той като се измори, забива главата в леглото и почва да я търка наляво-надясно, и те си излизат хаха
хм, моето маймунче същото прави. и ръцете му са все в лицето.  Досега мислех че го сърби обрива.

# 468
  • Варна
... праха не го бърша често признавам си, не знам вие кога успявате, но аз не трябва да спя ако искам всичко да направя...
Не успяваме. Grinning Поне ние. Вчера се шегувахме с баща му, че добре, че ни идват гости (родителите) от време навреме, че да изчистим. Все си мислих, че ще съм от онези супер-мами дето гледат дете, готвят, чистят, въртят домакинската работа... Еми да, ама не ми се получава въобще. Може би, ако малкия спеше самостоятелно, щях да се справям, но така не. Вече даже имам стол с дрехи!!! Това никога не е било. А като си помисля, че имахме желание да гладим.. Joy
Баща му помага много, но предимно с пазаруване, готвене и пране. Имаме прахосмукачка-робот и даже него не пускаме всеки ден, а се бяхме заканили. Но както и да е. Чакам с нетърпение да порасне и да приключа с кърменето!!! Но пък тогава кой знае какви други приключения ни чакат...  Grinning

# 469
абе и да си супер-мама си има своята цена...
малкият спи от един час, познай какво беше пътвото, което направих като заспа? Да пусна прахосмукачката, после да тренирам и да се изкъпя. Вчера спа сам до 11 часа, познай аз какво правих ? Готвих.. не се оплаквам, детето много спи, просто на мене си ме е яд, че не си почивам пълноценно

# 470
Нито имам време да готвя, нито за прахосмукачка. Готвенето се случва с тейкауей и топли витрини или десет различни вида яйца - бъркани, пържени, варени 😀😀😀 Ще ми се смеете, но нямам време за прахосмукачка, та съм се върнала в памтивека - мета с една метличка и мия после. Имам време за прах, защото имаме супер малко мебели вкъщи - в хола една секция и в спалнята два скрина и едно нощно шкафче. Обмислям да поръчам от алиекспрес една прахосмукачка робот Xiaomi, че да не изглежда сякаш живеем в каубойски филм.

Утре ме чака първият ми разкрасителен полуден и не вярвах, че ще стигна до тук - фризьор и козметик. Бленувах да се вкарам в приличен вид, че да се почувствам малко жена, пък и таткото ще ме изяде, че нямаме семейна снимка. 😀😀😀

# 471
При нас не доставят храна фирмите, само някои от локалните ресторантчета, но не смеем да им се доверим в тази обстановка. Прахосмукачката робот е едно от най-яките изобретения след автоматичната пералня. Ние гладим, в частност мъжа ми. Днес малкия рева почти цял ден и не спа почти цял ден, мисля че е от носа, чистих нос здраво

# 472
Аз не бъркам с клечки за уши, а с бебешките. Аспираторчето ми представлява едно гумени шишенце, което се стиска, поставяш в ноздрата и го отпускаш. То засмуква въздух за да си върне формата.
Но както вече някой написа всеки решава как да чисти нослето на детето си Simple Smile
До колкотонзнам това което се събира не са секрети, а сополи и например като плачат. Също така като връщат или се оригат понякога се качва към нослето.
Аз поддържам 22, най-много 23 градуса.Вечер спим на 21.
Аз имам син на 5г, та ежедневието ми е - кърмене, закуска на баткото, подреждане, кърмене, обяд на баткото, уроци с баткото(че не го пускам на детска) кърмене, следобедна закуска на баткото, готвене и т.н.  Simple Smile

# 473
Аз не бъркам с клечки за уши, а с бебешките.
До колкотонзнам това което се събира не са секрети, а сополи и например като плачат.

Дори и бебешките са си клечки за уши. Сори, сигурно ще прозвуча заядливо, не ми е това целта, ма буквално дефиницията за сопол е носен секрет. Така че сополът е секрет.

# 474
Аз пръскам със Стеримар и дърпам с аспиратора за нос (един такъв електрически). Преди това ползвах ръчно, гумено, ама нищо не излизаше, само тези, които виждам, а тях и с пръст мога да хвана. Понякога не дърпам, а я оставям да кихне - получава й се понякога.

Не се храни моята бебка от няколко дни. Едва по 40 мл. изпива, най-много по 70. Отделно започна на 4 часа да яде и бързо се наяжда. Не ми изглежда болна, а напротив, много е весела напоследък, та затова не се тревожа.
И ние сме на консултация на 14.01, та тогава ще обсъдим тази "стачка", която се надявам да приключи скоро.
Иначе гука, смее се, повдига вежди въпросително, когато й говоря 😆.

Очичките от почти черни, минаха на кафяви, а сега са й пъстри. Не знам още колко ще се променят и докога. Косата също й беше черна, но вече е много светло кестенява. На места й опада и поникна нова, някъде си е старата готова за опашки 😆.

Добре сме, като цяло.
Чета ви, ама не смогвам да пиша.
Знаете какво е 😆🤗.

# 475
Бебка яде по 120мл плюс/минус 10мл. Има си режим на будуване и па спане,водя се по нея, както и когато е гладна пак.Вечер спи от 00,00 до към 6,пропусна едното хранене нощното.
   Иначе и аз съм с електрически аспиратор Cangaroo и съм много доволна от него,някак си не си представях Носко с прахосмукачка който се използва.
  Почна да окапва косичката на места,иначе се роди с много дълга,гъста и черна коса.Цвета на очичките е между тъмносин и черен,не мога да определя още си е същият.
    Чакам с нетърпение 14.01 да видя колко е пораснала бебка ,че предния месец нещо със сантиметра не можаха да  се разберат и излезе, че е все още със рождените си сантиметри(роди се 54см),а сега носи 62размер

# 476
Здравейте! Не съм се включвала отдавна и се надявам всички да са добре 😊
Коронясахме за празниците и аз и майка ми още не сме се оправили съвсем. Някой беше питал как да предпазим децата. Много трудно според мен. Първо мъжът ми беше позитивен и се изолира за 10 дни,до колкото е възможно като все пак живеем в една къща и на 10тия ден ние с майка ми се разболяхме. Е нямаше как да се изолираме. Като храня и държа детето слагам маска и гледам да стоя по далеч от каката,но е трудно.
Ползвам аспиратор,но не много често. До сега за близо 2 месеца съм го ползвала не повече от 3-4 пъти. Също съм ползвала и клечка за уши. Зависи от случая. Бебка похърква на моменти,но не е ежедневно.
Вашите деца харесват ли да стоят по корем? И правите ли гимнастика или масаж? Катерина се спуква да реве като я сложа по корем и също така при всяка смяна и преобличане.Не съм я масажирала до сега.

# 477
Димитър много обича по корем, но ако е гушнат в мен или баща си, разплува се като жабка и е много смешен като си забие главата когато не може да я удържи вдигната. Нещо с яденето съня и режума пак не върви при нас, денем не мога да го накарам и пет минути да спи самостоятелно, само на ръце, а нощем спи като пор, не иска и да яде дори. След цялото чистене на сополи все още му е запушен носа, май ще трябва да ида на доктор. Поне пъпките му сякаш минават.

# 478
Момичета ПОМОЩ!! Малкия не е акал вече 2 дни, според педиатърката чакаме, но аз не мога вече Сега отказва и да яде, супе по 2-3 мин и започва да реве. След час е гладен. Какво да правя? Опитах с термометър, не знам аз ли не го правя правилно... Видимо го боли, а мен гърдите 😟 Пак ще й звъня днес. Възможно ли е кърмата да не му стига, вече ще полудея.. Опитах да ям някакви разхлабващи храни, но няма ефект. Започнала съм да го храня преди 1 час, реве опъва се , но търси.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 04:36 от Cve7i

# 479
Момичета ПОМОЩ!! Малкия не е акал вече 2 дни, според педиатърката чакаме, но аз не мога вече Сега отказва и да яде, супе по 2-3 мин и започва да реве. След час е гладен. Какво да правя? Опитах с термометър, не знам аз ли не го правя правилно... Видимо го боли, а мен гърдите 😟 Пак ще й звъня днес. Възможно ли е кърмата да не му стига, вече ще полудея.. Опитах да ям някакви разхлабващи храни, но няма ефект. Започнала съм да го храня преди 1 час, реве опъва се , но търси.

Такаа.... с храненето сме по същия начин , според мен е кърмаческа стачка . За акането имай търпение 2 дни нищо не е , и по-добре не му рови с термометър ,ако чак толкова те тревожи вземи клизмички Мелилакс , но пак казвам 2 дни нищо му няма . Ако не му даваш пробиотик вземи някакъв , силно препоръчвам Омнибиотик Панда

Общи условия

Активация на акаунт