НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 793
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Нуну, и моята едната уж си пръцка, ама с рев на моменти. Прежалих се и взех Инфакол - той е със симетикон, ама не й давам на всяко хранене ами само тогава, когато нщзнам, че й идва нанагорно - късния следобед половин доза и после още две допреди да си легна. Сякаш й е по-добре.
И моите много акат, стабилно поне по 2-3 пъти на ден.

# 601
  • София
А да питам тези, които са с по едно ако 💩 на ден: сутрин или вечер е?

# 602
Да споделя и аз моето мнение,за да успокоя мамите за акото. Мартин е вече почти на 2 месеца и в началото пълнеше памперса мининум 2 пъти на ден. След първия месец започна по веднъж на ден,предимно след обяд. Малко преди нова година имаше един период,акаше веднъж на 3 дни. Питах тукашната сестра която ни обслужва и ми каза, че е нормално. Щом не ака, значи организма му усвоява всичко и не остава нищо от кърмата за отделяне. Сега продължава да си е горе долу така. Веднъж на 2-3 дни. Обаче си качва стабилно. 350гр.на ден. Да ми е жив и здрав даже и не много често наакан.

# 603
Обикновено има по едно стабилно ако и само зацапвания от пръцкане, но вчера бяха 2 биг акания. Предимно ака вечер или късния следобяд, а преди беше обратното. Прави ми впечатление, че е доста рядко, сигурно е нормално,не знам. 🤔
Абе, момичета, не ми се смейте, ама в слинговете как се облича дебело едно бебе като за планина? Имам чувството, че ще се скъса. 😄
По въпросът за 2ро и аз много искам, но не знам кога. Тоест хем да не е след прекалено много време, хем да не е много скоро. Спорд мен да имат 3/4 години разлика е добре. И на двамата ни се падна бебе от баницата, направо се изцъклих. Не мога да си представя пак да съм бременна, раждането ме измъчи доста и още имам лоши спомени от него, но каквото е писано. Дано второто, живот и здраве, е момиченце. 💞

# 604
  • Тук... някъде
И бебка разреди аканията- преди бяха по 4-5 пъти на ден, после веднъж на 2 дни, а сега е по 1 път дневно,обикновено следобед. Вчера я свърши веднага след баня и айде наново миене, че се беше омазала до гърба.
Аз преди нея много исках 3 деца, но след всичките драми с коликите и неспането,разнасянето на ръце, не знам как ще се справя с още 2 броя като нея 🤪 Ще видим малко като поотрасне.

# 605
И при нас е така с акането. На всеки памперс има наакано, а два три са стабилно наакани понякога чак до гърба.
Абоколикен давах с лъжица непосредствено преди кърмене и веднага кърмех дали затова не подейства. Сега малко смесвам с кърма в по голяма лъжица и така давам след това пак кърмя. Стабилно пръцка, но ревовете изобщо не намаляха. Затоплени черешови костилки пробвах пак не видях ефект. Дали да пробвам нещо със симетикон ама тя си пръцка няма проблем с извеждането на газовете.
Коликите при нас бяха ужас. От няколко дни давам към чая от копър и анасон. Или са отшумели или има ефект от него. Иначе ползвам абоколикен и еспумизан Л. На смесено хранене е.

# 606
Аз изкарах коликите само на биоамика, естествена бебешка хигиена и масаж тип колело с крачетата, нищо друго и да чукам на дърво и ака, и пръцка. Изобщо много леко се изкараха тия колики, богопомазана се чувствам, изобщо нищо не усетих. Особено пък бебешката хигиена действаше безотказно при всяко мрън. Сега два пъти дневно момчето ми има обилно наакано - обикновено по вй това време и следобедно към 6-7. Другото е пръцкано само. Ако това има значение, на смесено хранене е, забелязвам обаче, че ака след хранене с кърма.

# 607
А вие как разбирате, че са свършили колики те всъщност?

Аз след тежкото раждане, а и сега с отглеждането на бебето в момента не мисля, че бих се навила за второ, ама кой знае, сигурно се забравя 😄 Обаче почнах да се чудя как се гледат деца с малка разлика... Аз сега едва се оправям с малкия, ако имах и едно две годишно, не знам как щях да се справя, честно.

# 608
Мизъри какво точно визираш с ЕБХ? То не е ли да го подканваш да ака след всяко хранене върху легенче или над тоалетна?

Божидар колики не е имал..няма и да има. Така си го поръчах. Обаче за зъбите нямаше кой да ми каже, че са драма и там поръчки не съм правила та ще видим....

Ака 1 на ден около 6 сутринта. Всяка сутрин от няколко дни в 6 часа Simple Smile

# 609
Мизъри какво точно визираш с ЕБХ? То не е ли да го подканваш да ака след всяко хранене върху легенче или над тоалетна?

Божидар колики не е имал..няма и да има. Така си го поръчах. Обаче за зъбите нямаше кой да ми каже, че са драма и там поръчки не съм правила та ще видим....

Ака 1 на ден около 6 сутринта. Всяка сутрин от няколко дни в 6 часа Simple Smile

Допираш го до тялото си, вдигаш крачетата (мисля, че всеки от нас като малък са го изтръцквали така) и чакаш или да пръцне, или да се изака. Не го правя след всяко хранене, вижда ми се безумно. Фипето има един особен плач, като се мъчи да се изака или да пръцне, и тогава кати го пробвам с ЕБХ, 99% или се изпръцква мощно, или се изаква, и цялото мрънкане приключва и се нахилва.

Редактирам се относно коликите - спрях капките и така разбрах. 😀 И до сега си примрънква обаче преди пръцкане/акане, но не е нищо съществено.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:49 от Misery.

# 610
Питам, защото моят му къркори коремчето, пръцка си, но никога не е ревал с часове неутешимо, както описват коликите. Аз си мисля, че има и го тормозят, но не го показва много.

# 611
Аз също искам 3 деца, ама ММ не 😂 1г го навивах за сегашното и сега съм почнала за следващото. Искам малка разлика, нека ги избутаме заедно. За съжаление след секцио трябва поне 1г пазене (или поне на мен така ми казаха), но с удоволствие бих гледала още 2. Ние също минаваме коликите леко, в началотоплачеше много след обяд около 5. Последните 2 седмици го засичам към 20:30-21ч започва давам му 2 помпички Лефакс и малко чай и е готов. Не знам дали още са коликите, но се успокоява от Лефакса. Ще опитам да го спра и ще видя.

# 612
Някой пита как се гледат две деца с малка разлика. Отговорът е много трудно. Аз съм сега в тази ситуация. Цял ден няма спирка - първо с едното, после с другото. Голямо напрежение е.
Факт е, обаче, че човек се нагажда към всяка ситуация.

# 613
  • Варна
И на мен много ми харесва идеята за три деца. Колкото по-пълна къщата, толкова по-весело! Blush Heart Мен обаче друго ме притеснява и то е дали в началото психически няма да изтерясам, докато са бебета. Първия един месец с Борко беше доста тежко.

Иначе да кажа за породените от частичен личен опит ... Сестра ми е с две с разлика 1г. и 1м. Реално така имаш две бебета с различен режим. С едното се бориш със сученето, а с другото със захранването и освен да кърмиш, имаш и да готвиш здравословно и разнообразно. Едното го приспиваш 4-5 пъти, другото 2. Общо взето цял ден приспиваш някой. Да не говорим за разликите в развитието... преминаване от памперс на гърне, махаме на биберон и т.н.  Голямото изостава, а малкото избързва, защото нещата стават долу-горе едновременно. Според нея с близнаци би било по-лесно отколкото породени! Grinning Поне режимите ще са еднакви.
Та така... Племенничките ми са вече на 4г и 3г и определено вече има доста плюсове (играят си много добре двете), но докато се стигне до тук само тя си знае през какво мина.
Затова ще искам поне 2 години разлика.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 02:52 от lilly_dev

# 614
ММ иска и трето,но...няма да стане. Много се надяваше на близначки. Поради здравословни проблеми на баткото трябваше да изчакаме за второ, поне да стане на 4г баткото. Когато баткото порастна и стана самостоятелен съвсем се отказах от второ...просто и аз имах повече време за себе си.Не си представях отново да нямам контрол над ежедневието и времето си. Но с ММ си казахме, че ако искаме второ сега е времето...няма да става по-лесно, пък и си остаряваме. И така то пък взе да не става, почти година опити (баткото беше направен от първия път 😁 ).
Определено ми е по-лесно като има такава разлика. Баткото се храни сам, тоалетна сам, мие зъби сам, с приспиването минавам само с приказка и гушкане(при което аз заспивам Simple Smile ). Баткото помага като се наложи - дава бибата, люшка кошарката докато например му направя закуска ако се наложи. Мога спокойно да го оставя за малко сам в хола докато приспа бебка без да се притеснявам да не направи някоя беля(да се нарани).

Общи условия

Активация на акаунт