НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 797
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Предполагам Десинка пита, защото някои кърмени бебета акат на всяко хранене, че и по-често.

Аз мия, по-лесно ми е от кърпичките, също смятам, че помага срещу подсичане. А и малкият се сърди ако сменим памперса без да бъде облян с  водичка. Simple Smile

# 586
Аз схванах защо пита, просто въпросът е зададен некоректно Simple Smile сума кърмени бебета пък акат 1 на няколко дни.

# 587
  • София
Десинка, аз да. Два пъти да използвам днес мокри кърпи и
веднага се отразява на кожата. Unamused Така че избягвам.
Моето ака почти на всяко хранене.
Пистачио, аз съм пазарувала от сайт Двете Жабки. Перфектно обслужване и много добро качество на всичко, което съм взела от там досега. Hands V

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 13:58 от rave

# 588
Аз съм си направила (мама ми направи) от мека памучна материя кърпички и на повивалника имам термос с вода. При почти всяка смяна на памперс обтривам с влажна кърпа, за да махна урината или фекалиите, защото дори да мия дупе пак се цапам докато го занеса до мивката

И аз имам нещо подобно. В ДМ продават едни сухи кърпи, които стават за намокряне с вода, та така почиствам в повечето случаи с преварена вода. Ако нямам такива, правя го с големите бебешки тампони. Не бих си позволила да чистя бебе с мокри кърпи с феноксиетанол и откровено го избягвам.

Покрай подсичането смених и бебешката козметика   за всякакви мазания и минах на Wooden Spoon. Еми хем няма проблеми, хем кожата му е невероятно мека. Да, по-скъпо е, но пък е и икономично.

За дрехите - аз само от Некст и Лидъл, ако има бебешко. Имах на ХМ едно боди коледно, сори, ама с прането почна да се разтяга, а и самият памук нещо не ме кефи. А уж беше от онази серия с органичния памук. От бг фирми не съм купувала за сега. Ще се радвам да пише някой нещо за бг фирми, че покрай тоя брекзит ще ми се отреже пътя до Англия и евтиното.

# 589
За дрехите процедирам така:
10-15° - дрехите от вкъщи (боди с къс ръкав и блузка с панталонче) порт бебе и покривалото на количката. Или дрехите от вкъщи с по-тънко яке, завивка за крачетата и покривалото на количката.
5-10° - дрехите от вкъщи + яке с качулка, одеалце и покривалото на количката
Под 5° (което беше само вчера до сега) - дрехите от вкъщи и ескимос, шапка и шал. Ръкавички не слагам, защото ескимоса е със затворени ръкави.

Покрай празниците нашите бяха на гости и майка ми каза, че го обличам леко. На следващия ден му сложих по-дебели дрешки и шапка и целия беше изпотен после. Мисля, че съм намерила правилния начин за моето дете и как на него му харесва.
Ако ходим някъде с колата и сме без количката, го обличам с по-дебели дрешки и яке и по-дебели одеалце за крачетата.

Аз не мия дупе всеки път, понеже ми идва тежък вече. Или трябва да го къпя във ваната или с кърпички. Аз също ползвам от онези големите тампони. За сега така процедирам, като започне да стои седнал може би ще го мия.

# 590
Аз моя явно го обличам твърде дебело като чета вие как излизате. Аз на 10-15 градуса слагам тънък гащеризон (не плюш или полар) и боди отдолу, поларено или ватирано костюмче като суичъра е с качулка, памучна шапка, ръкавички, терлички, дебело одеало ( имам само много дебели и много тънки одеалца затова не слагам покривало на количка, ама с тънко одеало и покривало е по-практично май)
За по студено - примерно 5 градуса- слагам боди, плюшен гащеризон и отгоре космонавт - от тия пухкавите като животинки, имам и шушляк ама още не е толкова студено май, и пак одеалото

Реално обаче много ме е шубе да го изкарвам навън в този сезон и много рядко излизаме, сигурно го изнежвам не знам...
Също да ви питам - имам термочувалче, но не знам за зимния кош може ли да се ползва, колко топли, как да е облечено детето в него не мога да преценя...ако споделите опит ще ми е полезно.
Мия дупарата всеки път - той си дриска здраво - почти всеки памперс. Ако не го измия почват едни пъпчици да излизат, а и с мокрите кърпи имам чувството че не се чисти добре. Затова пък не го къпем всеки ден, а през ден-два, все пак сме на село Wink
Като е напикан пак гледам да го мия, макар че напоследък ползвам и мокри кърпи.
Към пет килограма е за момента и на мен ми тежи, а и е много подвижен, оттласква се с крачета и захвата ми вече не е много стабилен, та затова през нощта специално като съм в просъница - ако е пишнал само - мокри кърпи после с бепантен мацам здраво.
Тези консумативи - измивните и кремчето за дупе - здраво вървят при нас, вие по колко горе долу употребявате, да не би да го заливам с козметика се чудя.
За бг магазини - Кати е-шоп и Косара, те са с български дрешки, не са като Некст, но стават според мен. От Вис Виталис бях взела едно гащеризонче хубаво също.

# 591
Vessy.k аз пак ще се намеся относно обличането. Препоръките на белгийските педиатри е бебето да е облякано една идея повече от вас. Ако ти си с тениска бебчо да е с дълъг ръкав. Тук времето е много по срудено от БГ и за излизането ми казаха, ако имам възможност всеки ден да го разхождам за по 20-30мин. Вчера на -1° ходихме да си пазаруваме,а той през цялото време спа. За акането също да изкажа мнение. Акото зависи от това до каква степен организма усвоява млякото. Ако не ака на всеки памперс или дори не всеки ден не е фатално.

# 592
Веси аз имам повече от половината от крема за дупе, който му купихме при изписването. Измивам дупето само с вода. В общи линии си имам още от всичко и ти доста. Само шампоанът (за тяло и коса) повече съм изхабила.

Дреха да сега не съм купувала, ползвам подарени. Изненадана съм от дрехите на пепко и Джъмбо и то приятно. Така че мисля и в бъдеще от там да пазарувам. Евтини са и са ок.

# 593
От Пепко накупих доста коледни и съм много доволна и аз. От Джъмбо след време се разтягат (от кака ми го знам) и не съм вземала от там, може и да са хубави. От там имам много пелени и няколко одеалца, какво и лигавници. Майката на ММ ми подари сега доста дрешки, те живеят в нова Загора и там магазинчетата са с българско производство. Още нямам мнение понеже са по-голям размер и не съм ги тествала. Аз купувам и от киндерленд, понеже има в Кауфланд до нас. Поръчвах и от "прекрасници" качеството им е много добро!
Аз да попитам ако излизате със слинга как обличате? И от къде сте взели яке за бебеносене?

# 594
  • Варна
Аз няма да пиша как го изкарваме, защото ще ме линчувате. Joy Но не притежаваме нито космонавт, нито порт бебе, нито чувалче, нито поларени мечета.

И аз мия дупето на всяко ако, ама той нашия почна бая да пълни памперса, чак до гърба му стига. Joy Половин пакет мокри кърпи няма да ми стигнат. Но все пак това е на 2 дни веднъж и не ми пречи. Пък и често пробутвам тая дейност на баща му. Flushed Иначе пишаното само го избърсвам.

Аз да питам ... Някой почна ли да мисли вече за второ? Smile Аз да (за вбъдеще, не сега веднага), обаче ми се струва невъзможно и се садвам. Искрено се радвам на семействата с две или повече деца, но си мисля, че няма да сме от тях, предвид как се справяме с едно. Sad

# 595
Лили, от мен ако зависи и три искам Simple Smile да, мисля за второ. Иска ми се да се върна за около година и нещо на работа да се стабилизирам финансово, ни много искам още едно.
Аз от Джъмбо наследих космонавт и съм ок с него. И някакви други неща имам но не помня какво. Пелените им са супер също.

# 596
И аз като Духчето. Много искам две или три дечица.  И тоя път бих подходила много по-различно към бременността и бих ѝ се насладила изцяло независимо от неразположенията, килограмите, стриите и всичките екстри като цици до земята. 😀Мен ме спира и обстоятелството, че нямаме собствено жилище и финансовата страна на нещата. Но пък таткото веднага беше мераклия да са породени, че да използваме сравнително новите неща веднага. 😂  Аз лично преди детето да тръгне на ясла, не бих си помислила за второ. Хем и малко да се върна да работа, да ми се актуализира заплатата и да се социализирам. Вероятно пък тогава няма да ми се ще много второ. Но пък ако се случи преди това, не бих го върнала.

Лили, каквото и да правите, то е правилното за вашето бебе. Нормално е с първо да сме съвсем неориентирани. Обаче мен ме спича малка разлика, иска ми се баткото да е една идея по-голям - да ходи, да говори и евентуално да се храни поне самостоятелно. А вече дали ще се справяме - един бог знае.

# 597
  • София
Цвети, аз имам от китайците или от олх, не помня вече,  едно като покривало,  което се слага върху слинга. Но то не е за сериозна зима, сега една приятелка ще ми даде баш зимно. Иначе си поръчах суитшърт от една мацка във фейсбук, моя приятелка има от нея и си ходи на планина с него, топли. Ще ми излезе 70лв, иначе якетата за бебеносене са 150+.
Аз обличам на катове - отдолу боди с дълъг ръкав и панталон с чорапи, отгоре ромпър с отворени пръсти и най-отгоре едно поларено ромпърче и чорап/буйки. Важното като са в слинга е краката да не са ограничени,  еа не ги опъва на пръститеь затова всичко с чорапки  а не с цели гащеризони.  Аз само на най-горния пласт не закопчавам циповете като съм с двете, че имам чувството че много се потят.

Аз в началото не исках второ бебе като бяхме с каката, много неща се насъбраха и докато си свикнем.... после като беше на 2 много ми се прииска. Толкова са сладки на тази възраст;) и почнах много да искам. Но тяка и не се престрашихме, таткото и той беше иди ми, дойди ми и накрая след 4 вече беше ек живот, здравей, здравей. Щом възобнових активния нощен живот.....  отщя ми се. Ама по едно време и двамата ни удариха хормоните и ей ти, с един куршум два заека Simple Smile
Сега ми е екстра, сигурно им е голяма разликата ама каката е доста самостоятелна. Само дето аз съм по-изнервена в сравнение с първия път Simple Smile

# 598
Понеже много от вас споделят притеснения, че бебчетата акат на големи интервали, е аз пък почвам да се притеснявам, че  моя цапа памперсите прекалено често. Не знам какво става, яде на два часа, не отказва манджа, всички памперси са наакани. Вярно че е на кърма, ама преди две седмици имаше само по два три, сега пада голямо сране.

# 599
И при нас е така с акането. На всеки памперс има наакано, а два три са стабилно наакани понякога чак до гърба.
Абоколикен давах с лъжица непосредствено преди кърмене и веднага кърмех дали затова не подейства. Сега малко смесвам с кърма в по голяма лъжица и така давам след това пак кърмя. Стабилно пръцка, но ревовете изобщо не намаляха. Затоплени черешови костилки пробвах пак не видях ефект. Дали да пробвам нещо със симетикон ама тя си пръцка няма проблем с извеждането на газовете.

Общи условия

Активация на акаунт