НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 795
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Моето извеждам с домашните дрешки, боди с къс ръкав и ромпър, отгоре с космонавт, по-тънък или по-дебел, завива с одело и с покривалото на количката. Ако стане по-топло махам одеалото и така.

Rainbow, има във форума тема за бебе носене, може да я погледнеш. Трябва да съобразиш носилката с възрастта и кг на бебето, най-важно е крачетата да са като на жабче, а не да висят. Бебето трябва да е достатъчно високо, че да можеш да му целунеш главичката. Най-добре е да отидеш в някоя слинготека и да пробваш, кое ще ти е удобно. Мисля, че около 20-30лв е наем за седмица.

# 571
Рейнбоу, продават се във фейсбук раници ергономични, има една група, там често изпадат оферти..но според мен по добре си вземи слинг. Не всички бебета си падат да ги носят, освен това със слинга може доста време. Не е нужно от сега да даваш много пари без да си напълно сигурна дали в твоето нещо. Божката се кефи на слинг та в тоя ред на мисли аз сигурно и раница ще взема.

# 572
  • София
Рейнбоу, бебето ти е малко за раница. Не се препоръчва, дори и с подложка за новородено.
В тази възраст само слинг.
Аз лично съм с тъкан слинг на Шушулка. Може да го видиш в нета, този модел е -
Скрит текст:
Супер доволна съм. Hands V
Поставянето е много лесно.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 22:30 от rave

# 573
  • София
Дели , само за разходката ли бяхте на Септември? Ние точно тфк гледайме последно, ама в крайна сметка взехме mountain buggy. Ама още не сме го пробвали по планински терен.

Аз искам обаче нещо да измисля с тия колички, защото сега не мога схс зимните кошове да я слагам сама в багажника....
Съответно ми е мн трудно като ходя някъде сама,  нося бебетата  в слинга.

С каката лятна взехме една Чиполино София, много удобна.

Мизъри  и аз така обличах бебетата з единствената разлика, че тепърва ще вадя одеалата.

Иначе с две ръце за слинга.  Раничка  макар да имам и аз бих сложила след 3м. Нашата е moby aria, ще мислим за втора обаче или ще караме с раница и слинг. Поръчала сум си и суитшърт за бебеносене.

# 574
Видях, че някой попита за количка Kinderkraft. Ние имаме друг модел (който е и за новородено), но това което мога да кажа е, че е супер маневрена!

# 575
  • София
Рози, и аз гледах бъгито и монстъра, обаче тази изпадна от приятели, едвам ги навихме да им дадем пари за нея. Освен това сме с широк асансьор и коридор в момента, та ширината не ни е проблем. В началото бях с доста резерви за количката, обаче като си я изпрах и после като я подкарах, все повече си я харесвам. На Септември се качихме на разходка само, мм си беше взел дните между празниците и се разхождахме всеки ден с колата и количката да тренираме логистиката и да проучваме маршрути за количка. Естествено не минахме без приключения по планинските пътеки. Ето, да ви разсмея - така продължихме като свърши пътеката:

Аз сама за момента ходя само до близкия парк и обратно - с количката. Храненето с термос и шише съм го оттренирала, но ако ми ревнат и двете едновременно ще стане цирк. Като се постопли малко - тогава. Двете едновременно няма как да ги нося, двете са вече 12 кила и всички стари травми в кръста ми вече се обаждат.

# 576
Моята количка на е на Mutsy. Много съм доволна - маневрена , с гуми които не спира на всяко ръбче или камъче. Имам я още от баткото (купена преди 5г), като летния кош до това лято все го ползвахме като ходим на море(съвсем друга тема, баткото има заболяване, заради което се налагаше да носи специална шина, та се возехме). Много здрава, не е мръднала Simple Smile а бая скитане е видяла.
Съветвам ви за количка от където и да взимате първо да я видите някъде наживо. Много важно е и да е с големи гуми

# 577
Здравейте, малко сменям темата.
Въпроса ми е към мамите, които хранят бебетата си изцяло на кърма! След всеки наакан памперс ли миете дупето?

# 578
А... Тия дето храним в АМ не мием ли дупета? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
Аз след всяко акане мия дупето, когато беше изцяло на кърма и сега когато е на смесено хранене. Ако сме на вън почиствам със мокра кърпичка, но като се приберем я измива.

# 580
Моята беба е само на кърма. Мия след акане, ама ако е много мъничко, колкото да нацапа памперса почиствам само с мокра кърпичка. Ако видя, че е много преяла също не мия, че милата после се скъсва да връща след като я измия.Вече прави стабилно акане през хранене. От вчера е с памперси номер 3, преди 4 дни направи 2м.

# 581
Съгласна с Духчето. Квото и да е храненето, изборът е на майката и таткото кога ще мият задник. Филипе го мия на всяко сране и също като Гергамелка, ако само е пръцнал и оцапал леко памперса - мокри кърпи. В началото миех на всяка смяна, тъй като се беше подсякал брутално от памперсите на Памперс Пюр Протекшън. Като ги смених, нещата се оправиха.

# 582
Аз съм си направила (мама ми направи) от мека памучна материя кърпички и на повивалника имам термос с вода. При почти всяка смяна на памперс обтривам с влажна кърпа, за да махна урината или фекалиите, защото дори да мия дупе пак се цапам докато го занеса до мивката

# 583
Здравейте. Четох за масажите които са ви препоръчали. Тук в Белгия бебешкото олио не се препоръчва много от педиатрите,те залагат на бъдемово олио. Има го в аптеките и в най-нормален магазин. Не е задължително да е скъпо. Ние така се масажираме. Бебе Марти на 18.01 ще стане на 2 месеца. В началото имахме визити от акушерка у дома на всеки два дни,но сега идва само ако се наложи. От много години не живея в България и нямам идея каква е процедурата за следене на бебе и мама, но тук в това отношение наистина са на 6. Надявам се да мога да помогна със съвети. Честито бебче на всички мами.

# 584
Момичета, пазарувате ли от Бг сайтове дрешки? От кои сте доволни като цена и качество? Аз за 0-3 Месеца напазарувах от НМ и Пепко, но от Пепко нещо не ми харесва качеството, та сега се чудя откъде да пазарувам.

Общи условия

Активация на акаунт