НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 798
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Нашата количка е Cam Taski  ако правилно помня, има ги и втора употреба, мисля и лятото  да си я ползвам, защото е лека и маневрена и шасито се сгъва лесно. Няма да купувам друга количка. Едно време се чудех дали за тези пари да не взема две - зимна и лятна, но сега мисля че е по-добре с тази, а и мога после да я продам по лесно втора употреба, обикновено в сайтовете за втора ръка се търсят по-скъпи модели.

# 556
Силно препоръчвам за лятна количка Chicco Ohlala, има легнало положение и тежи само 3 кг изработена от метал който се използва при самолетите ( не се сещам за наименованието) , но е страшно издръжлива, супер комфортна и маневрена като недостатък мога да кажа че сенника е леко къс ама на нас не ни пречеше. Бях поръчала от английския ибей нова и с доставката ми излезна около 200 лв тука новите бяха 400 лв, а втора ръка 250-300 лв, това преди 3 години.
Редактирам, намерих линк:
https://www.hippoland.net/chicco-j0309-lyatna-kolichka-ohlala-silver

# 557
  • София
Алуминий Grinning най много с някви полимерни нишки, ма се съмнявам.
С две думи: чиС алуминий

Аз съм със Стокке Hands Metal

# 558
Аз знаех, че ще купувам лятна за това ползвам тази на кака ми. Тя роди също края на октомври и почти не е ползвам зимния кош(за новородено). Също е скъпа количка нови сега са 2в1 около 600лв, а тя като я взе бяха повече. Маневрена е и с хубави амортисьори, но тежка. Още от тогава не я харесвам, но и тя не я ползва много. То през зимата къде да ходиш с бебе. Ние сега хванахме много хубаво време и доста бяхме навън.

О, с първото дете на 7мия месец взехме много лека и маневрена лятна количка с падане до пълно легнало на гръбчето. Направо се родих с нея, защото детето е пак ноемврийче и точно 7-8ми месец започна лятото и тръгнахме на път. Събираше се заедно с останалия багаж в багажника, сгъваше се лесно и щерката пак си спеше в нея като реши. Голяма количка я продадох - реално я бях ползвала 7 месеца само.
А сещаш ли се каква марка беше?

Аз съм харесала тази за сега

# 559
Алуминий Grinning най много с някви полимерни нишки, ма се съмнявам.
С две думи: чиС алуминий

Аз съм със Стокке Hands Metal
Алуминий ли е било Joy мисля че беше нещо с по впечатляващо наименование в ибей ама може би се лъжа или е било за реклама Joy
Като цяло съм доволна от продукта.

# 560
  • София
Алуминий е. Един от най-яките метали: хем лек, хем устойчив, хем не ръждясва.
Примерно и едни от най-хуабвите щеки за планина са от алуминий. ... Е да.. ако гърми, си чао, защото алуминият и медта са най-добрите проводници на ток.
За самолетите ползват стандартни сплави с алуминий 20, 24, 60, 61. Съмнява ме количката да е от нещо по-фенси от тези сплави на алуминия. Ениуей.

Аз съм със стоккето и ще го разглобя коша за новородено от разходки. Не ми мърдат два часа на ден по кофти терен. Днеска даже 4 часа

# 561
И ние досега не се спирахме от разходки, ама нещо доста застудява. Хайде, детето в количката увито може да е добре, ама аз какво ще правя не знам 😄 иначе изкарваме по 3-4-5 часа навън, като сме вкъщи и аз, и бебето сме много нервни по цял ден.

А да ви питам някой знае ли защо като е в количката или в колата спи непробудно с часове, но като спрем за минута се събужда и реве? Как го усеща като спи? Уж след 20-30мин трябва да е вече в дълбок сън, но пак се събужда.

# 562
  • София

Ние сме с TFK. Питаха ни на хижата това дали е някаква специална високопроходима количка. С двата зимни коша няма да обяснявам колко място заема. Но наистина е проходима, ии е с амортисьори и дискови спирачки. В същото време е лека и супер маневрена.

# 563
Нашата количка е втора употреба, води се бебекокфорт Хай Трек - високо проходима е, тежка, но мн маневрена, със спирачка и на дръжката за по-сериозна денивелация. Не искам да я сменям лятото, удобна ми е, нищо че е голяма.

# 564
  • София
Аз знаех, че ще купувам лятна за това ползвам тази на кака ми. Тя роди също края на октомври и почти не е ползвам зимния кош(за новородено). Също е скъпа количка нови сега са 2в1 около 600лв, а тя като я взе бяха повече. Маневрена е и с хубави амортисьори, но тежка. Още от тогава не я харесвам, но и тя не я ползва много. То през зимата къде да ходиш с бебе. Ние сега хванахме много хубаво време и доста бяхме навън.

О, с първото дете на 7мия месец взехме много лека и маневрена лятна количка с падане до пълно легнало на гръбчето. Направо се родих с нея, защото детето е пак ноемврийче и точно 7-8ми месец започна лятото и тръгнахме на път. Събираше се заедно с останалия багаж в багажника, сгъваше се лесно и щерката пак си спеше в нея като реши. Голяма количка я продадох - реално я бях ползвала 7 месеца само.
А сещаш ли се каква марка беше?

Аз съм харесала тази за сега

X-lander беше марката, но модела не помня (беше преди 10г). Тази дето си харесала изглежда доста добре. Аз гледам да е с една дръжка, малко по-големи колела, че да е по-маневрена от ония със супер малките (стъргалки дето им викат), да има пълно легнало и някакъв приличен багажник, цената разбира се да не е космическа. Колко кг е тази и как се сгъва - като чадър или книжка?

# 565
Като ви гледам как всеки ден сте навън, може ли малко инфо как обличате бебоците за навън в малко по-студеното време. Филипче до сега беше с домашните дрехи (обикновено гащеризонче) + космонавт + шапка + одеалце, а понякога директно в портбебето с домашните дрехи и шапка и толкоз. Почвам да се съмнявам обаче, че за температурите навън сега ще е окей така облечен.

# 566
Ние и днес бяхме навън, бебето беше в по дебело панталоче и чорапки, тънка блуза и суичър, отгоре космонавт, загърнат с порт бебе и отгоре леко одеяло. Ама ние по час и нещо до четири часа ходим и аз понякога по дебело го обличам, че все пак е бая време в зимни условия

# 567
  • София
Пиранките са с бодита, ромпърчета, екстра чорапи или шушони, и са в дебели зимни чувалчета. Шапки и поларени лигавничета за шал. На зимния кош престилката отгоре и сенника да пази от вятър. Закопчавам и слагам шапки навън, че иначе врещят от жега.

# 568
Боди + ромпър или ританки и блузка и го пускам в зимния поларен чувал със зимна шапка. Често слагам и дъждобран, за да пази от вятъра. Във Варна редовно си духа. 😐
А другият вариант е с космонавт върху дрешките и одеяло, но то не е било такъв студ досега. 2 дни не сме излизали, защото вали и е влажно времето. Надявам се утре последно да е така. Обмисляме скоро да ходим на планина, обаче не ми е ясно къде ще ходя с количката, като там са едни извити пътища и не става. Нямам раница да го нося и се чудя дали да не почна да търся, за да може да използваме чистия въздух максимално. Но не ми се дават толкова пари, ще търся назаем или 2ра употреба, въпреки че грам не разбирам. 🤔Някой може ли да ме посъветва каква марка да търся , има ли нещо, което е задължително да следя и т. Н?

# 569
  • София
Рейнбоу, търси ергономична раница за 0+. Обикновено има подложка за малки бебета, има и препоръка за килограми. Виж Boba, Tula. Другият вариант е слинг или май-тай.
При малки бебета не трябва да се носи много дълго, защото седящата позиция е противопоказна. Ако е студено ти трябва и яке с разширение за бебеносене.

Питай в някоя слинготека, можеш да вземеш под наем да тестваш.

Общи условия

Активация на акаунт