Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

 • 18 726
 • 741
 •   1
Отговори
# 45
 • Немция
 • Мнения: 3 566
Как върви обучението при съфорумките с локдауна в Бавария? Нали е от днес?
Саксония са май от понеделник със затворени училища, а и не знам дали имаме някой от там в темата.

# 46
 • Мнения: 2 429
В Бавария май въпреки локдауна училищата не са съвсем затворени.

# 47
 • Германия
 • Мнения: 1 266
Благодаря ви. Аз наистина мислех, че на РС близките училища (при нас се броят на пръстите на едната ръка) ще си представят концепта. Значи не изпускаме много. Започвам да следя кой какво ще публикува онлайн. Засега нищо конкретно няма. Уффф, ще е сложно. Бяхме се наканили да посещаваме училищата още миналата година, но не знам защо пропуснахме.

# 48
 • Немция
 • Мнения: 3 566
В Бавария май въпреки локдауна училищата не са съвсем затворени.
Да, сега се зачетох, че от 8ми клас нагоре ще има по-специални мерки в Мюнхен например. Пише и техния инциденц какъв е. При нас е по-висок от доста време, но нищо специално не се предприема.
Да избутаме и другата седмица, и да си починем за известно време от короната.

Синьо, голям "късмет" изкарахте с липсата на възможност да разгледате училищата на живо. Друго си е да се създадат впечатления на място, освен това и децата имат възможност да преценят, да участват в различни проекти...

# 49
 • Пловдив
 • Мнения: 952
В Бавария всички професионални училища  и всички ученици от 8 клас нагоре са он–лайн. За малките пише, че са стъпаловидно, което предполагам е, че ходят през ден. Университетите са си затворени. Дъщеря ми не е стъпвала там от миналия декември. То студентсвото ѝ мина и тя нищо не разбра от него. През пролетта трябва да почва вече стаж и това беше. Дано с магистратурата има повече късмет.

# 50
 • Мнения: 180
В Бавария учениците от 1ви до 7ми клас продължават да си ходят нормално на училище. Няма да имат само спорт до Коледа.
Мерките засягат само учениците от 8ми до 11ти клас. Ако в областта заразените за над 200 на 10 000, то учениците са изцяло на дистанционно обучение. Музикалните училища са затворени също в тези области.
При по-нисък инциденц класовете 8-11 са разделени на групи и се редуват през ден присъствено на училище.
Последните 12ти или 13ти класове в гимназията продължават нормално присъствено независимо от броят заразени.
Не видях нищо по-различно днес по улиците (въпреки Ausgangsbeschränkungen). Имаше доволно количество хора.

# 51
 • Germany
 • Мнения: 1 128
Мисля , че в Мюнхен днес гласуваха мерки ( още не съм чела какво са решили) . Вчера минаха 200 на 100000. До 7клас няма промени в училищата, само спорт няма да имат ( можело само теоретично, каквото и да значи това). От 8 клас нагоре, без 12 са дистанционно. Нещо по-специално не съм забелязала, метрото си беше доволно пълно, а на малкото при ортодонтката едва се разминавахме вътре.


Сега прочетох, било забранено излизането от 21ч до 5ч сутринта, само за работа през това време. Не ме касае мен тази мярка, възрастна съм вече за нощни излизания 😉

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 19:30 от PeaPink

# 52
 • DE
 • Мнения: 7 805
При нас в квартала имаме Реве което е до 12.00 часа, но заради вечерния час затварят до 9.

# 53
 • Мнения: 527
Виното е от грозде, от малини вино е този смисъл на думата няма.

Незнам коя е темата и дамата, много експерти има тук! 😆

Днес запецнах и ме мога да помогна на детето по немски. Обаче и баща му не може.
Някой с идеи?

Какъв е отговорът ми стана интересно..сещам се за антагонисти, протагонисти, но за приказка...
При мен е рано още за избиране на у-ще, реално догодина, но аз нали съм припряна се записах тази година за инфоабенд на три у-ща. Всички отказаха и проведоха онлайн родителските срещи. Аз се вредих само за едно, че страшно бързо свършиха местата. Но ми се иска да видя и на живо самите сгради.
На самия Infoabend говориха директора, учители, от занималнята и един ученик. Можеше да се задават въпроси и отговориха на всички. Не беше зле, по-добре от нищо...

# 54
 • Мнения: 2 429
Пише и техния инциденц какъв е. При нас е по-висок от доста време, но нищо специално не се предприема.
Да избутаме и другата седмица, и да си починем за известно време от короната.


Голяма дума не казвай, че утре и нас може да ни затворят. В Хесен населените места с над 200 случая на 100 хил. имат също вечерен час от петък.

Мда сега чета това. Май всички ще ни затворят, когото още не са. Лашет бил за единни мерки в цяла Германия и пълен локдаун след Коледа. Значи в НРВ поне това ни чака.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-massnahmen-bundeslaender-101.html

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 20:09 от Soft Click

# 55
 • Мнения: 3 974
Населението се побърка. Политиците съвсем .  Времето е ужасно , влажно и мрачно и ниииикакъв сняг където сме. Сняг има където не можем. Много ме ядосва това!

# 56
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 15 367
Райна, и аз днес питах какъв е отговора, детето каза, че целия клас заедно са правили тази задача, явно не само ние сме гледали тъпо.
Обаче детето не си спомня отговора, папката е в училище.
Утре ще погледна.

Днес трябваше да преведа българска приказка. Избра си за елена: не питай старило, а патило, както и един виц.
Казах му, че е вероятно да не схванат вица, но той настоя.
Спомням си, че ние като учихме приказки, поуката беше важна. Сега е важно да разберат текста, ама поуката експлицитно не се споменава.

На мен ми е ясно, че дали на живо или онлайн, не може всичко да пасва на 100%.
Аз смених началното училище, защото директорката при едночасово показване на училището говореше кога, къде и за колко пари е поръчала инвентара, но един път не каза:дете, ученик.
Детето пък излезна със сълзи и от 3те начални учителки, към никоя нямаше симпатия, да не описвам тирадите по техен адрес.
Тези впечатления онлайн са невъзможни.

# 57
 • Deutschland/HE
 • Мнения: 2 340
При нас от събота има вечерен час до 22ри декември, без основателна причина не може да се излиза между 21ч и 5ч., глобата е 200евро.  От началото на ноеври децата от седми клас нагоре са разделени на две групи и се редуват една седмица дистанционно, една седмица присъствено.

# 58
 • Мнения: 5 701
Точно слушах Меркел как се възмущава, че от три дена не могат да вземат решение, да започне ваканцията на 16 - ти. Искат сериозен локдаун за седмица, ама не ми се вярва да се реализира.

# 59
 • Мнения: 3 974
да. да затворят училищата, но църки, мускета и подобни да останат да се събират вътре.

Общи условия

Активация на акаунт