Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 70

• 55 379
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
С какви продукти ползвате ролера? Масла или?

# 661
Прекалено е рано за какъвто и да е вид белене на кожата, ок, това разбирам, но петите ми станаха груби, остри и дерещи кожата на краката ми, ако спя и се докосна със стапало по другия крак.

Колко време седя с чорапите?

Ох, не знам защо, но аз имам големи задръжки спрямо тия ексфолиращи чорапки. Веднъж бях посегнала към тях и като се зачетох в указанията за ползване, на момента се отказах. Ами там все едно беше обяснено как се ползва биологично оръжие - не пипайте това, не правете онова, ма ръцете мийте, ма очите не докосвайте, ама може алергия, ама не може не знам какво. Четох, четох и си викам - Абе, ко ми трябва лозе на баир?! И се отказах. Joy

В чорапите има киселини. В тези на Балеа има млечна киселина и ако ръцете са имали контакт с течността и после си пипнеш очите...ще стане меко казано неприятно. Не виждам нищо вредно в тях, но хора склонни към алергии и такива с много чувствителна кожа, може би трябва да се замислят преди да ги пробват.

# 662
  • Стара Загора
Иска ми се да пробвам BB на Missha, но в DM няма тестери. Ако взема, не ми допадне и го върна, дали ще го сложат като тестер Laughing

# 663
По повод поста ми с чорапките, мислех, че се е разбрало, че се шегувам и съм вкарала няколко дози хумористична нотка. Наясно съм какво се прави и защо, но, това не пречи в указанието, производителя да се е презастраховал повече от необходимото с което при мен докара обратния ефект - вместо да ме привлече, ме отказа да купя продукта му. Wink

# 664
А през колко време може да се ползват тези чорапи?

При мен вече поспря беленето, но остана на места мъртва кожа, която мисля, че няма да падне и се чудя да мина ли с пила или да слагам пак чорапи?

# 665
Използвам го сутрин и вечер след като нанеса продуктите, които използвам.
вечер:
на почистено лице пръскам лавандулова вода, нанасям серум и хидратиращ крем (на apivita) след което си правя масаж с ролера
сутрин:
пръскам розова вода, нанасям серума 89 mirenal на vichy и след това дневен крем с SPF30 на Avene и отново масаж на лицето с ролера
Забелязах, че кожата ми е много по-свежа откакто го използвам.

С какви продукти ползвате ролера? Масла или?

# 666
Повдигам си молбата отново:

Препоръчайте ми хубав ексфолиант за лице за комбинирана кожа, с доста черни точки. Искам да е с твърди частици, които не се разтапят лесно. По възможност до 10 лв.

# 667
Аз мога да препоръчам Рефан с грейпфрут. Но не знам дали ще помогне за черни точки. За мен там си трябва четка или гумена ръкохватка за миене, или специален инструмент за ваденето им. С ексфолиант може само да се разранят. Поне според мен де.
Аз от години ползвам този ексфолиант и съм доволна, но нямам вече черни точки. Цената до преди време когато се запасих с 3 броя беше 7 лева мисля, така че влиза в бюджета. Слага се малко при ползване и е доста икономичен. С една туба може да се издържи доста дълго време.

# 668

Препоръчайте ми хубав ексфолиант за лице за комбинирана кожа, с доста черни точки. Искам да е с твърди частици, които не се разтапят лесно. По възможност до 10 лв.
Ексфолиант не е ок да се ползва ежедневно.За черните точки може да се опита с киселини( серуми, тоници) 1-2 пъти седмично.
Също смяна на козметиката.

# 669

Ексфолиант не е ок да се ползва ежедневно.За черните точки може да се опита с киселини( серуми, тоници) 1-2 пъти седмично.
Също смяна на козметиката.

Никъде не съм споменала, че ползвам ежедневно ексфолиант. Как стигнахте до това заключение?
Ексфолиант ползвам не повече от 2-3 пъти седмично. В момента ползвам домашен, с утайка от кафе и масло от жожоба.
За останалата част от коментара благодаря.

# 670
Беше вметка към темата.Не укор:)Опитайте козметика с хидратация, не такава, потискаща себума.С черните точки си е борба, но ще намерите Вашето “лечение”.
Ако полВатв киселини няма да имате нужда от ексфолиант, освен ако няма белене, което механично да се отстрани с него. Аз предпочитам да ползвам гомаж.
Имаше едно време едни трици “Кастания”, бяха мн.добри
като ексфолиант.
Тази бг марка е доста хвалена, имат физически магазинк,имат трици за
лице:
http://kozmetikahristina.com/category/298/toaletni-tritsi-za-litse.html

# 671
За черни точки най-добре действат BHA киселини (тоници, маски, концентрати и т.н, каквато консистенция ви допада) + редовно почистване при козметик. Лично изпробвано. Grinning Резултатът не е светкавичен, но веднъж настъпил е траен. При моята смесена кожа, използвайки такива продукти, успях  да разредя ходенето при козметик от 1 път месечно на всеки 2-3 месеца при това без да изглеждам плачевно. Определено съм доволна от постигнатите резултати.

# 672

Като човек с комбинирана кожа и широки пори, черните точки махах само с правене на маска с хума на лицето, най-много 2 пъти седмично.Но, сега, каквато и хума да взема получавам като изгаряне,става ужасно червена, болезнена... кожата ми ли се промени, формулата ли промениха...та, ако решите за хумата-внимавайте.
Иначе ползвам страхотен ексфолиант на балеа.Мисля, че с по-едрите частички е само един.

# 673
  • Асеновград
Да кажа и аз за ексфолиращите чорапки. Ползвала съм 2-3 пъти, и на мен ми беше много неприятно това студено и мокро усещане, но се изтърпява. Само че при мен разочарованието беше, че нищо не се случва. Няма го това белене, за които всички говорят. Може би и защото нямам много мъртва кожа де, маникюристка съм и си правя сама педикюра и като цяло винаги са ми били гладки стъпалата без особенни усилия. Или е може би, защото не съм попаднала на правилните чорапки, ще пробвам тези на Балеа, дано има по добър ефект, от другите просто ми беше по-мека кожата нищо повече.

# 674
Здравейте! Какво ви е мнението за течен сапун за ръце на марка дав? Търся нещо, което да не изсушава. Пръскам и мажа с дезинфектанти цял ден, но такова изсушаване на ръцете си не съм имала никога, както с един продукт на ейвън за измиване.. Пръстите ми се набръчкват от сухота след него. Такова чудо не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт