Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 54/

• 28 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро Simple Smile
Ако става дума за 21 еп. с бг превод - не може, защото не е преведен още. Днес или утре - може.

# 481
Добро утро Simple Smile
Ако става дума за 21 еп. с бг превод - не може, защото не е преведен още. Днес или утре - може.

Благодаря много, помислих, че аз не го намирам нещо.

# 482
Ох, добро утро...

nrgmama , ставам от мястото на адвокат на Еда Йълдъз, за да седнеш ти! ЕВАЛА!

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 11:19 от Nalbantova

# 483
Добро утро

И отново на сет

# 484
Ох бее, какви са тези погледи, какво е това чудо😍😍😍
Ребусът пуснаха ли го🤔

# 485
Бюрсинче ти къде спа вчера? 😂 Пуснаха го, обсъдихме го, пуснахА и втори, обсъдихме и него. Открихме, че Ханде и Керем са пушачи... Вчера беше тежък мисловен ден, връщай се назад и започвай да четеш 😂
И си наказана!!! Ще гледаш с едното око, а ако не гледаш - ще четеш през редове в темата 😂😂😂

# 486
  • Пришълец
И аз идвах да кажа същото - проспала си го, че и още спиш Бюрсинче  Joy

# 487
Бюрсинче ти къде спа вчера? 😂 Пуснаха го, обсъдихме го, пуснахА и втори, обсъдихме и него. Открихме, че Ханде и Керем са пушачи... Вчера беше тежък мисловен ден, връщай се назад и започвай да четеш 😂
И си наказана!!! Ще гледаш с едното око, а ако не гледаш - ще четеш през редове в темата 😂😂😂
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Божеее уж не съм руса ама явно вече съм🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Наказанието се приема, връщам се да видя😇 Ще се реванширам с баклавичка за това, че съм пропуснала ребуса😋
Марги, вярно още спинкам🤦‍♀️
Аааа това накрая не ми харесва... Хич не искам Еда втора да почуква на вратата, аман вече бе... А ако има шамар дано да е за Хиената, че е отишла по нощите при шефа си... 🤬🤬🤬 Значи да внимават...

Ето и обещаните баклавички🥰

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 11:13 от Thebursin

# 488
  • Пазарджик
Привет момичета! Flowers Hibiscus

Дали защото изминалия петъчен ден беше топъл, слънчев и усмихнат или по някаква друга причина (напр. малко свободно време в натовареното ежедневие), но тази вечер най-после намерих време да напиша среднощните си размисли за Еда! На героинята на Ханде Ерчел беше „залепен етикет“, образът й беше вкаран в дефиницията на жена с леко детинско поведение, неразумна, неопитна, незряла и често това се повтаря с едни или други думи в темата! Та този етикет, тази дефиниция ме провокираха да се замисля над образа на Еда Йълдъз и нейната героиня – каква е тя, каква беше в първите епизоди, каква е в момента след 21 епизода серийно време, има ли развитие образа й  и ако има, то в каква посока е това развитие. Дали наистина в образа на Еда Йълдъз сценаристката Айше Кутлу е прокарала като тънка нишка всички онези качества, които повечето от вас посочват като негативни и от които очевидно много от вас се дразнят? Дали наистина главната ни героиня е толкова неразумна, наивна и вдетенена? Тази нощ ще пиша за Еда Йълдъз, олицетворяваща толкова положителни качества събрани заедно, че определено кара много жени по света да търсят част от себе си в този образ! Gift Heart

Постът е дълъг затова го слагам в спойлер! За тези, които имат здрави нерви точно преди излъчването на еп. 22, тези които харесват героинята на Ханде Ерчел и симпатизират на образа на Еда Йълдъз!

Скрит текст:
Еда: Каква е героинята ни Еда Йълдъз научихме още от началото на сериала, но пък то беше ясно представено с три изречения от доклада на Сейфи в еп. 13, който беше принуден да направи поредното проучване на Еда по поръчка на Айдан: „Г-жа Еда е била много успешен студент, една от най-добрите в университета! Учила е със стипендия. Ангел сред приятелите, любимка на учителите!“. Кой беше за нея Серкан Болат – мъжът изпречил се на пътя, по който тя с много усилия, постоянство и упорит труд е крачила през всичките години след загубата на родителите си в преследване на своите цели: да завърши университет, да специализира в Италия, да стане успешен ландшафтен архитект! Нашата главна героиня беше вкарана в едно приключение наречено „годеница на Серкан Болат“ внезапно, изненадващо за нея, без предупреждение и в рамките на секунда, когато той дори не знаеше името й! Как реагира Еда тогава? Запази мълчание, само се усмихваше и избухна типично по женски срещу Серкан едва след като се отдалечиха от плажа (еп. 1)! Правилна ли беше реакцията й? А нормално ли реагира, когато Серкан каза пред г-н Фикрет (еп. 2), че на следващата вечер ще имат годежно парти, за което не я беше предупредил? А когато гостите от кръга на Серкан, като напр. лелята на Ферит г-жа Дерия иронизира и подигравателно попита за годеницата му, пренебрегвайки присъствието й до Серкан на годежа (еп. 3)? Или когато Серкан я изостави след деликатната й покана за танц, бесен от факта, че изгуби проекта от Каан Карадаг (еп. 3)? А грубото отношение на Серкан на следващия ден след годежа, само защото според него тя се е приближила твърде много до него, а на него това не му харесва (еп. 4)? А след безпрецедентното обвинение в кражба на дизайн и изгонването й в присъствието на всички колеги от фирмата с крясъци (еп. 7)? А след обяснението в любов и дни след това неочакваното Bitti на терасата на Art Life (еп. 14)? Във всяка една от изброените ситуации Еда постъпи като умна и интелигентна съвременна жена! Изгубила част от детсвото си, принудена да порасне преждевременно след загубата на родителите си, решена от дете да вземе живота си в свои ръце като учи упорито и помага на леля си, прекъснала успешното си следване поради отнетата стипендия, изгубила надеждите си за професионална реализация, усетила първите любовни трепети в сърцето си към мъжа, който й нанесе оскърбления, обиди, горчивина, унижение, несправедливо отношение! И ако до момента на раздялата им в еп. 14 е имало моменти, в които Еда е действала необмислено и прибързано (като случая с извеждането на Серкан от офиса за вечерята при леля й в еп. 2), то аз отдавам това единствено и само на нейната свободолюбив дух и експанзивен характер! Защото една вятърничава, непораснала,  с детинско поведение жена няма да застане до мъжа, който грубо я заряза и единствено тя да го защити с думите „Не може да си го направил! Трябва да е някаква грешка! Станало е нещо! Изпратили са грешните чертежи!“ след срутването на покрива. Еда тактично опита многократно да разбере истинската причина за раздялата им, инстиктивно усещайки като всяка влюбена жена, че нещата не са такива, каквито Серкан ги представя! Еда не е искала да променя Серкан, Еда е много влюбена, но и много силно наранена от него затова му каза в еп. 17 (сцената в дома на Серкан, когато двамата се грижеха за бебето Серкан): „Аз дойдох при теб каквато съм. Обичах те такъв, какъвто си. Дадох ти сърцето си, но ти....“. Още едно потвърждение за силата на характера на Еда е сцената на пейката в парка, когато Серкан отново не събра сили да й каже истината в очите: „Аз винаги съм била да теб, Серкан. Дори след всичко, което ми причини. Винаги. Но ти дори това не разбираш“! Gift Heart

След разкритието на тайната в еп. 20 Еда изгуби напълно себе си! Целият й свят повторно се срина върху нея! Благодарение на силния си дух и борбен характер, подкрепата и съветите на близките около нея хора тя се съвзе и просто реши да се погрижи за себе си! Защото договорът със Серкан не беше договор за Серкан! Договорът със Серкан беше договор за Еда! Защото Еда каза на брега на морето на приятелките си: „Не искам да се доверявам на Серкан! Трябва да се защитя от тази любов, иначе ще бъда разбита!“ Broken Heart

Еда Йълдъз е образ, който би могъл да бъде пример за подражание, модел за много млади жени! Образ, който ни демонстрира как една млада жена се опитва да управлява собствения си живот! Да не се остави да достигне точката, в която животът й ще се върти изцяло около Серкан (което й беше казано и от Айфер в еп.12)! Затова Еда взе логичното и правилно решение да работи с Ефе, след като той й предложи да работят заедно! Защото си даде ясна сметка, че само така ще може да продължи да работи и да учи (благодарение на щедрата заплата от Ефе!). Еда никога не забрави коя е, не забрави в какво вярва, не си позволи да се чувства дълго време обидена и наранена, независимо от обстоятелствата! Еда има ясно оформени собствени ценности, преследването на които я прави силна! Приемаше всеки удар, всяко унижение, всяка обида от страна на Серкан с гордост и с достойнство! Не бяха случайни и усилията й (заедно с тези на приятелките й) да открие и докаже, че не тя стои зад кражбата на дизайна! Еда има и един принцип, спазването на който многократно и беше полезен! Приеми нещата такива, каквито са! Финалната сцена на еп. 19/началото на еп. 20, грубата намеса на Селин дошла да търси сметка на Серкан и разкритата истина около смъртта на родители й бяха за мен много показателни за решенията на Еда! В този момент тя си даде сметка, че не може да вярва на Серкан и тя трябва да се предпази, да стои далеч от тази връзка и тази любов (еп. 20), допълнително притисната и от страна на Айфер да прекъсне контактите си със семейство Болат! Много интересно беше вмъкнато в сценария изречението, казано от Еда на Серкан в началото на еп. 20, след като той подписа договора: „.....защото не се страхувам от теб!“. Няма защо да се страхуваш за бъдещето, за живота се, за истинската любов, трябва смело и честно да вървиш напред! Нещата ще се подредят, когато му дойде времето, трябва да си дадеш шанс да бъдеш щастлив! Heart

От написаното до тук аз виждам образа на Еда Йълдъз като изключително балансиран, с всички особености, специфики в характера на една млада, експанзивна, несдържана, избухлива, влюбена жена, която имаше многократно поводи за ревност (не съм съгласна с мнението, че Селин не е била достоен съперник на Еда за сърцето на Серкан, та Селин беше тази за която той твърдеше, че е „перфектна жена; че тя е неговата логична половинка), която с достойнство премина през негативни емоции и несправедливи обвинения и една дълго пазена тайна! Еда, която честно и открито призна пред Серкан в еп. 5 "Слушам гласът на душата си. Не мисля. И ако съжаля, ще си призная грешката и ще продължа"! Еда, която допускаше грешки, но винаги имаше куража да си признае! Еда, която се учеше от успехите и неуспехите си! Еда, която ставаше все по-уверена, по-мъдра и по-влюбена, въпреки огорченията и обидите! Виждам ги двамата заедно, поумнели, помъдрели, взели поуки от грешките (свои и чужди), освободили се от страховете в душите си и много влюбени! Двамата заедно, спокойният, уравновесен и влюбен Серкан Болат и експанзивната, справедлива и влюбена Еда Йълдъз, те са перфектната комбинация! Те са нашите любими герои, нашата любима двойка и ние като техни почитатели и фенове вярваме в тяхната неразрушима от външни фактори любов! Gift Heart

Пожелавам ви прекрасен съботен ден!

Великолепно! Благодаря nrgmama ! Бих написала същото ако имах твоя дар слово. Hands ClapHands ClapHands Clap

# 489
# 490
Момичетаааааа 😍,
Пригответе се, всичко ще е на макс:
и любовта, и ревността. 🤪🤪🤪

Обичам го този каст! 😍

# 491
Дано само не ни подведат с тези проценти...

# 492
Предният път не познаха за 80% любов, а сега 100 % - изобщо не вярвам Simple Smile

Заради нисък рейтинг Фокс спира  "Детство" (Çocukluk ) . Сериалът прави финал на 11 еп. Засега "Фениксът" остава Simple Smile
Скрит текст:

# 493
Имам някакви надежди, че ще има любов в епизода, но чак 100% едва ли... по-скоро ще има повече ревност. 😃

# 494
  • Кърджали
Продуцентите толкова пъти са ни пращал за зелен хайвер, че изобщо не км вярвам. Но и 50:50 да е положението пак бива...

Общи условия

Активация на акаунт