Първите 10глави са качени в wattpad , бях пуснала линк , сега ще го намеря пак https://www.wattpad.com/975534128-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA … D0%BB%D0%BE%D0%B3
какъв смисъл от почивния ден , ако не се наспиш
Оправям се набързо и тръгвам по задачи , за да съм на линия в 19часа
чувството да очакваш нещо с нетърпение е прекрасно 

с рокля на цветенца.
щом я получа, до 24ч ще е прочетена 

Здравейте, сладки! Вие сте моето второ Аз!
Отново ме усмихнахте с вашите шеги и закачки. Включването ми е провокирано от поста на nrgmama, който е един прекрасен анализ на образа на нашата героиня. Момиче, приемам всяка твоя дума, която си написала за Еда. Чета с голям интерес твоя поглед върху образите на ГГ. Всичко написано е точно така.
След така добре направения анализ искам да се насоча към нещо друго - договора, който Еда направи за Серкан и поиска да го подпише, без да го е прочел. С това Еда иска пълен контрол над Серкан, т.е. изисква и налага пълно доверие.
От гледна точка на понятието "договор", това е споразумение между две страни. Едната страна е поставила условията си, другата с подписа си следва да ги приеме. Но самия факт, че Еда поиска подпис, без да се знае съдържанието, ми прозвуча много по детски. А фактът, че Серкан го подписа, значи, че той го е възприел както точно такова - по детски наивно.
Другият момент е доколко Еда възприема сериозността на този договор. Тя е огорчена от ситуацията с истината за своите родители, прие лъжата на Серкан като нов акт за осъществяване на контрол над нейните решения. Всичките обиди и огорчения, които той й причини назад във времето, така добре описани от nrgmama, ме накараха да погледна на Еда като боксова круша, върху която Серкан излива гнева си по всякакъв повод. Много удари понесе това момиче, но успя да запази любовта в сърцето си. Точно за това направи договора - за да се защити. Друг е въпроса дали това е надеждна защита, защото Еда има незащитени места, най вече сърцето й. Договорът й дава неприкосновеност за тялото, за отношенията, но сърцето й остава без броня.
Питам се, дали зад този договор интуитивно не се крие някакво отмъщение за всички рани, които трябваше да понесе. Тя получи ударите от Серкан, понесе ги с цената на болка и много сълзи. Сега иска да направи своя ответен удар - да го държи на разстояние, да няма близост и лични разговори, тя да диктува правилата на играта. Това надеждна защита ли е, когато въпреки всичко, любовта е останала?
Друг момент за този договор, който искам да разгледам - Еда не иска контрол върху нея, но в същото време тя налага такъв контрол над Серкан. Не знаем всички точки от договора, но това, което знаем, говори, че тя иска да го промени. Като пример посочвам наказанията при нарушение. Еда поиска от Серкан да се извини на Ердем - съзнанието ми не го прие, защото с това Еда се намеси не в личния, а в професионалния му живот на ръководител. Серкан сам е създал фирмата си, наложил е правила, които да се спазват от подчинените му. Дори и да са авторитарни, те все пак са действали успешно години наред. Фирмата е успяваща, Серкан е лидер в професията си, има баланс. Но с намесата си, Еда драстично наруши този баланс. Тя е без опит в управлението, няма никаква представа колко сложно е управлението на бизнес, а се опитва да налага свои правила, уж по демократични. Приемливо е демократичния стил на ръководство, но самата дейност в строителствота налага един много прецизен контрол. Серкан до сега е успял, защото има абсолютен контрол. Ако сравним стилът на ръководство с тоя на баща му, смъртта на родителите й е факт, който ясно показва до къде може да доведе демократичното управление.
Ако трябва да обобщя, ще кажа, че с някои условия в договора, Еда налага принципи, които Серкан не използва. Но въпреки това, прие нейното наказание да се извини на Ердем, отричайки тотално до сега използваните методи на ръководство. Видяхме какво му струваше да го направи, но за мен това беше унижение на един перфектен бос към свой подчинен. Ако се запитаме защо Серкан прие това наказание - защото за кой ли път доказа на Еда, че държи на своята дума и спазва условията на договор, дори непрочетен. Това е отговорност - нещо, което не винаги виждам при Еда. Подписването му без да е прочетен, показва доверието му към нея, но зад всичко това се крие неговото желание да поиска прошка и да върне любовта си.
След всичко написано искам да премина към най сладката част на този прословут договор - доколко Еда си мисли, че е сериозна, доколко Серкан го приема това. Още в началото Серкан откри най слабата точка - 
Погледнах колко съм изписала - отново многословна и може би трябва да поискам прошка.
Остават няколко часа до срещата и вълненията се засилват. С такова вълнение съм чакала празниците в детството си.
До после.
Ако искате, може да разсъждаваме още, например как един договор може да промени изцяло своята идея. 

Брой и мен
Напълно съм съгласна, че стоим и със затаен дъх следим задълбочените анализи, за които свалям шапка... Лично аз обръщам внимание на общата картина, не толкова на детайлите... 
Препоръчани теми