Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя шоколадов мус за торта?
Каква е разликата между торта "Памук" и "Дуннапренена торта"?
Къде мога да намеря плодови есенции/аромати без подсладители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя шоколадов мус за торта?
Шоколадовият мус за торта може да се приготви чрез смесване на шоколад, тежка сметана, жълтъци и белтъци. Първо разтопете шоколада в сладкарската сметана и след това добавете разбитите жълтъци. Разбийте белтъците на сняг и ги разбъркайте в шоколадовата смес. Оставете муса да стегне в хладилника, преди да го нанесете върху тортата.
-
Каква е разликата между торта "Памук" и "Дуннапренена торта"?
-
Къде мога да намеря плодови есенции/аромати без подсладители?
Можете да намерите плодови есенции/аромати без подсладители в специализирани магазини за сладкарски изделия или онлайн. Някои от тях съдържат глицерин, докато други могат да бъдат с алкохолно съдържание. Препоръчително е да потърсите на уебсайтове за сладкарство или в магазини, които предлагат разнообразие от аромати без подсладители.
-
Как да направя крем за торта с готови блатове, маскарпоне и сметана?
-
Как мога да заменя захарта в сладкишите за моя дядо, който има висока кръвна захар?
Имам три блата, с диаметър 24 см. Кремът го замислям от маскарпоне (имам 1 кутия от 500 гр и две от 250 гр), заквасена сметана( 1 кофичка) и сметана за разбиване(1 кутия от 500 мл и 1 от 200 мл). Ще стигнат ли за крем за тези три блата и как да ги разпределя, така че като махна ринга, да е остане материал и за измазване отстрани и отгоре? Като за измазването се чудя дали да оставя крема бял или да е шоколадов (имам 200 гр черен кувертюр). Отгоре планирам да сложа желирани вишни... Искаше ми се отстрани да наредя шоколадови пурички за по-лесно и подредено, но мъжът ми не ги одобри... Щяло да стане още по-сладко, пък съставът им какъв бил и се отказах и аз...
Иначе, ако това, което имам не е достатъчно, ще взема още колкото трябва. Само не знам какъв крем и в какво съотношение да забъркам продуктите
А блатовете не ми се иска да ги режа, защото и без това изчезва за нула време, ако я направя 20 см съвсем няма да усетим, че сме яли торта
И чакам да изсъхнат, не са ставали супер грозни и третични, ама все пак ми се иска да постигна по-добри резултати.