Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 214
Споделям една торта, декорацията на която е направена предимно от вафлена хартия - всички цветя и клонки са от нея, а плодовете са направени от гъмпейст (смокините са ми любими). Вафлената хартия не е съвсем перфектния материал за ядливи цветя, има много недостътъци в сравнение с гъмпейста - в повечето случаи цветята от гъмпейст изглеждат доста по-реалистично, макар и да има изключения. От своя страна обаче се правят по-бързо, по-лекички са, почти нечупливи. Вафлената хартия има една лъскавина, която е много трудно да бъде заличена и в много случаи цветята от нея не изглеждат много добре, поне моето мнение е такова. Аз обаче въпреки това се влюбих в този материал и напоследък работя повече с него. Вероятно е временно, защото гъмпейста ми е първата любов при правенето на цветя, но кой знае Simple Smile

# 541
  • Мнения: 8 050
Боже, Vanillа, съвършени са.

# 542
  • Мнения: 10 755
извинете, но кое е тортата, само лейката или и основата? без думи ме оставихте! 

# 543
  • Мнения: 214
Боже, Vanillа, съвършени са.

Благодаря ти Heart

извинете, но кое е тортата, само лейката или и основата? без думи ме оставихте! 

Тортата е лейката, цветята са също ядливи - от вафлена хартия, а основата е най-обикновена подложка, която за първи път обличам с вафлена хартия - мой си експеримент, който се оказа доста трудоемък и повече няма да повторя Simple Smile Иначе бях замислила и плодовете да ги направя на принципа на кейкпопсовете, но реших да не си усложнявам живота и ги направих само от гъмпейст.

# 544
  • Мнения: 10 755
повече от съвършено, поклон!

# 545
  • Мнения: 574
Препоръчайте ми крем за измазване на  торта, който да е бял 🙄

# 546
  • Мнения: 2 880
Здравейте, майсторки,

идвам като нюби да задам въпрос за торта. Мога ли да залепя фонданова хартия/принт директно върху шоколадова глазура или ще се разтече/размаже нещо?
Много благодаря!

# 547
  • Мнения: 574

Трябваше да е розова но стана кремава 😒

# 548
  • Мнения: 199
Привет на всички. Представям ви тортата, която направих за рождения ден на моята майка. Писах преди това тук, защото търсех идея и рецепта за крема, с който да направя цветята върху нея. 2в1 и Стига бе ми дадоха някои насоки, които използвах и резултата беше много добър, а Мама остана възхитена.

# 549
  • Мнения: 574
Привет на всички. Представям ви тортата, която направих за рождения ден на моята майка. Писах преди това тук, защото търсех идея и рецепта за крема, с който да направя цветята върху нея. 2в1 и Стига бе ми дадоха някои насоки, които използвах и резултата беше много добър, а Мама остана възхитена.
с какво е измазана?

# 550
  • Мнения: 199
Привет на всички. Представям ви тортата, която направих за рождения ден на моята майка. Писах преди това тук, защото търсех идея и рецепта за крема, с който да направя цветята върху нея. 2в1 и Стига бе ми дадоха някои насоки, които използвах и резултата беше много добър, а Мама остана възхитена.
с какво е измазана?
Крем с бита сметана и крема сирене. Той е и един от кремовете в тортата, но вътре е със сладко от боровинки.

# 551
  • Мнения: X
Мила Shadow13, радвам се на резултата и ти благодаря, че дойде да го споделиш с нас!
Желая ти още много хубави торти за повече или по-малко важни събития, и винаги с много желание и вдъхновение! Flowers Hibiscus

# 552
  • Пловдив
  • Мнения: 473
Здравейте прекрасни сладкотворци, исках да ви попитам използвате ли готови сладкарски кремове?Донесоха ми 1 кг. сладкарски крем  на прах,зная как се разтваря защото го опитахме. Но разтворен само във вода бледнее. Мисля че е подобен на крем оле,но е ванилов. Вие в какъв крем примерно за торта бихте го сложили? Нещо със сладкарска сметана или с маскарпоне?Удачно ли е да го използвам. Знам че масово сладкишите във веригите и сладкарници те са с подобен крем.

# 553
  • Мнения: 1 954
Здравейте прекрасни сладкотворци, исках да ви попитам използвате ли готови сладкарски кремове?Донесоха ми 1 кг. сладкарски крем  на прах,зная как се разтваря защото го опитахме. Но разтворен само във вода бледнее. Мисля че е подобен на крем оле,но е ванилов. Вие в какъв крем примерно за торта бихте го сложили? Нещо със сладкарска сметана или с маскарпоне?Удачно ли е да го използвам. Знам че масово сладкишите във веригите и сладкарници те са с подобен крем.
Заменете част от количеството вода със сметана, по-добре животинска, макар че няма да е толкова стабилен, колкото с изкуствената. Тези кремове обикновено се ползват самостоятелно, добавя се само овкусител - плод, карамел и т.е.

# 554
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Яяяя, как съм ви изпуснала в новата тема. Аз с моите нередовни включвания тотално съм се отнесла...

Вместо представяне (за който не ме познава) ще кажа, че хич не обичам да правя торти и сладки неща и за разлика от готвенето, сладкарството хич не е моето. Правя ги, защото хората около мен се радват да получат такава торта, влагам старание и желание и винаги, когато мога, гледам да оформям каквото е възможно с рисуване - там съм малко по-сръчна, отколкото с тортите.

Вместо запис една торта миньон, правена в селска къща с нула инструменти, само един нож... Черният фондан в цяла София лятото беше свършил или магазините бяха излезли в лятна отпуска...

За рд на сестра ми.

Общи условия

Активация на акаунт