Без приятели

• 5 510
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
С годините и аз се затворих заради няколко грозни предателства от близки приятели и сега поддържам много познанства, но рядко се задълбочавам . Преместих се от София, където съм родена и живеех допреди няколко години и забелязах, че много се отдалечихме с неколцината ми останали “ верни” приятели . Когато се прибирам ми е тягостно да се срещаме и да си говорим общи приказки, но това е естествения ход на нещата- с едни се срещаш, вървите заедно, а после се разделяте и вече не е същото- нито студентските, нито ученическите приятелства са неуязвими.
Няма нищо страшно в това, по- тревожно е, че заради страховете си започнахме да виждаме отсрещния като заплаха и това ще даде до сериозни последствия за дълги години напред . Нито запознанствата, нито общуването с непознати ще е същото . Много кофти .

# 16
В тази тема може да намерите доста интересни мнения. https://m.bg-mamma.com/?topic=1136667.105

# 17
Здравей, marinnaa98 Simple Smile
Все едно описа мен. Точно такава съм и аз. След като завърших, се върнах в моя град и се чувствах точно така. Най-добрите ми приятели не са до мен. Всички поеха по своя път. Но искам да ти кажа, че има приятели, с които си споделяш най-съкровените мисли и чувства, има приятели за кафе и да поддържаш контакти, ако са ти приятни. Да излезеш за разнообразие и да поговорите за други неща, не толкова лични.
Няма какво да направиш повече. Не знаем, какво мислят другите и не трябва да имаме някакви очаквания. Бъди такава, каквато си :*

# 18
Използвай времето да се обучаваш, без да е задължително да е точно по-специалността, даже в някои отношения е по-добре, за да ти е по-интересно.
Трупането на нови знания, разкриването на нови хоризонти, води до еуфория, която в голяма степен може да замести дефиците от необщуване с други хора.
В интернет има толкова образователни ресурси на символични цени и даже безплатни! Едва ли през друг период от живота си ще имаш такава възможност (разбирай време). Как ми се иска и на мене да имам малко повече свободни часове, за да усвоя всички курсове, на които съм се записал!
Ще можеш и да упражниш чужд език, да получиш сертификат...  Знае ли се - някой ден придобитите знания могат да ти станат основно перо на препитание. (Може да звучи абсурдно, но вероятността да направиш кариера само на база знания от университета, без протекции или компромиси, не е по-голяма)
Освен това такива обучителни онлайн общности са идеална възможност за нови запознанства със свестни хора. Е, не е като физическия контакт, но си има други предимства. 

# 19
Била съм на твоето място.
Ще те посъветвам да преоткриеш себе си.
Сега,в тези условия и времена и имаш време за себе си, открий нови хобита  - рисувай, пиши, гледай филми, танцувай, пей... прави,каквото обичаш наистина да правиш. По този начин ще научиш нови неща за самата ти личност и ще ти бъдат от полза- гарантирам ти. След като това стане, можеш да се запишеш на курс или да намериш групи (дали във фб, дали на живо) по сходен интерес и по този начин ще намериш хора като теб, с които е много вероятно да срещнеш и добри приятели! Simple Smile Успех!

# 20
И не отсвирвайте по-възрастните хора, като вариант, защото сред тях има много улегнали, мъдри и интересни хора, които имат и време и от които става супер компания.

# 21
И не отсвирвайте по-възрастните хора, като вариант, защото сред тях има много улегнали, мъдри и интересни хора, които имат и време и от които става супер компания.

Съгласна съм. Аз имам много приятелки, които са с по 10 години по-големи, но се разбираме чудесно, въпреки че не се срещаме или чуваме всеки ден 🥰

# 22
Чувстам се по същия начин, от началото на пандемията всички се изпокриха и аз останах сама, след няколко месеца се върнах в родния си град, където са останали някои от съучениците ми, но не се виждам с никого... странното е че някои хора искаха да пътуват до тук уж, за да ме видят, но е странно да не се виждаме в София, а сега да пътуват часове само и само да ме видят. Много се затворих и аз покрай тази пандемия, липсва ми да правя нещо без да се замислям и да се съмнявам във всеки и всичко. Иска ми се нещата просто да се случат спонтанно и естествено и предпочитам аз да бъда търсена, но не притискана.

# 23
Хора, здравейте. Аз съм на 26 години, фармацевт по образование. Така се получи, че останах без приятели. Не съм се карала с никого, просто всеки си пое по своя път, една много добра моя приятелка замина да живее в чужбина. От София съм, квартал Красна поляна. Обичам разходките из града, комедийни филмчета и сериали, книги, обичам котки и съм горд собственик на една. Много бих се радвала да си намеря приятелка на подобна възраст, с която да пием кафе и да си говорим. Не съм психопат, изглеждам нормално, смятам, че съм просто нормален човек. 😊

# 24
През целия си живот човек намира 1-2 истински приятели и не е нужно да се чуват всеки ден.Вие страдате по скоро от липса на среда.Върнали се се в родното си място в друг етап от живота си.Детските приятели  и познати вече сигурно имат семейства или са продължили живота си без Вас,какато и Вие,когато сте отишли да учите.
Огледайте се в  роднинския си кръг,все щенамерите някой за бъбрене и пиене на кафе,пък после нещата може да се развия.
Опитайте в интернет,никога не се знае.

# 25
Хора, здравейте. Аз съм на 26 години, фармацевт по образование. Така се получи, че останах без приятели. Не съм се карала с никого, просто всеки си пое по своя път, една много добра моя приятелка замина да живее в чужбина. От София съм, квартал Красна поляна. Обичам разходките из града, комедийни филмчета и сериали, книги, обичам котки и съм горд собственик на една. Много бих се радвала да си намеря приятелка на подобна възраст, с която да пием кафе и да си говорим. Не съм психопат, изглеждам нормално, смятам, че съм просто нормален човек. 😊
Фармацевт на 26 години с котка? Нещо не ми се връзва...

# 26

Това звучи като обява за запознанство..Какво очакваш?Simple Smile
Във фейсбук сигурно има доста групи за споменатите интереси, пиши там. Може да попаднеш на хора, с които общуването е приятно.
Сигурно и тук в бг мама в "Хоби" има такива групи.
Как да стане от раз?
Знам ли, може пък да се напълни пощенската ти кутия с предложения..Simple Smile

# 27

Не разбирам какво се опитвате да кажете 😊

# 28

Не разбирам какво се опитвате да кажете 😊
А, нищо, нищо. Разсъждавам си писмено...

# 29
Във фейсбук организират разходки за необвързани...

Общи условия

Активация на акаунт