Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 732
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
ViolantaДоколкото знам обаче от другите варненски мами (Катето и Ели), вие там нямате детски ортопед, който работи с касата, така че направление не ти трябва - просто трябва да си платиш прегледа.
   Невярвам да няма! Дори днес чакам да ми запязят час при един от курортна поликлиника. Може би имат впредвид, че няма добър. Ще видим днес какво ще напишат варненски мами.
А и ми напишете къде ходихте на ортопед.

# 31
Здравейте мартенски мамчета,

Много благодаря на galia2006  и neli_iv за отеделеното внимание и съвети!!   bouquet
ПОздрави от май-ска мама и бебе Никола!

# 32
  • Варна
Violanta, когато исках направление от педито тя ми каза, че във Варна няма детски ортопед, който да работи по Здравна каса. Аз водих Преслав при д-р Райков, който се слави като най-добрия в града. Мога да ти дам координати. Прегледа беше 25лв. Другия вариант е д-р Балев, но той не е ортопед, а много добър ехографист. Работи в клиниката на Темелков. Това е съвет на моето педи и няма нужда да се съобразяваш с него разбира се. Peace

# 33
Здравейте Мартенски майчета,

Аз съм от Май-ските мами, но се обръщам с една молба към вас. Моля споделете какъв е хранителния режим на бебчетата ви сега (6-7 месец)? Колко хранения и през колко часа имат? Предстои ми да се върна на работа (тогава бебока ми ще е 6-7 месечен) и се чудя и мая, как ще се организирам, тъй като моя бебок яде без особен режим - само кърма на поискване. Та реших да питам - вече миналите в тоя период - ще работя на половин ден (засега такава е уговорката), ама изграждат ли си тея бебчета по-точен и по-постоянен режим на хранене?
Благодаря ви предварително!
  bouquet Hug  bouquet Hug

Ами Маги е на режим още от началото. В момента сме на горе-долу следния режим:

7.30-8.00 - АМ
11.00-11.30 - АМ
14.00-15.00 - зеленчуково пюре + АМ
18.00-19.00 - каша + плодово пюре/кисел + плодово пюре
21.00-22.30 - АМ

Както виждаш нашия "режим" е доста разтегливо понятие Grinning Зависи как се движим през деня по отношение на спане. Защото ние, ако не сме поне дремнали малко /о/о час/ преди яденето просто не искаме да ядем, а искаме да спим Tired Но така или иначе Маги сама си направи този режим. Същото ще направи и твоето бебече. В крайна сметка не можеш да го накараш да яде, когато то не иска. Така, че още от сега едва ли ще може да разчертаеш ежедневието си за след 2 мес. То и при нас в момента всеки ден е възличен Grinning

Веси, на мен пък тези памперси дето ни ги дадоха в парка не ми харесаха, първоначално ми се сториха по-мекички и малко по-дълбочки от другите на либеро, които ползвахме, пробвах един и дупето на беба си остана мокро, просто не попиха като другите.

Ами аз досега не съм ползвала Либеро и нямам база за сравнение Grinning Но в сравнение с Памперс ми хареса това, че са доста мекички и имат ластик на гърба. Сложих един от по-малките памперси на Маги за през ноща и сега, като го сменям ще видим как е дупето Grinning

Виоланта, и ние ходихме на ортопед преди доста време. Като бяхме при Драганов той каза, че трябва да отидем пак, когато Маги проходи.

# 34
 Повечето лекари си пестят направленията, но доколкото знам не е задължително, а препоръчително, ходенето на ортопед. Ние ходихме в края на третия също при д-р Драганов. Относно Базеда, много ми е мъчно  Weary, надявам се да се оправиш.

# 35
Аз пак да питам, че питах в края на предната тема и може би не сте прочели: в изследванията на бебо в 6м включва ли се калций? Какви показатели се изследват?
А нас оризовата каша ни запече (както се очакваше) и сега ще трябва по спешност да въвеждам крушата май...  feeding
Вие всъщност мешате ли с нещо оризовата,за да неутрализирате запичането???
В отговор на въпроса ти пред мен са изследванията на Катерина и не, няма калций в тях. Показателите за урина са рН, белтък урина, билирубин, глюкоза, кетони, кръв, нитрити, уробилиноген, отн. тегло, бактерии, епителни клетки, еритроцити, левкоцити. При Катерина всичко е ок, а хемоглобина й е 118.  Grinning
За кашата мисля, че е добре да добавяш пюре или просто в едно от храненията да неутрализираш ефекта с разхлабващи храни.
eunos03, не всички изключително кърмени бебета са без режим. Моята бебка си има режим от самото начало и от навършването на 6 месечна възраст я захранвам и трябва да ти кажа че нявмам никакви проблеми по отношение приемането на храните. Имай предвид, че я захранвам доста ударно - половин бурканче първия ден, цяло втория. Успех!
Лек ден!

# 36
  • Варна
Повечето лекари си пестят направленията, но доколкото знам не е задължително, а препоръчително, ходенето на ортопед. Ние ходихме в края на третия също при д-р Драганов.
Първия преглед е задължителен и се извършва до навършване на 1 месец. Той се поема от Здравната каса. А друг е въпроса личните лекари до колко го смятат за такъв. Аз ако не я бях подсетила нашата, нямаше и дума да стане. По тази причина го заведох чак в началото на 3-тия месец. При нас наистина не е от пестене на направления, във Варна няма детски ортопед по Здравна каса. И с други майки съм говорила.

# 37

Първия преглед е задължителен и се извършва до навършване на 1 месец. Той се поема от Здравната каса.
Такъв преглед се извършва още в родилния дом. Ако има проблем се насочва бебето веднага за лечение. Така че, става въпрос за втори преглед, който се извършва към края на първия месец.  Naughty

# 38
Здравейте,мами,
Виоланта,много ми е мъчно за базеда и се надявам да се оправиш без никакви последствия.Моя позната се оправи доста бързо и ако искаш мога да я поразпитам.

Вчера моето човече ме изненада много приятно - изправи се до седнало положение самичък, погледна странно ,явно  се изненада от себе си и се пусна назад пак да си легне.Беше много смешен!!!От няколко дни прави много странни движения-като го оставя на леглото започва да се мята като луд,вдига се на крачета и застава в поза мост,седи така  малко ,отпуска се и пак започва с мятането.....

Ето малко снимчици от нас

http://images10.snimka.bg/001241693-big.jpg
http://images10.snimka.bg/001241695-big.jpg
http://images10.snimka.bg/001241855-big.jpg
http://images10.snimka.bg/001241857-big.jpg

Малко редакция и да вмъкна,че и на Константин му правих аортопедичен преглед в болницата още и там педиатърката е казала на мъжа ми да го заведен на профилактичен след 3 месец.Сега пак трябва да ходим иначе проблеми не сме имали.

Целувки

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 11:26 от konstans

# 39
  • Варна

Първия преглед е задължителен и се извършва до навършване на 1 месец. Той се поема от Здравната каса.
Такъв преглед се извършва още в родилния дом. Ако има проблем се насочва бебето веднага за лечение. Така че, става въпрос за втори преглед, който се извършва към края на първия месец.  Naughty
Не знам как е в София, но за Варна съм 90% сигурна, че в родилния дом не им правят преглед. До колкото знам това е практика в западните държави, а за България е в сферата на добрите пожелания. За седемдневния престой в болницата сина ми беше почти през цялото време при мен. Никой не е дошъл га до види, още повече за ехографски преглед. Дано все пак си права. Peace

# 40
  • Варна
Сега му изрових епикризата от болницата. Няма нищо написано за ортопедичен преглед. Thinking

# 41
  • In the jungle out there..
...късно захранените бебета възприемат по-трудно новата храна. Аз кърмих Али на поискване, както правя все още, почти до навършването на шест месеца и ни е много трудно със захранването...

Такова обобщение не мога да приема за вярно Naughty Има деца яшни и злояди. Моето е от първите, а е захранено точно на 6 месеца Mr. Green Питайте мамите, дето бяха на последната среща Laughing Отваря уста като риба и ако се забавя малко започва да се сърди Joy

# 42
 И ние още не сме ходили на ортопед .Наскоро ме подсети една мама , аз много се притесних , че нашето педи е забравило и й  се обадих ( понякога все трябва да я подпитвам и аз да я подсещам за неща , за които тя трябва да ни казва #Cussing out).Каза ,че тя си преценявала дали детето има нужда от преглед от ортопед по-рано или иначе на 6 месеца тогава.Сега се каня като отидем другата седмица да я разпитам.
 .Katia_N, ще ми пратиш ли координатите на този д-р Райков ?

# 43
 kalaza q твоят Ники го видях и на снимките и прочетох за него. Браво на вас  smile3501, но в повечето случаи /всички за които знам освен вашият/ е трудно късното захранване. Това не означава, че при второ няма пак да захраня късно, живот и здраве.
 Кonstans , браво на твоят малък мъж. Къде беше като успя да се изправи?
 Веси, ето ни с чорапогащник

# 44
  • София
Константин е станал голям сладур, ще го изям! Laughing Heart Eyes
Днес ставаме на 7 месеца и ви черпим по една виртуална бананова каша! cook Тая баба и на нас ни е любима Симона я повтаря от две, три седмици постоянно, вече като заспя и сънувам бабаба. Laughing
А на ортопед знам, че се ходи до трети мес.

Общи условия

Активация на акаунт