Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 746
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит рожден ден и от мен Деси! newsm59 Много здраве и положителни емоции. Давай рецептата за тортата, че аз само се чудя какво да тъпча в последно време. Joy

# 151
 Веси, ние доплатихме 5лв. за това, че ще снимаме

# 152
 DessyM , честито и от нас  newsm59
 Борива, браво на вас с успешното начало на захранването  smile3501

# 153
Ето я тортата:
2 кофички кис.мляко (4-4.5% масленост)
1 ч.ч. захар (от по-големичките чаши)
бишкоти
кафе - еспресо или шварц (ок. 2 ч.ч.)
ром (коняк или нещо, което ви харесва)

Нарежда се 1 ред бишкоти в тавичката, залива се с крема от кис. мляко + захарта (разбит с миксер). После още един ред бишкоти, напоени една по една в кафе+алкохол (аз я правих с ром). Отгоре се излива останалия крем.
Оставя се за 2-3 часа в хладилник. Преди да се сервира се поръсва през цедка с горчиво какао или нес кафе (аз имах какао).

# 154
Деси честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquetголяма да пораснеш  bouquet  bouquet  bouquet

Веси,скъпа Hug и ние доплатихме 5лв за снимките.доколкото разбрах е ,защото светкавиците увреждат стенописите и така се събират парички за реставрация.нашето кръщене бе в Ротондата"Св.Георги"

днес бяхме на консултация при тъпото джи пи в поликлиниката.Бобчо толкова плака от ваксината,че после лесно го приспах и успях да го върна с количката bowuuкоето за моето диване си е прогрес.премериха го точно 8 800 кг. и 71см и според лекарката след като само от кърма така добре наддавал ,да не съм бързала със захранването  а и каши изобщо да не съм му предлагала ,защото не съдържали нищо полезно.за сметка на това иска да му давам заешко или пуешко месо заради опасноста т анемия,нали в кърмата желязото намалявало newsm78
кърмещи мами вие давате ли месо newsm78
днес разбрах ,че тъпото джи пи познавала едно екс гадже на мъжа ми,леле колко гнусно ми стана #2gunfireнезнам дали съм права ,но ми стана противно от това,че сигурно клюкарят за мен и малкия #2gunfireи най вече ме хвана яд на мъжа ми,че не ми беше казал #2gunfireаз се чудех защо джи пи то ме оглежда постоянно и си мислех ,че просто си е идиотка а то какво се оказа #2gunfireна вас би ли ви станало гадно newsm78

# 155
  • София, център
Споко... А на тебе какво ти е , та да се притесняваш,... я с вдигната глава напред!
Нека клюкарят...., щом се говори за теб значи си интересна, а не скучна... Laughing

А ако ти се играе игра ... следващите пъти, най-наточената майка ще си ти Laughing

# 156
  • София
 newsm59 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕСИ newsm59 пожелавам ти много щастие и любов!
Иначе днес ходихме на лекар отново, гърлото на Емичка е все така като при ангина, но пък детето е бодро и весело, няма температура, не кашля, а хремата я борим. Та засега няма да пие някакви сериозни лекарства.
Boriva, Пулмекс Бебе ни го изписа докторката вчера и снощи я намазах за първи път, днес продължавам щом има такъв хубав ефект.  Hug

Prasence, аз давам месни пюрета на Емичка. Започнахме ги  докато беше на кърма още в началото на 6-тия месец /сега денем е на АМ, а вечер и сутрин на кърма/.

Хубав ден от нас   Hug Hug Hug

# 157
Честит рожден ден ден Деси  bouquet  bouquet  bouquetмнооооооого здраве, лИбоФ и щастие.
не си давай букета в никакъв случай Joy

Прасенце, първо да ти кажа за захранването при нас /дето още не  почнало всъщност, но имам стройна концепция по въпроса/ та първо почвам с морков, изреждаме плодови и зеленчукови пюрета, а кашите и месата ги оставяме за накрая - това по съвет на моето педи, че от кашите се пълнее, а ние и без това сме си дебелшки. По втория ти въпрос - естествено, че бих се вързала, аз на тема стари гаджета съм smile3515едно бившо на мъжа ми живе до нас, ходили са преди 10 години като пубери още, ама на мен още ми е гадно като я видя Rolling Eyesобщо взето да не ти пука, че те обсъждат, я каква си готина, а Бобчо какъв е сладък, може само да завиждат и злобеят.

Да ви се оплача, снощи се върнах в първите месеци с най-силните колики на Алис - от 4 сутринта се е занапъвало милото и накрая като не издържа и като ревна, успокои се към 7 и заспа. Направо лошо ми става като си помисля за захранването след 2-3 дни, какво му е на моето детенце, защо е с толкова чувствително стомахче SadТуити, мила, Боби как понася зхранването?

# 158
Дейзи, щом сте толкова чувствителни защо не започнеш да захранваш с оризова каша? Доколкото знам тя май е най-"безобидна" от твърдите храни. Пък килата ще ги оправяте после. Важното е детето да не го боли коремчето Confused

# 159
  • София, център
Абсолютно съм съгласна, кашата е най-щадящ-та за стомахчето.
По американската система първо се почва с каша... А за килограмите какво , да не би да е наднормена??? Това, че едно дете е в горната граница, но си е в границите не е проблем!!!А и това си е ген, аз съм била винаги слаба ( даже неприятно слаба в един период ) , но като бебе ...ела да видиш...Така, че не се очаква моето дете да е без гривнички на тази възраст!
Ние ядем всеки ден каша!

# 160
Адиланд, наднормена си е, преди месец беше 8 кила. Ама пак ще питам педи, аз нали си исках с каша, ма не зор било да е с пюрета, пак ще говоря с нея, направо ви казвам, не ми се захранва.

# 161
Здравейте и от нас! Нашето пътуване пропадна Sad ОСтаваме да пазим гадна София 4 дни...

Деси, ЧРД! Много усмивки и поводи за празнуване. Аз тази тортичка я правя с 1 компот например праскови/кайсии, който като се смеси с млякото и захрата и залее бишкотите става трепач!

И понеже днес и моята мишка става на 6 м, малко парче виртулна плодова пита от "Неделя" за всеки   cook

Прасенце, това с бившите че нещо може е само по сапунените сериали! Що не им натриеш носовете, като им демонстрираш колко щастливо си живеете и как мъжа ти всеки ден ти казва, че никога не е бил по-влюбен и не е познвал по-умна, добра, красива, интересна, секси, ,..., ....., ...., жена от теб! Да видиш тогава сеир  smile3533

А пък аз съм много доволна от нашето захранване. Засега освен морков и тиквичка, другото го ядем. Само дето с лъжицата не се справяме особено - друго си е от шишето...

# 162
Деси Честит рожден ден и от нас.Бьди здрава и мнго много обичана newsm59  bigdance2 newsm59

# 163
Затътрих се днес аз до Хипо ленд - има хубави играчки, ама дрехите са пълна скръб! рових като ненормална из всички щандове и на финала си тръгнах с едно боди. Купих обаче едно гърне - много хубаво и смятам да почна да го слагам за по 2-3-5 минути. Купих си купичка с лъжица като на Нели.

# 164
Мами, днес ходих до Кауфланд и са пуснали много хубави бодита и пижамки  Grinning Дебели и пухкави и са направо без пари за това, което гледах тези дни - бодитата са по 3лв, а пижамките по 6лв. От пижамките има и голями размери за над 74см. На мен това ми е проблема, защото не можех да намеря голям номер от пижамките с чорапчета.

Дейзи, не се шашкай толкова за това захранване Hug Води се по Али остави какво ти говори педито. В смисъл ти си прецени до каква степен да я слушаш. Ако не може да понесе зеленчуците, нали все трябва да я захраниш с нещо. Пък, ако и с кашите имате проблем ще изчакаш примерно седмица и после пак и така. Няма незахранено дете. Важното е да не се увреди коремчето на Али още от сега, защото после цял живот ще си пати голкото. Баща ми има ужасни проблеми със стомаха и е така откакто се помни. Но тогава сети се как са се "захранвали" въобще

Общи условия

Активация на акаунт