Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 744
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Аз поцти не пиша, но  за сметка на това ви чета постоянно. днес моята Мира става на 6 месеца. До  скоро бяхме само на кърма, но сега включихме и пюретата и за сега всичко и харесвал Искам само да попитам мамите ,които заместват хранене със зеленчуково пюре задължително ли е то да е със захар? В смисъл  може ли да и давам и ще я засити ли достатъчно ако и давам зеленчуково без захар? Благодаря ви предварително за отговорите!

# 166
Аз никога не сьм слагала захар. за пьрви пьт чувам в зеленчукото да се слага захар newsm78

# 167
Добре дошла, Аниа, аз доколкото знам не е желателно в пюретата да има въобще захар, тя се слага да направи пюрето вкусно, а не да засити. Затова на първо време, поне докато ми писне смятам да правя домашни пюрета без захар и сол в тях.

Веси, верно че май се шашкам повече от необходимото, ама тези колики ми скъсиха живота, а наскоро една възрастна съседка ми разказа как е захранила сина си навремето със "залче хляб топнато в  бобена чорбица".

# 168
Леле  момичета не  исках да кажа захар , а мляко. Извинявайте!

# 169
 Привет на всички  wavey
 Да ви кажа как куцах от болка в крака нощес. Сутринта се облякох и тръгнах да оправям Али и тя като заплака... Не знам от какво? Тъкмо облякох блузка и реших да сменя памперса, преди да тръгнем към поликлиниката, и с отварянето на памперса стана една.....Ака и реве  newsm45 Омаза всичко и не мога да я гушна, че тя беше, мани-мани.... Реших да я измия и тя продължи и по пътя. Е разбрах от какво бяха първите сълзи. И сега ще купувам гърне. За екстремни ситуации със сигурност ще го ползвам.
 Купих и тези купички нали ядем с охота всичко  smile3532, но съм им хвърлила око и на тях откакто бях бременна

# 170
  • София
Здравейте, мили момичета! Hug

Добре дошла на Мила и хиляди целувки на малкия Бобчо!   bouquet

Дано всички болнички бързо, бързо да оздравяват!

Аз скоро не съм писала ама редовно си ви чета. Имах и основателен повод напоследък - батко първокласник! smile3523 Какво да ви кажа, децата бяха много хубави и слънчеви като самия ден- 15 септември! Ама още от 2- рия ден имаха 6 часа-  Sick #2gunfire - до 13:10, а останалите дни по 5 - мисля все пак, че трябваше  да имат време поне да се поопознаят децета!
Ето и малко снимчици на баткото:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=64098
За Гого: още не яде с лъжица, което прави безкрайно трудно приготвянето в шише на плодови и особенно на зеленчукови пюрета! И резултата след консултацията е 7200 и 72 см - дадоха и талон за изследвания, които направих и слава богу са добри!
На 24 ще правим кръщене на Гогата в църквата Св Георги. Има ли някой който да е кръщавал детенцето си там?
За Кауфланд както Веси е споделила наистина има прилични дрешки на много разумни цени!
И да не забравя - Чесит Рожден Ден на Деси- да си винаги в прекрасно настроение и здрава! Hug  bouquet
Извинявам се за дългия пост и поздрави за всички мами и бебоци Hug Hug Hug

# 171
  • Варна
Ania 123, хубаво е да има мляко в пюрето. Дечко има нужда от мляко, за да се засити. В някои готови пюрета има мляко, в тези, в които няма, аз добавям в повечето случаи. Peace
danika, много ви е хубав баткото! Да е жив и здрав и много ученолюбив! Heart Eyes
Ние утре сутрин тръгваме за Стара Загора, малко на гости за празничните дни. travel Сега ми предстои великото събиране на багаж. ooooh!
Хайде, приятна почивка на всички!  Hug

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 17:10 от Katia_N

# 172
Леле  момичета не  исках да кажа захар , а мляко. Извинявайте!

Според моето педи задължително трябва да има мляко, за да засити детето. Според нея само зеленчуците не са достатъчни. Пък и основната храна за бебо до към годинка е млякото. Аз слагам АМ задължително. Ти, ако решиш да слагаш мляко, може да слагаш кърма Peace

# 173
здравейте! Честит рожден ден на Деси!

Ние днес ходихме на консултация и Елина е наддала "зашеметяващите" 150гр за треи седмици и вече е 6, 850....Ама как да наддада като нищо не яде. Както ви казах останах без нерви-такава борба е...Не може да си представите.Кошмарно е да гледаш как детето ти нищо не иска да яде. Отварям пюрета и хвърлям и раздавам каши, които също не иска да яде.

Иначе е голямо шило, но как ще се оправяме с яденето не знам
Ние ще пътуваме през почивните дни, затова ви желаем хубаво изкарване

# 174
Дейзи, видях, че си писала за столчето за хранене на Кенгуру. Ти от къде го поръча, защото на мен много ми харесаха столчетата за кола.

# 175
деси 4естит рожден ден да си жива и здрава и малката много да те радваnewsm59  bigdance2 Tada
Прасенце и моита педиатърка съ6тото ме посъветва да по4на с месото,а да забавя ка6ите и мисля да я послу6ам.
Деизи според мен се води по детето и аз съм 4увала,4е ка6ите са наи щадящи за стомах4ето,а плодове нагладно в никакъв слу4аи недеи да дава6.Не се притесняваи,захранваи я по малко без да бърза6. Hug
Аз пък да се похваля,4е откакто малкия се нау4и да пълзи е по цял ден на земята,играе си сами4ък и ве4е не ми се налага да го разнасям напред назад.

# 176
Здравейте!
Деси,честит рожден ден и от нас с Янето!Много здраве,много,много обич и късмет ти пожелаваме.  bouquet  bouquet  bouquet
Безмерна,Пентаксима е петвалентна ваксина ДТК+полиомиелит+менингит.Мен ме посъветваха да правя Инфанрикс тогава/по ред причини/ и сега се питам как стои въпроса с менингита. newsm78
Леле майчета,днес щях да припадна!!!! ShockedИмаме едно комшийско бебе,което е само с 2 дни по-голямо от Яна.Днес сутринта го видях да яде кренвиршка...и майката беше много горда от този факт! #Crazy...дори ме извика специално,за да се похвали. #Crazy ooooh!

# 177
Леле майчета,днес щях да припадна!!!! ShockedИмаме едно комшийско бебе,което е само с 2 дни по-голямо от Яна.Днес сутринта го видях да яде кренвиршка...и майката беше много горда от този факт! #Crazy...дори ме извика специално,за да се похвали. #Crazy ooooh!

#Crazy #Crazy #Crazy

Без коментар ooooh! ooooh! ooooh!

# 178
....Прасенце, първо да ти кажа за захранването при нас /дето още не  почнало всъщност, но имам стройна концепция по въпроса/ та първо почвам с морков, изреждаме плодови и зеленчукови пюрета, а кашите и месата ги оставяме за накрая - това по съвет на моето педи, че от кашите се пълнее, а ние и без това сме си дебелшки. ......Туити, мила, Боби как понася зхранването?
Охххх, Дейзи, да знаеш и аз каква ясна, стройна и хубава концепция имах - кое, как, по колко, едва ли не по дни кое ще въвеждам и то ся... ми той не иска да яде и тва си е, може би затова и никакви проблеми с коремчето нямаме  Stop Та след като пробвах и морков и тиква и двете не ще да ги яде особено. Така че мисля следващото което да пробвам е каша - някаква такава която бебетата обожават в тоя ред на мисли, моля посъветвайте ме за марка, кое се услажда най-много на ваште бебоци?
И друго още преди да захраня се върна рева преди акането, не знам тва ся колики ли са кво ли е, но пак преди да се изака понякога плаче и то при положение че ака рядко като вода почти, не ми се мисли какво ще стане ако вземе да се запече  ooooh! Има ли друго бебе което да прави така? Моето педи казва че е нормално, ама на мен не ми се струва  newsm78...
И последно да се похваля днес го водих на ортопед - каза че всичко си му е наред вече се е втвърдила ставата и няма никакви проблеми и да седи и стои прав. После пък ходихме на консултация  - вече юнакът е 7100 и 69.5, пораснали сме с 3 см и 450 грама, което страхотно според мойто педи за бебе само на кърма  Sunglasses
Поздрави и Честит рожден ден на Деси!!! много, много щастие!   bouquet

# 179
Танче, не знам защо педито ви го смята за нормално, че реве преди да ака, но при нас беше така, когато имаше проблеми със стомаха и акаше течно. Тогав а2ма предиатри ми обясниха, че това се получава, защото при проблем в дебелото черво, преминаването на aкото през него е много болезнено. НЕ искам да те плаша, но защо не се консултираш с още някой, ако не ти изглежда нормално???

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 23:13 от boriva

Общи условия

Активация на акаунт