Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 197
  • 786
  •   2
Отговори
# 600
Момичета аз имам малко странно притеснение, но може ли да ми кажете на вашите бебета урината (напишканите памперси) мирише ли доста? Не си спомням с баткото как е било и почнах да се филмирам, че доста мирише.

# 601
Боровинка, аз съм също с температура и подути болезнени гърди. С ръчна помпа няма ли да е по-лесно изцеждането,  отколкото на ръка?

# 602
Жанинче, би ли ми казала по колко лецитин да пия? Чета, че 2 пъти по 1200 или 1 от 2400 мг. А в една статия пишеше до 4 по 1200.
Алекс, сега ММ замина до аптеката за ръчна помпа на лорели (сестра ми е ползвала нея и каза, че изкарва всичко)
Пробвам и на ръка, но и с помпата ще мъча.
Скруби , зелето да го намачкам ли или както е кораво?

# 603
  • Sofia
Жанинче, би ли ми казала по колко лецитин да пия? Чета, че 2 пъти по 1200 или 1 от 2400 мг. А в една статия пишеше до 4 по 1200.
Алекс, сега ММ замина до аптеката за ръчна помпа на лорели (сестра ми е ползвала нея и каза, че изкарва всичко)
Пробвам и на ръка, но и с помпата ще мъча.
Скруби , зелето да го намачкам ли или както е кораво?
Три или четири по 1200. Докато се реши проблема Simple Smile

# 604
Малечка, чуваш ли да преглъща докато суче? Звукът е ритмично "кхъ", може да е веднъж на няколко суквания, или на всяко. Захапва ли и от ареолата? Ако те боли докато суче или след кърмене зърното изглежда деформирано/смачкано, не е захапало добре бебчето.

# 605
Borovinka, вече няколко пъти съм с болезнени гърди с бучки или наранени зърна, дори имах и блистер на зърното - бяла точка, която е запушен канал.
Зеле задължително накълцано или намачкано, без сърцевината и около ареолата, както ти е казала Скруби. Задължително продължителни горещи душове. Аз купих от Лидл преди 10на дни едни грейки за джоб със солен разтвор, които се активират чрез метална пластинка вътре в тях и задържат топлина до 60 минути - поставям върху гърдите по време на цедене и при всяка възможност. Отделно зърната постоянно да са намазани с ланолин. Ако са разранени, цеденето е много болезнено, но няма начин, ако кърмиш тогава с протектор. Бучките бебето ги оправя най-добре. Аз приключих с ръчната помпа, че адски ме заболя китката... Взех двойна електрическа и се родих, но пак цедя по 20 минути и има още в гърдуте, а количеството не е голямо (най-много 70 мл от двете...). Другите, които изцеждате, по колко мл успявате?
Малечка, аз правя компресия с пръстите (сравнително силен натиск - палецът отгоре, а останалите пръсти от долната страна на гърдата далече от ареолата) докато суче, за да засиля струята, така се чува по-често преглъщане. Моето бебе също не отваря широко устичка и понякога е борба.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 22:12 от Малага

# 606
Хюле мерси, пробвам всякакви видове пози, но не можем да се нагласим още. Надявам се като ни изпишат от болницата да се успокоят нещата и да по тръгнат. Сега той докато спи хванах да цедя малко са видя, ми на всяко стискване пуска капка, не е струя, но има. Проблема е в самото засукване. Гърдите са ми големи и за да лапне достатъчно ареола, за да прилага натиск където трябва, си трябва хубаво отваряне на устата и захапване. Там някъде май ни бягат нещата, не му подавам както трябва.
Прави няколко засуквания и пауза и пак така, но не съм сигурна че чувам да преглъща. Умишлено си го държа доста време на гърдите(на всяко хранене, на всяко мрънкане за успокоение също) преди да посегна към АМ, ако мога да го махна ще е най-добре, но засега няма начин.

# 607
Боровинка, много неприятно. За зелевите листа -  Преди употреба е добре да ги намачкате или да ги начукате леко с чукче за месо или просто с дъното на бутилка.

Преди кърмене горещ душ и масаж на гърдите за отпушване, после кърмене и/ или изцеждане и след това - студени компреси /може с пакет замръзени зеленчуци/. При кърмене брадичката на бебето да е към бучката. Дано се оправиш бързо!

# 608
  • София
Djenna Да, не се изразих добре за предизвиквато. Точно по причините, които си изброила, дори не смея да я попитам. Знам, че ако прецени АГ, така ще направи и няма аз какво да се меся. Просто ме е страх от паника и бързане в последния момент и най-вече изпускане на момента за упойка. Да не се окаже изведнъж, че съм с голямо разкритие... Защото ми е второ, имам хубави спомени от първото, така ми се иска отново да бъде така, малко съм си бъзла!

Но да, имаме още малко време, ще си чакам и аз, и това е Simple Smile Утре съм на тонове, ще видим.

Djenna, аз по-други ден влизам в 39та, утре съм на тонове и аз очаквах за Коледа да е минало вече, сега се притеснявам, че точно по празниците може да сме в болницата... Но може и след това, вече не знам! По едно време бях убедена, че ще е съвсем скоро, сега вече нищо не знам, много намаляха контракциите... Чудя се дали да не питам за предизвикване утре има ли вариант, но не искам да ядосам АГ, може би ще каже тя самата като прецени. Ти имаш ли разкритие? Мен така и не ме видя...
А защо ще питаш за предизвикване, при положение, че не преносваш? На мен лично ми се струва глупаво и излишно. Освен това, за да е успешна една индукция има определени предпоставки за това, които се преценяват от лекаря, иначе е абсолютно безсмислена и накрая ще завърши оперативно. Ако бебето не е слязло в таза, няма разкритие, няма контракции и каквито и да е било признаци на раждане съм сигурна, че няма кой лекар да се съгласи. Има едни специални скали за оценка за възможността за нормално раждане, които лекарите използват в целия свят и се водят по тях. Освен това щом на тонове всичко е наред с бебето и то се чувства добре, защо да се прави нещо “на сила”.
Моят лекар отсъстваше тази седмица и на ехо и тонове ме препрати към негов колега, който не ме е проверявал за разкритие, но миналата седмица примерно нямах никакво. Сега съм на преглед в сряда и ще видим има ли някакво развитие. Мен не ме притеснява да изкарам празниците в болница, стига да родя живо и здраво бебче. Може и да мрънкам, ама си имам още 8 дни до термин и когато реши беба да излиза, тогава Hug Пък ако не реши сама все ще я извадят хаха

# 609
Момичета, въпрос към вече родилите - кога направихте първото посещение при педиатър? Нашата дойде след изписването веднага, но ми даде час за преглед, когато малката ще е на около 45 дни. Обмислям да запиша час някъде на частно когато стане на месец, за да я прегледат.

# 610
  • Sofia
Нашата педиатърка не го е виждала още. Наддава, парчето падна, гимнастиките ги знам, кърменето също. Направо на месец и половина за ваксина

# 611
Ив, ние сме днес на преглед, което се пада последния ден на първия му месец.
Боровинка виждам, че много хора по-компетентно от мен са ти обяснили за зелевите листа.

# 612
Здравейте на всичкиии!
Утре влизам за тонове и преглед за разкритие в МД, че моя АГ излиза в отпуска, а имам точно 6 дни до стария термин - 27.12, а новия беше на 20.12. Вчера за първи път нямах никакви контракции, само 2-3 втвърдявания вечерта и това беше. Да се притеснявам ли тук... Казаха ми да взема за всеки случай багаж.
Хич не искам да отстъствам по време на коледните празници Grinning
Кои не са родили още като мен?

# 613
И аз все още чакам. Моя термин е за днес, но нито съм имала контракции нито нещо друго и вече почвам да се отчайвам.

Здравейте на всичкиии!
Утре влизам за тонове и преглед за разкритие в МД, че моя АГ излиза в отпуска, а имам точно 6 дни до стария термин - 27.12, а новия беше на 20.12. Вчера за първи път нямах никакви контракции, само 2-3 втвърдявания вечерта и това беше. Да се притеснявам ли тук... Казаха ми да взема за всеки случай багаж.
Хич не искам да отстъствам по време на коледните празници Grinning
Кои не са родили още като мен?

# 614
Smile, и аз още съм в трепетно очакване с термин 25.12. Вече си мисля, че малката ще излезе догодина 😅

Общи условия

Активация на акаунт