Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 580
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
И аз съм в  търсене вече на учител , който да го вземе присъствено .Това с он-лйан школи за нас  не са работещо решение.Учителката пее нашия блее. Като се има предвид , че не съм у нас няма да се учудя и ако виси на телефона. Ще се радвам ако някой сподели на лични за учител по БЕЛ и МАТ в Сф , който да не се страхува да преподава лично.  За бонус - цялото семейство  изкарахме проклетия вирус и сме с антитела.

# 436
Ред, много полезно мнение!

Пробвали ли сте да кажете на детето: "Нямаме финансовата възможност да платим школа. Ще се справиш ли, ако взема сборник Х, който мисля, че е достатъчен да се изреши, за успех на нво? Ние можем да помогнем, ако някъде имаш затруднения." Мисля, че дете, което има амбиция да учи в училище А, за което трябва добър резултат би подходило с разбиране и с отговорност при така създадена ситуация.
Мен това ми звучи като химера, но сигурно има и такива деца. Моето би подходило с разбиране за липсата на финанси и до там. Сигурно ще седне да решава 1-2 пъти от този сборник, докато не се отдаде на други по-интересни  за нея занимания и аз не започна да викам регулярно да сяда да учи.

# 437
  • у дома
Дидева ,а какво правим с умно и будно дете,което не иска нито помощ от родител,авторитет от учител да го е страх или срам,че е без домашно пък абсурд...понеже имам и друго дете,което като твоето е приемало помощ от родител без проблем,а и авторитет има от учители,та правя разликата...
Иначе за математиката-ако детето има трудности от предишни години или пропуски,школата не е удачен вариант-но и с учител трудно се наваксват пропуски от предишни години и успоредно да се препуска и из седмокласен материал,пък в школа изобщо не си го представям.И НВО е върху материал 5,6,7  кл и подготовката трябва да започте далеч преди 7 клас,поне по математика.

# 438
Да, може би е по-лесно с дете, което има мечта/цел/желание да учи в училище А, Б или В и знае, че за да учи там, то трябва да се подготви, независимо кой му каже да изреши ей ония 100 задачи/теста по бел, защото с фуния не се случва.
И, да, подготовката за нво е през всичките 7 години обучение, за една ли може да се навакса и при най-най-добрия учител.

Пожелавам успех на дечицата! За успокоение, миналата година бг мамските деца влезнаха все по първо-второ желание. И независимо, че са в съвсем различни училища, май единици (всъщност за нито едно дори не се сещам, но сигурно има) са недоволни, от това къде са се записали.

# 439
Мога да кажа, че децата и в школата и в училище нищо не разбират, разбира се говоря за моето дете и неговите приятели. За мен това домашно обучение си е пълна глупост, а парите дадени за школа напълно загубени. Дават задачи, които аз въобще не мога да реша, камо ли детето. Тук е мястото да благодаря на Светла, че ми ги реши и изпрати на лично съобщение.
Понякога си мисля, как въобще съм доживяла до сега, че и пари изкарвам, като тия неща дето ги учат по математика и по български, аз не само че не ги знам, но не помня и да сме ги учили.
Нито моето дете, нито аз имаме амбиции, и двамата искаме техникум, но дори и за там трябва да имаш поне тройка на изпита или не знам там колко точки означава това. Смятам, че е ненужно да казвам, че не се чувствам добре.

# 440
  • у дома
То по важното е детето да ги схване в интерес на истината...
И от няколко години няма такова нещо като тройка на изпита-спокойно може да се кандидатства според думите на тези от МОН и с 0т-това по повод  втората дата-къде може да се влезе е др въпрос.
christins 1980-в кое училище иска да учи детето и имате ли представа там с какъв бал се е влизало предишните години там?

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:10 от svetlaem

# 441
Онзи ден сина ми каза , че поне 50 % от децата в техния клас въобще не се включват в час по време на ДО в училище. Т.е маркирани са ,че са там но реално не са. Госпожата им задавала въпроси , никой не отговарял отсреща и тя минава на следващия. Представям си колко много са така и на курсовете - родителите мислят , че детето се подготвя, а реално...

# 442
При нас има реална възможност да не може да се яви на изпитите. Лошото е, че и алтернативните училища искат някакъв бал от НВО. Гледам да не го мисля отсега. И без това Ковидът достатъчно ме напрегна.

Аз съм разгледала 2-3 ПИ по мат. досега и не ми се струват трудни. Обаче съм в шок какви глупави грешки допуска.Мисля, че трябва много решаване за автоматизация и именно с това не мога да се преборя, а домашните от училище са крайно малки и недостатъчни.

# 443
Светле, избрали сме Джон Атанасов, Ломоносов и Попов. Не съм наясно с точките, с родителите чийто деца учат в Попов, едното беше изкарало двойка по математика, другото тройка.

# 444
имате ли представа там с какъв бал се е влизало предишните години там?
Това от къде мога да науча? Тотално неориентирана съм... Не, че ще е от значение ако има онлайн НВО.

# 445
Ако приемът е бил по времето, когато точките от НВО се преобразуваха в оценки, няма как някой да е приет с двойка.
Ще взема конкретен пример с паралелката с най-нисък минимален бал от второ класиране миналата година в едно от училищата.
2206410 ПГАВТ "А.С.ПОПОВ"   2765 Микропроцесорна техника - АЕ   178,000
При две шестици от свидетелството за основно образование, това означава 78 точки в бала, дошли от НВО или средно 19,5 точки от отделен изпит.

имате ли представа там с какъв бал се е влизало предишните години там?
Това от къде мога да науча? Тотално неориентирана съм... Не, че ще е от значение ако има онлайн НВО.
ТУК съм събрала малко информация за последните години.

# 446
Сайтът-библия на Дидева има и стари статистики. Миналогодишните и тези годината преди нас ще ви свършат най-добра работа за ориентация, защото тенденцията към лесно нво, съответно висок бал вероятно ще се запази.
Оценки на нво вече няма. Всички кандидатстват, дори неявилите се. Минималният бал е 30 точки (с две нули на нво и две 3ки от удостоверението).

# 447
Благодаря!

# 448
Не мога да кажа, с какви точки са приети децата, защото майките така ми казаха. Едното го приеха през 2019, другото дете 2020 година.

# 449
Тази година познато дете беше прието в Ломоносов в най -желаната паралелка с по 65т на двата изпита,бал 360

Общи условия

Активация на акаунт