Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 515
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Не е есе, а съчинение (на всички отворени врати в АК дълбоко го подчертават), с насоки и помощни въпроси и то е само 1/5 от резултата. Четенето с разбиране също е 1/5, но такова има и за нво. Не е нещо по-различно и също не изисква специална подготовка.

# 571
Здравейте момичета! Мога ли да Ви помоля, ако някоя от вас знае кои формули дават да се ползват на НВО по математика, да ги сподели? Не мога да ги открия. Благодаря.

# 572
# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, дидева.

# 574
  • София
Разрешават тези формули да се използват по време на НВО ли? Това не го знаех.

# 575
Много Благодаря, Дидева!

# 576
Аз излезнах Командир. Домашните групово се съгласиха. Ама то с 3ма мъже, ако не си командир, как се отцелява!
Е, аз с 4ма съм Логистик 😆
АК нали е силно платен?

# 577
  • София
АК нали е силно платен?

Има стипендии, които може и изцяло да покрият таксата, но са на база доходи и са само при безспорна нужда (тоест, само ако дори и с лишения, пак не можеш да си позволиш да плащаш).

# 578
  • София
Хай, майки и татковци!

Как се борите с апатията, незаинтересоваността към всичко у вашето най-любимо на света? Simple Smile Защото аз на моменти, все по-чести, откачам! Simple Smile Наборката е гневна, раздразнителна и с поглед разрушителна на всяко нещо, което излезе от устата ми, различно от "ела да ядеш". А като ми забели очите, лек ток минава през мен и не винаги успявам да се сдържам устата. Дори малко се надцених. Simple Smile

На личностния тест, не ме питайте как се нави, щерката се оказа Авантюрист, а аз Предприемач, което мисля, че не е баш така и за двете. Simple Smile

Сетих се да споделя нещо траги-комично ....на 24 декември, тъкмо бяхме седнали на масата вечерта, минавало е 18.30 ч., учителката по английски език им пусна в Школото домашното за ваканцията! Найс, а?!

Много благодаря за формулите!

# 579
  • София
Найс Simple Smile))
Вашите деца изпитват ли ги по разказвателните, при нас явно има забрана, сипят се шестици щом си отвориш устата. За "участие".

# 580
Найс Simple Smile))
Вашите деца изпитват ли ги по разказвателните, при нас явно има забрана, сипят се шестици щом си отвориш устата. За "участие".
На повечето учители им се занимава по-малко и от на децата
Дават презентации на килограм, хем да не се хабят да изпитват, хем да си ги ползват наготово Laughing

# 581
За тези, които проявяват интерес, в темата за АК- София прочетох, че приемът на документи за кандидатстване започва на 08.02 Simple Smile.
А специална подготовка необходима ли е за там? Малко късно съм се сетила май....
Моето дете не се готви извън училище, но те принципно учат сериозно. В училище посещава школата по математика (тип състезателна) и имат школа по БЕЛ (за НВО). Не знам дали тези познания ще са му достатъчни, но АК не е нашето, а вече и негово, 1- во желание, поради което сме взели решение, че няма да се подготвя допълнително извън общата подготовка за НВО. По- скоро го приемаме като добра възможност, която, разбира се, зависи и от финансовите параметри, които ще/няма да ни предложат.

# 582
  • София
И при нас редовната оценка е "за участие". Нито при девойката, нито при брат й ги изпитват по разказвателните откакто са на ДО.
При девойката пък голям проблем е БЕЛ, там единственото което правят е да пишат сбит план на урока, като той се състои от макс. три точки. Класно също няма да правят, докато са на ДО, но никой не знае защо.
Добре, че не разчитаме на обучението в училище по БЕЛ, че до никъде нямаше да стигнем.
Дано ситуацията да се успокои в страната и да ги върнат в училище, защото това си е пародия на обучение.

# 583
  • Русе
И нашите нямало да правят класно по БЕЛ докато са на ДО. Ако трябвало втория срок, щели да го направят.

# 584
Цитат
irina_aчт, 07 яну 2021, 15:07
Хай, майки и татковци!

Как се борите с апатията, незаинтересоваността към всичко у вашето най-любимо на света? Simple Smile Защото аз на моменти, все по-чести, откачам! Simple Smile Наборката е гневна, раздразнителна и с поглед разрушителна на всяко нещо, което излезе от устата ми, различно от "ела да ядеш". А като ми забели очите, лек ток минава през мен и не винаги успявам да се сдържам устата. Дори малко се надцених. Simple Smile

Не се боря Simple Smile Всъщност той не е нито гневен, нито раздразнителен...просто е мързелив и така умело си отбягва моето натякване, че е време да започне да учи...но с усмивка Simple Smile

Цитат
ЗаСлон в чт, 07 яну 2021, 15:11
Найс Simple Smile))

И защо не приемаш това за изпитване? Как си представяш истинско такова, а не "за участие"? Разбира се правят и тестове, писмени изпитвания, но имат и оценки от участие в час. Не бих казала, че е "щом си отвори устата", ами на няколко/немалко въпроса и ако е отговорил на 2-3 по желание, на 4 и 5 го пита учител, за да затвърди оценката.

Общи условия

Активация на акаунт