Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 499
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Набор от пробни имам, мотивирано дете - НЕ! Simple Smile Но се опитвам да го накарам да направи поне по един на месец Simple Smile Е опитвам се за повече от един, но с един успявам. Да по-лесно е и за нас ако е зададено от учител, но тъй като и без това няма да можем да си позволим да проведе повече от 2 по Мат. мисля да отложа и да се надявам да бъдат присъствено от февруари. По БЕЛ от школата има 3 ПИ и с тях ще си остане Simple Smile

# 721
  • В светлината на слънцето
Набор от пробни имам, мотивирано дете - НЕ! Simple Smile Но се опитвам да го накарам да направи поне по един на месец Simple Smile Е опитвам се за повече от един, но с един успявам. Да по-лесно е и за нас ако е зададено от учител, но тъй като и без това няма да можем да си позволим да проведе повече от 2 по Мат. мисля да отложа и да се надявам да бъдат присъствено от февруари. По БЕЛ от школата има 3 ПИ и с тях ще си остане Simple Smile

Същата работа. Мотивация - под нулата.

# 722
Тъкмо се оплаках и днес голям успех. Ама имах голяма помощ Simple Smile Големият реши, че не му се учи повече по НЕ и поиска и той да решава пробна матура Simple Smile Направиха си състезание. На цяла пробна, да не им се надява човек. Направиха я цялата за час и половина най-много. Като чакахме и малкия да приключи с първия за да започнат втори. Ами...така лесно не ми се беше получавало. Но няма как да разчитам на чести такива включвания от големия, защото немския си е трудна работа и като добавим тренировките, никакво време не му остава!

# 723
  • София
Моли, ако може изпрати ми големия ти син за няколко дни, че аз си имам един по - голям, но него не мога да го накарам да помогне на сестра си за нищо на света и по никакъв начин. Браво на твоето детето.
Винаги съм се възхищавала на братя и сестри, които си помагат и подкрепят. У нас положението в това отношение е под всякаква критика, като котка и мишка са двама.

# 724
  • София
Момичета, тези дни имах странното и неприятно чувство, че нещо ми се изплъзва...И преди малко осъзнах какво - връзката с детето ми става лабилна заради истерията ми около НВО-тата. Беше на курс до 19.30, после хапна и отиде да плува. Акостира вкъщи около 22 часа и, отваряйки вратата, видях в очите му очакване. Очакване да започна да мърморя за домашното за школата, очакване просто да изтерясам за нещо. И ме хвана срам - винаги съм имала силна връзка с него, без да го "окупирам" и без да му налагам мнението си. А сега разговорите ни са под формата на викове. Е, не искам това, искам си детето, което винаги е усещало подкрепата ми. Да, мързелэт му е в повече, но това си е той.

# 725
  • София
Момичета, тези дни имах странното и неприятно чувство, че нещо ми се изплъзва...И преди малко осъзнах какво - връзката с детето ми става лабилна заради истерията ми около НВО-тата. Беше на курс до 19.30, после хапна и отиде да плува. Акостира вкъщи около 22 часа и, отваряйки вратата, видях в очите му очакване. Очакване да започна да мърморя за домашното за школата, очакване просто да изтерясам за нещо. И ме хвана срам - винаги съм имала силна връзка с него, без да го "окупирам" и без да му налагам мнението си. А сега разговорите ни са под формата на викове. Е, не искам това, искам си детето, което винаги е усещало подкрепата ми. Да, мързелэт му е в повече, но това си е той.

И аз така се чувствам. Изплъзва ми се... Имахме тежък уикенд след една също тежка седмица. Много се карахме, викахме, наказахме го без никакви устройства освен таблет, на който да е ДО, но се чувствам опустошена и отчаяна. Все едно е друг човек, а не разбраното ми и кротко дете от преди година.

Не знае кога му е класното по МАТ, уж е обявено за утре, но г-жата била казала, че ще е  по-нататък, ама кога?! Поне по БЕЛ знаем със сигурност, по-другата седмица. Не знам как да го мотивирам вече, за да седне да учи. Днес е решил 7 задачи за 4 часа... пълно мотане. Вече свалих летвата и не мечтая за елитно училище, но се чудя дали ще успее и за училище от втори ешалон.

# 726
Успокойте се, момичета и си прегърнете децата. Ще се справят чудесно, ще видите, а вие ще се чудите за какво е била цялата истерия. Нали ходят на школа, уроци....? Там няма да ги оставят да изостанат.  Вие дайте малко по- ведро. И им оставяйте време да си поемат дъх Simple Smile

Марти, и в нас не е цветя и рози, но има и такива моменти. Много се обиждат двамата, това много ме дразни. На всяко нещо -глупак и други подобни, но не може друг да му каже и думичка. Защитават се много. Близките години също помагат. На тренировки ходят заедно, играят на телефоните един срещу друг....имат еднакви интереси.
А за математиката, големият наистина я обича....и ми е трудно да го обясня, защото не е безгрешен. И му доставя удоволствие да решава. Не че се е юрнал да помага на брат си Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 08:19 от MollyBy

# 727
отдавна се чувствам така
имах подобни моменти преди приема след 4 клас
две години имаше почивка и сега пак
знам , че е за негово добро, но накрая да нямам добре образовано, но емоциолно нестабилно дете
реших да я карам по-кротко, да видим докога

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 10:46 от The Invisible

# 728
Като включим в картинката и "танцът на хормоните" понякога се чудя, кой от двама ни ще оцелее Simple Smile
Добре, че по-често съм оптимист и смятам, че ще намери пътя в живота си без значение дали ще изкара 100 т. на НВО.

# 729
  • София
Току що г-жата по МАТ "договори" да имат класно другата седмица, т.е. през ден ще са и двете класни. Това разрешено ли е?

Аз не съм оптимист, наистина съм отчаяна от мързелът и тоталното му нежелание да положи усилия. Сравнявайки и със себе си на тази възраст, когато моите родители изобщо не са ме контролирали как и какво уча и имах някакво самосъзнание, не мога да разбера това му поведение.

Ако някой от София може да препоръча добър психолог, към който мога да се обърна за съвет, ще съм благодарна.

# 730
Аз избягвам да сравнявам децата си с нас. Различни поколения сме, живеещи в различно време, среда и условия. Отделно всеки си е с характера.
Класната по БЕЛ е днес, наистина ще е само на преразказ. Да стиснете по едни палци Wink

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 09:54 от vox

# 731
Тъкмо и аз това се засилих да пиша...няма как да се сравняваме. Различни поколения, различни полове,  различни цели....Пък и често се забравя, колко и нас ни е домързявало. Няма как да знам за теб, Catty, може и да си била едно от малкото сериозни и целеустремени деца, но повечето не са такива Simple Smile
Аз си признавам, че учех само когато имаше шанс да ме изпитат. Т.е. и аз съм скатавала когато мога. Дори мисля че в това отношение с тестовете сега, децата учат повече.

# 732
  • София
Привет, съмишленици,

Новото при нас е следното - записах девойката на ПИ в Регалия, и за трите дати. В петък беше на пробен урок по БЕЛ и след него се оказа, че има много пропуски. Моята драма беше, че в школата не правят достатъчно преразкази и тези, а малкото направени - не са проверявани. Има си пропуски и в тях. Явно школата не е ОК за моето момиче. Яд ме е, че не прецених правилно детето си, но да се надяваме да не е много късно. И затова, спираме с школа по БЕЛ и продължаваме с уроци. Помолих днес за преизчисление и инфо дали ще може да се яви на ПИ 2 по БЕЛ там.
По МАТ ще остане.
Как я мотивирам? Не мога да я мотивирам. В момента е гневна, раздразнителна или пък апатична и въобще не знам как да стигна до нея. При нея материалните стимули никога не са работили. Вчера имаше РД - заветните 13 г. Такова безразличие беше към всичко....Аз установих, че имам сериозен проблем с приемането на това, че тя расте, че аз вече няма да съм примерът й, менторът й, че да се видим за 5 мин и да си кажем - здрасти, какво има за ядене, за нея вече ще е достатъчно. Sad Тя ми е първо дете и сега се сблъсквам с тези емоции. Надявам се с малката ми дъщеря вече да съм по-подготвена.

Момичета, какви са условията за достъп до тази поща? Мисля съм писала в последните три теми?! Мога ли да получа?

# 733
  • София
irina_a, за коя школа става въпрос, че са малко преразказите?

MollyBy, явно наистина не трябва да сравнявам, но ми е трудно да не го правя. Никога не ме е мързяло да уча, подготвях си уроците за 1 час и имах много време за други неща, а по МАТ ми беше удоволствие да решавам задачи. Виж, вече сега ме мързи да правя нещо и ако мога да ги пропусна, го правя Simple Smile

Благодаря ви, момичета, олеква ми като споделя тревогите си тук и получа друга гледна точка.

# 734
  • Варна
Ирина, да ви е жива и здрава тийнейджърката! Бързо да отминат пубертетските настроения и да стане един уверен и щастлив човек!

И у дома има тежки дни, крясъци, тръшкане на врати. Но сравнително бързо отминават и се помиряваме. Не мога да се оплача засега от тийнейджърството, определено беше по-зле между 9 и 11 години. Сега сякаш по-успешно си менажира настроенията. Казва ми: не ме закачай сега, изнервена съм, или: ревливо ми е нещо, айде да гледаме някой филм и да си ревем (аз съм ревала и на реклами и винаги мога да я подкрепя в това Simple Smile ). Когато я усетя, че не е в кондиция, гледам да не я разпитвам, да не искам нищо от нея, най-много да я питам: говори ли ти се за нещо. Така най-бързо сякаш й минава.
Най-хубавото е, че както е казал мъдрецът: Няма да е все така! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт