Да продължа или да спра

• 7 537
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
Аврорке,  голямо писане е паднало, и аз така като ти с момчето - скучно ми беше, но се чувствах длъжна да го изчета.

И разбрах, че ти нямаш никакъв интерес към това момче, а поне докато сте много млади, трябва да има тръпка и пеперуди.
Спри, разбира се

# 16
И аз на твоята възраст започнах една такава връзка, уж за да забравя едни несподелени "пеперуди" и заради разни "идеали" и после много години се мъчих, мъчих и човека до себе си.

# 17
И аз на твоята възраст започнах една такава връзка, уж за да забравя едни несподелени "пеперуди" и заради разни "идеали" и после много години се мъчих, мъчих и човека до себе си.
А имала ли си интерес към момчето?

# 18
Аз също започнах връзка с човек, към когото нямах тръпка, а навремето имах. Мислех, че постепенно ще се върне, заедно с пеперудите. Ами не, не се върнаха. Щом в началото няма тръпка и привличане, според мен няма смисъл да продължаваш отношенията.

# 19
Няколко пъти пишеш различни варианти на липса на интерес, на пеперуди, на тръпка, на желание... Вижда се, че рационално го оценяваш като добра партия, обаче връзка само с рациото не става. Връщане на умрели емоции има в романтичните филми и чиклита, наживо не се случват такива неща.
Не се затормозявай, не затормозявай и другия. Ти вече си решила дилемата си, но го отричаш - спри да отричаш и продължи напред.

# 20
Колко много думи, за да обясниш нещо съвсем простичко – не ти е допаднал физически, не се е получила химията между вас. Simple Smile
Случват се понякога такива неща. Гледаш го – хубав, умен, добър, приятен събеседник, но... Не ти е приятно да те докосва. Но пък от такива мъже стават страхотни приятели, стига и те да приемат, че повече от приятелство между вас няма да се получи.
Тези работи насила не стават. Не го мотай момчето, просто му обясни какво (не) чувстваш и му предложи да си останете просто приятели.
Може пък да се съгласи.

Как Сийке, наистина ли мислиш , че подобно приятелство между мъж и жена може да просъществува дълго време без един ден единия от тях да поиска/почувства нещо повече?

# 21
Още се смея на това "разговори за хора над 25"Stuck Out Tongue Winking Eye
Ох, не беше отдавна, когато и аз си мислех, че 30 годишните са лелки Heart  и изведнъж се събудих на 38 Joy

Не се затормозявай с анализиране и обяснения, нещо не ти е допаднало и край. Май много лесен се е оказал и затова тръпката ти се е изпарила. Иска ти се да има драма и екшън.

# 22
Що сА мъчиш? Rolling Eyes

# 23
Мъчи се, защото това търсеше - нейна е темата преди няколко седмици как от години търсела перспективен амбициозен мъж. Laughing
Обаче се оказва, че изпълнението на списъчето с изисквания не стига.

# 24
Преди години много харесвах един съсед... Докато не ме целуна, не се прибрах и не повърнах. Отдадох го на проблем в мен самата, опитах втори път, резултатът беше подобен.
Химията или я има, или не. След десет срещи няма да се появи внезапно.

# 25
Има напредък - до преди две седмици лирическата героиня я налазваха само чалгаджии Simple Smile Търсеше се сериозното общуване, гледам, че е намерено.

# 26
Мъчи се, защото това търсеше - нейна е темата преди няколко седмици как от години търсела перспективен амбициозен мъж. Laughing
Обаче се оказва, че изпълнението на списъчето с изисквания не стига.

Боже, това същата потребителка ли е? 🤦🏽‍♀️ Ако знаех, изобщо нямаше да си губя времето да й чета романите.

# 27
  • Агент под прикритие
Авторке, историята ти ми напомня кога жена започне да говори за бившите си, колко били хубави, умни, успешени и т.н.
И бивши! Това последното значи, че не са нито чак толкова хубави, нито чак толкова умни, нито чак толкова успешни, нито чак толкова и останалите неща, щом са бивши. Тия неща нямат никакво значение в една връзка, когато друго нещо го няма.

Човек се разглежда като съвкупност от "химия" и други качества. Само с химия и само с другите качества може и да работи в краткосрочен план, но в дългосрочен - просто забрави. В твоя случай - в супер краткосрочен!
А т.нар. химия се влияе малко или много от "списъка с изисквания", който всяко едно човеченце си е създало в главицата, било то на съзнателно, било то на несъзнателно ниво...

Като ти чета историята, май твоя иска ревизиране.

ПП: Тайче, надявам се, че НЕ си повърнала буквално, защото в противен случай тази история може спокойно да получи (поне) номинация за Оскар, особено частта с втория опит. Не мога да се сетя в коя категория точно: драма, Sci-Fi...  Grinning

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 16:42 от Phoenix Wright

# 28
  • София
Когато няма химия и се чувстваш по този начин няма смисъл да протакваш нещата защото след време ще дойде момент в който ще бъдеш с момчето само заради това че ти е жал да го оставиш. Отделно сте от различни градове,което още толкова ще те затормози психически! На 19 си има още какво да видиш и да очакваш Simple Smile По-добре не давай напразни надежни и продължи на пред

# 29
Буквално, Феникс. Реших, че е моментно неразположение.

Общи условия

Активация на акаунт