Нашите кухни - 85

• 44 309
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ако някой има снимка на ъглов шкаф с две вратички само ще се радвам да сподели, защото не успявам съвсем да си го представя, а ми допада като идея.
За котлоните, наистина зависи от предпочитанията и навиците. На мен със сигурност няма да са ми достатъчни два котлона, но пък ако някой няма проблем с това, определено е за предпочитане повече работна площ, вместо два излишни котлона.

# 346
  • София
Аз имам 4 котлона, 2 керамични и 2 индукционни. Но е така, защото тогава индукцията навлизаше и имах предимно посуда която не ставаше за индукция. На два котлона едновременно правя палачинки, но сравнително рядко ми се е случвало да ползвам 3 котлона. Предполагам че сега бих си взела 2 индукционни котлона с по-големи зони.

# 347
  • Canada
Аз имам печка с 5 газови котлона, но ползвам точно два, дори и по празниците.
За печене на пенкейкс, яйца на очи, бекон, наденици и т.н. сме взели един бездимен ( май така се води) грил с възможно най-голямата плоча, която имаше.  Събира много и всичко става много бързо. Фурната събира по две тави една до друга наведнъж, а и слоу кукъра ползвам често.

# 348
  • София
Аз съм с четворка индукция, като два са големи и два средни котлони. Доста често ми се налага да ползвам три котлона, а на четвъртият седи нещо готово примерно. Но аз съм си доста разпиляна при готвене, а и вкъщи сме петима човека.

# 349
inska_maslinka
Какво казват от фирмите за чупещата се двойна врата?

В интерес на истината не са ми предлагали никъде. Като цяло много не ми допадат. Гледах в Икеа, че при голяма част съседните вратички са повредени, освен това не знам дали може да се направи при врата 60+30. Тези които съм виждала май са две малки. Не знам и дали при шкаф като моя 120 + 30 няма да стане прекалено голяма площ и да е нестабилно. Ще съм и с гранитен плот. Бях питала мебелиста за вратички, които се отварят в различни посоки, но ми каза че не може. Дали той не може или технически не може не съм питала.

# 350
  • Раковски
Две отделни врати издържат във времето повече отколкото чупещи, независимо какво са пантите пропадат с годините (ако са по 15 см няма да провиснат. На чупещите няма плавно (или да го кажем, че едните панти имат плавно, а другите не). Двете отделно имат плавно. Ако приемем, че един ъглов шкаф е 90/90, вратите стават по около 32 см врати което е става, при по-големите ще има проблем, пиша за чупещи.

# 351
  • София
Само четирима сме, но ако двама ядат едно и също е добре. С двойка котлони съм, че и до стена и никакъв проблем няма.

# 352
И на мен ми бяха неудобни чупещите се врати в магазините и затова избрах прав ъглов шкаф с механизъм. Шкафа е 128 х 68 ако не се лъжа. 8-те см идват от блендите към съседния шкаф. Вътре е с механизъм бъбрек, който губи място, но пък е удобен. И тъй като имам място за съхранение го взех, защото механизмите, които не губят място бяха доста по-скъпи. Вече въпрос на приоритети и бюджет да се избере механизъм. Ако кухнята ми беше малка и с ъглов шкаф може би щях да прежаля парите и да взема от хубавите механизми, които не губят място. Нещо като това https://rosi.bg/mehanizam-sige---infinity-za-vgrajdane-v-sliap-a … -900-mm-4080.html

# 353
Много добър като идея ми е този механизъм, но пък цената му е като малка модулна кухня.

# 354
Мече, може ли линк към бездимния грил?
В старата кухня (П- образ) имах в ъглите двата шкафа, който си бяха с по две вратички, но за да се отвори шкафа, трябваше да се отворят и двете. Много ми беше удобно, защото нямах и механизми и дефакто всичката посуда за готвене се събираше там.

# 355
  • софия
Имам този механизъм в глух краен шкаф и хем ми е удобен, защото максимално сме оползотворили пространството, хем ме дразни. Все мисля какво и колко мога да сложа на рафтовете на вратичката, при отваряне тя е тежка, по-трудно се почисва пода на шкафа. В него държа варива, брашно, паста.

# 356
  • София
Може би в старата тема пак се коментираха тези ъглови шкафове.
Моят е само с чупеща се вратичка и вътре е като в пещерата на Али Баба. С един рафт е, като част от ъгъла е изяден от колона с комуникации (мръсен канал, комин, въздуховод за абсорбатор).
Всичките ми тави (различна форма и размери), тенджери (4бр.), огромен грил-тиган, термоси,
хлебопекарна (сегашната е мини, но и старата за 900 г се събираше), бутилки, консерви, пакети с варива и подобни ...

# 357
  • Варна
Ако някой има снимка на ъглов шкаф с две вратички само ще се радвам да сподели, защото не успявам съвсем да си го представя, а ми допада като идея.
За котлоните, наистина зависи от предпочитанията и навиците. На мен със сигурност няма да са ми достатъчни два котлона, но пък ако някой няма проблем с това, определено е за предпочитане повече работна площ, вместо два излишни котлона.
Преди 15г ММ го направи с панти
Скрит текст:

Понякога се налага да използвам фенерче, особено за долния рафт 😂

# 358
И при мен въпреки, че е бъбрек събирам 6 тенджери, 4-5 тигана и касероли, наколко тави и сокоизтисквачката. Нея ползваме рядко и затова е на долния рафт в дъното.

# 359
  • Canada
Мече, може ли линк към бездимния грил?
В старата кухня (П- образ) имах в ъглите двата шкафа, който си бяха с по две вратички, но за да се отвори шкафа, трябваше да се отворят и двете. Много ми беше удобно, защото нямах и механизми и дефакто всичката посуда за готвене се събираше там.

Заповядай.

https://www.canadiantire.ca/en/pdp/heritage-rock-family-size-ele … c=aw.ds#store=288

Aila май пита за такива вратички:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:44 от Polar bear

Общи условия

Активация на акаунт