Нашите кухни - 85

• 44 781
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Бих искала да помоля за помощ. Закупихме апартамент, в който ще ремонтираме кухнята. Тя трябва да стане кухня с място за хранене и хол. Мястото е ограничено. Бих искала да имам компактна кухня, в която да има маса с 4 стола и място за разпускане. Уточнявам, че мивката е в нисшата. Според вас, има ли място за остров или висока колона? Мястото за диван с лежанка или по-скоро самостоятелен диван/пейка? Не си падам по кухненските ъгли с маса и бих искала да го избегна. Прилагам схема на стаята и ще бъда изключително благодарна за идеи.

# 196
Здравейте. Изобщо не се чупят чиниите с подобни държачи. Виж снимката по-долу. На блум са. В квартирата слагах чиниите в долните шкафове.

За кухнята в която искате остров, това е малка кухня според мен. Ако го направите няма да е лошо да е срещу плота с мивката. Там да си режеш.
За мен поне кухнята ако я направите г образна в ъгъла горе, дивана да е до прозорците долу и някъде по средата масата!

Аз лично не съм специалист, не бих ти препоръчала колона, особено ако е далече от аспиратора.
Аз затова не искам да има диван в кухнята ни защото няма как, неминуемо ще се осмърди, независимо от силния абсорбатор.

Ето такова е еквивалент на онези дървените. Искам да знам някой знае ли цената му? Това си заслужава.

Бих си сложила и това

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 20:27 от Saxi Merinosova 683792

# 197
У нас разположението е подобно, с разликата, че стаята е по-дълга и до прозореца има една колона и леко скосяване на тавана. Категорично няма място за остров.
Прилагам снимка как е при нас. Били сме и с разменени местата на масата и дивана/ТВ. И двете положения са удобни, но решихме да е така, защото е удобно като се влезе в стаята, да се поседне на дивана, а и вече имаме голям радиатор до масата. От друга страна по-логично е масата да е до кухненската част (червеното). Така че както и да го направите, има логика Simple Smile
Диванът ни е двойка. Искаме да купим малко по-голям с лежанка. Определено предлагането не е толкова богато на дивани с подходящи размери и да ни харесват.

# 198
Saxi Merinosova, аз короната я виждам като допълнително място за съхранение. Понеже самата кухненска част няма да е особено голяма.
little afternoon, при мен също има голям радиатор под прозореца. Това допълнително "изяжда" малко място. Лошото е и че двете врати са една срещу друга и там където си сложила тв шкаф, при мен се явява пътеката. Искам хем да е практично, хем олекотено откъм излишни маси. Ти имаш ли холна маса или е само трапезната? И има ли разделение между пода в кухненската част и останалата?

# 199

Ето такова е еквивалент на онези дървените. Искам да знам някой знае ли цената му? Това си заслужава.

60 лв парчето

# 200
# 201
Изгарящата, наистина и при нас вратите са точно една срещу друга. Но шкафа е тесен, не се затваря пътеката.  Но може и да е защото нашата е стая е по-дълга. Входната врата се отваря свободно и има едни около 50 см до шкафа, на който е ТВ.
Подът навсякъде е ламинат. Няма проблеми в кухненската част.
Имаме само трапезна маса. Ако сложим и холна - няма да има никакво място.
Каним се да правим ремонт, но не се знае кога точно. Иска ми се да ползваме услугите на професионалист за проект, за да видим няколко варианта. Включително и един, който да е с такова разложение на дивана (жълтото)

И разбира се подробен проект на кухненската част.

# 202
Виждам в балкан юг освен че има супер хубави разнообразни механизми, има и това:
https://balkanyug.bg/bg/meh-za-dolen-red/pvts-postavka-za-chinii … zhe/-kitay-080696

За мен това е супер като цена.

Искам да питам някой който знае къде да видя таблица с цени на чекмеджета леграбокс. Защото искам най-високи. И ще имам 3 в редица и едно под фурната, както и скрити над съдомиялната. Каква е минималната височина ширина?  В сайта на Блум има само предложения снимки.
Другото което ме интересува.
Ако сложа кошници с пълно изваждане тандембокс или там както се водят, от балканюг с чело, няма ли да ми излезне по-евтино?

В момента при мен има дилема. За две перални. Кухнята е на ъгъл, ъглите ще се допират. 60 см дълбочина, предишната беше 56. На левия плот 130 см на комина ще има плот, фурна, на десния плот  180 в най-ляво (знам че сега някои ще ме изядат) ще има съдомиялна 60 см, след това мивка, 45 или 50 см. След това има 60 см пералня, или ще сложа 40 см за пералня с горно отваряне.

Дайте акъл. Има  4 см от вратата ако сложа с горното отваряне. Ако сложа нея ще изстърча с 1- 1.5 см от дълбочината на плота. Ако не я сложа ще се лиша от място за тенджери и тигани. Нямам никъде другъде място. В лявата страна може ли да се сложи просто 10 см от материала на вратичките без да има механизъм, за да има място съдомиялната да се отваря и фурната да не опира в ъгъла?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:04 от Saxi Merinosova 683792

# 203
Най долу в ценовата листа
http://interior-i.bg/category/52/ambia-line-za-legrabox.html
По същия начин има ценова листа и за чекмеджетата с размери.

# 204
  • Варна
Аз се мъча с едни долни шкафове с вратички и си мисля за кошници. Та дали органайзер за вертикално поставяне няма д е удобен и за чекмедже?

# 205
Кухнята на майка ми, която е на 40 и + години, е с метални кошници ( захванати са в улей) в единия шкаф. Събират много и издържат на тежки стъклени посуди и прочие.
Аз се мъча с едни долни шкафове с вратички и си мисля за кошници. Та дали органайзер за вертикално поставяне няма д е удобен и за чекмедже?

# 206
Вчера гледах всякакви подобни кошници и не, няма да са удобни, защото ширината на шкафа е 60, стандартно, а дълбочината на повечето кошници са дълбоки  39-49 см. Така че навътре няма да са докрай, а ще има място. Винаги съм се замисляла, дали ще е лесно да се чисти пода и стените със кошници. Бих сложила кпшници с долно водене или с два рафта за слагане на тенджери.

# 207
  • София
Мисля да отида до Икея да разгледам кухни и да се възползвам от някакви идеи наготово.
Преработих вариант 3, който най-много се хареса в темата, но все ми се струва, че свободният плот ще ми е тесен.
Отделно шкафчетата и долу и горе нямат никаква симетрия и не съм стигнала изобщо до това, къде ще са рафтове, къде чекмеджета и тн, но това ще го доизмисля стига да имам грубо разпределение на уредите.
Затова разчертах и вариант без колона за фурната и май повече ми допада.
Вариант с колона :
Скрит текст:

Вариант без колона:
Скрит текст:

# 208
На мен ми допада повече без колона.
Прочетох, че за другите неща не е обмислено, но във вариант 2 според мен има твърде много плитки чекмедженца, които според мен са изключително непрактични. Бих редуцирала малко броя им.

# 209
За мен по-плитките чекмеджета са по-удобни. Не обичам ежедневно да ровя отдолу, за да вадя нещата, искам всичко да е видимо.

Общи условия

Активация на акаунт