Нашите кухни - 85

• 44 249
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
То всички сме от матрЯла, ама тук-там има разлика в качеството.

# 481
Здравейте, искам да ви споделя схема на една холо-кухня и ще бъда благодарна за абсолютни всякакви съвети, тъй като грам не разбирам от обзавеждане и ремонти дейности. Иска ми се да има нещо като остров (по скоро плот, защото няма да има място) , физически и визуално да отделя кухнята от хола,  трапезна маса и холна маса . Иска ни се също да си направим камина тип ел., също трябва позиционираме и аквариум около 100 см. Абстрахираме се от поставените мебели в момента .

# 482
payla777, ако разбирам правилно скицата, стените към преддверието ги няма и остава само колоната? Аз бих отделила кухнята, ако на мястото на масата за хранене в момента има стена (която тръгва от колоната и стига до прозореца), тя ще може да бъде използвана за позициониране на телевизор, в същото време, кухнята да е Г-образна, с допълнителен плот под прозореца, или дори П-образна, ако има достатъчен "коридор", мека мебел в горния ляв ъгъл на хола, а в долния край маса за хранене. Помещението е голямо и позволява отделяне на кухнята, това разбира се ако не предпочитате всичко да е общо.

Друг вариант е, ако не правите корекции по сегашните стени, меката мебел да играе роля на "преграда между пространството бокс+маса за хранене, а телевизор на стената, на която в момента е меката мебел, там може да чучнете и аквариума.

# 483
  • София
Другата ми молба е към хората, които разбират от дървен материал. Искам съвет относно плот от масивно дърво. Има ли начин да се избели почти до бяло? Бук и смръч ми изглеждат най-светли, но искам да се премахне евентуален жълтеникав оттенък. Има ли по-специално масло/вакса с които се обработват плотовете от останалите масивни мебели и в каква степен може да повлияе на цвета?

Относно качества като твърдост и издържливост на драскотини не съм ги сравнявала, предполагам, че бука е по-твърд.

Имаме душаме от тук https://parketensviat.com/klasicheski-parket/
Много държах да го лакират с някакъв специален лак, но за съжаление не помня какъв, така че да е с естесвен цвят, а не жълт както паркетите. Пише че може и да се изсветляват...
тук ясена и клена, които са светли ги дават с по-висока твърдост. https://parketensviat.com/blog/tvyrdost-na-dyrvesinata/

# 484
Здравейте. Не бих препоръчала мивка фат. Щом и майстора ми каза не. Вече какво да се говори. Ще купя някоя инокс която е на добри пари.
Кайсия, кухнята ти е бижу! В другия апартамент в провинцията трябва да се мисли нещо такова, много добре си го решила. Ще го даваме и ние под наем, но както разбрахте ще преконфигурираме мястото. Аспиратора и фурната ще се на една стена а мивката на лъсата, където е бил ъгъла за готвене ще има диван. Благодаря за страхотната идея!

# 485
  • Варна
Хубаво е да намериш фирма която има жена проектант, мъжете не разбират толкова. Да направиш предварително две три скици и да ги предложиш.

Искам да питам сестра ми и изписва на самсунг плота за вграждане е 26, може ли да помогнете, изхвърлила е описснието или е в килера.

Аз съм жена, за съжаление повечето ТОП дизайнери са мъже, може би Заза Хадид се нарежда(ше) между тях. Както и мастър шеф повечето са мъже:)

Цитат на: Agent007 в нд, 17 яну 2021, 13:59
Цитат
Другата ми молба е към хората, които разбират от дървен материал. Искам съвет относно плот от масивно дърво. Има ли начин да се избели почти до бяло? Бук и смръч ми изглеждат най-светли, но искам да се премахне евентуален жълтеникав оттенък. Има ли по-специално масло/вакса с които се обработват плотовете от останалите масивни мебели и в каква степен може да повлияе на цвета?

Относно качества като твърдост и издържливост на драскотини не съм ги сравнявала, предполагам, че бука е по-твърд.
Да букът е по-твърд, аз не го харесвам - розовее, смърчът (чам) е мек, жълтее. Дъб препоръчвам.
Може да се изсветли, хубаво е да се направи проба върху паркетина.

При определяне на техническата твърдост се приемат седем степени, като със степен 1 се означават най-меките дървесини – бял бор, ела, смърч, а най-твърдите – със степен 7.

Таблица твърдост по Бринел

Има и таблица по Янка

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 13:28 от Doris

# 486
Здравейте, искам да ви споделя схема на една холо-кухня и ще бъда благодарна за абсолютни всякакви съвети, тъй като грам не разбирам от обзавеждане и ремонти дейности. Иска ми се да има нещо като остров (по скоро плот, защото няма да има място) , физически и визуално да отделя кухнята от хола,  трапезна маса и холна маса . Иска ни се също да си направим камина тип ел., също трябва позиционираме и аквариум около 100 см. Абстрахираме се от поставените мебели в момента .

Ако искате плот, има варианти за такива, които са с рафт откъм всекидневната и шкафове към кухнята.  Тогава обаче няма да ви остане място за маса сякаш. Трябва да се види. Самият остров заема много място и във вашия вариант трябва да е от тези, които имат място за хранене ако не държите да си имате отделна маса. Ако държите, то тогава има варианти за декоративни стени от този вариант, които са тънки и няма да отнемат допълнително пространство:

Не разбрах има ли вариант да се затвори вратата към кихнята и да има врата на друго място? Ако искате, пратете ми по-цялостна скица и ще предложа нещо.

# 487
Трябва  ли каналът за мръсната вода да е точно зад съдомиялната ?

При нас е продупчен пода на долният съседен рафт за да се включат маркучите за чиста и мръсна вода...
 Това ще създава ли проблем за работата на съдомиялната?

# 488
То не може, няма да се събере миялната, ако е така.

# 489
Да зад киялнат не трябва да има нищо. А толкова бях горда като си направих отделните изводи за мръсна и чиста вода:(.

# 490
Някой има ли наблюдения дали бели шкафове гланц ще променят цвета си с времето, дали ще потъмнеят/пожълтеят?

# 491
Някой има ли наблюдения дали бели шкафове гланц ще променят цвета си с времето, дали ще потъмнеят/пожълтеят?

Зависи от качеството. Някои неща пожълтяват, други не. Не мисля, че може да се обобщава.

# 492
Мръсният каканал е под контакта т. е така както излизат от дъното на шкафа и продължават нагоре ще има чупка и това няма да е проблем?

# 493
Ако ги напича слънце пожълтяват.

# 494
  • София
Само за информация:
Според дизайнерката ни гланца вече не е актуален.

Общи условия

Активация на акаунт