Нашите кухни - 85

• 44 278
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Под мивка е за симетрия ))), лесно се отваря  вратичка с панти. И аз се колебаех дали ще е удобно. До нея е съдомиялна.

Ами ето! Имало мебелисти значи, които мислят.

Ти остави, че моя ги беше монтирал в края, ами и не бяха в една линия със съседни чекмеджета!

# 661
Здравейте, прекрасна тема! Ние също в момента правим кухня и щеше да е хубаво да ви открия малко по-рано, но нищо. По-добре късно отколкото никога! 😅
Имам въпрос за абсорбаторите, който не знам дали е подходящо да задавам тук, затова за всеки случай ще го сложа в скрит текст, да не спамя темата.
Скрит текст:
ще имаме остров, на който ще бъде котлона, съответно ни трябва островен абсорбатор. Много харесвам тези цилиндричните, но са и доста скъпи, та случайно попаднах на някаква немска марка Klarstein. Конкретния модел е такъв, който не се свързва към комина, по-скоро пречиства въздуха. Много красиво изглежда, но се чудя дали изобщо ще върши работа. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели. Ето това е модела: https://www.klarstein.bg/domakinski-uredi/absorbatori/ostrovni-a … en-bjal-bjal.html

# 662
Под фурната като махна 5 см от плота и  57 от фурната остават  33 см за чекмедже. Има ли толкова високи вътрешни страници?
Обърни се към мебелист, щото правиш много криви сметки.
Какъв е този плот 5 см и тая кухня крака няма ли?
Стандартът за долен ред е 90-91 см.

# 663
Чисто луда, чрава си. Като сметнем и 10 см цокъл стават  23 см. А плота за вграждане е бош и е  4.8 см дълбок, както съм написала, закръглено.

# 664
Чисто луда, чрава си. Като сметнем и 10 см цокъл стават  23 см. А плота за вграждане е бош и е  4.8 см дълбок, както съм написала, закръглено.
Предният панел на фурната е 57, но отзад е по-ниска и котлоните влизат там.
Ако няма дръжки се слага профил, който минава и над фурната и тогава тя слиза още 3-4 см надолу.
Има много варианти, които трябва да се обсъдят с мебелиста.

# 665
Doris , ужас. Аз стоях до майстора, когато слагаше дръжки.

# 666
  • Варна
Аз се прибирам и кухнята монтирана и онемях!
Бях му дала чертеж какво искам с размери и визуализация, нашия ми променил проекта, оскатил единствения шкаф, кой трябваше да бъде най-функционален и направо ужас с дръжките.

Кухнята беше на мама, но аз организирах нещата, тя милата непричом.

А трябваше да бъдат 2 чекмеджета едно до друго с две вратички под тях. Ама то щото щели да пречат на страничните. На мен ще ми разправя, като му обясних, че съм достатъчно наясно взе да се моли да не прави нов шкаф, мама се беше измъчила без кухня и му се размина, но поне равни дръжките.

Скрит текст:

# 667
  • София
Аз се прибирам и кухнята монтирана и онемях!
Бях му дала чертеж какво искам с размери и визуализация, нашия ми променил проекта, оскатил единствения шкаф, кой трябваше да бъде най-функционален и направо ужас с дръжките.

Кухнята беше на мама, но аз организирах нещата, тя милата непричом.

А трябваше да бъдат 2 чекмеджета едно до друго с две вратички под тях. Ама то щото щели да пречат на страничните. На мен ще ми разправя, като му обясних, че съм достатъчно наясно взе да се моли да не прави нов шкаф, мама се беше измъчила без кухня и му се размина, но поне равни дръжките.

Скрит текст:
Какво е това нещо? Кой ги е слагал тези дръжки? Не мога да повярвам направо

# 668
Този е за убиване!  Без думи.

# 669
Туъкмо щях да пиша, че на тоя няма да му се размине, но La_Valletta ме е изпреварила с присъдата.

# 670
Ама я не се превземайте, има цели две една под друга!

# 671
  • Варна
Тъкмо щях да пиша, че на тоя няма да му се размине, но La_Valletta ме е изпреварила с присъдата.

Зная, че ще ме разберете!
И да ме пита, човек, защо си играх да чертая проект и да визуализирам?!
Абсолютно осакатен шкаф, а щеше да е единствения нормален в този бокс 2/2!
Нито чекмеджетата са удобни - толкова малки, за малките шкафчета да не говорим, защото те са и ограничени и от страници!
А аз исках елементарен шкаф с две врати и две чекмеджета над тях.
Понеже беше спешно, цялата работа тръгна от смяна на тръби и се наложи кухня, това беше първият мебелист, който ми препоръчаха. Не мога да си представя как му е дошло наум, и как е променил без да го обсъди с мен и да ме постави пред свършен факт. 13 години не мога да свикна и това е! Но като е променил този шкаф не му е дошло наум да направи поне два ъглови шкафа с улеснен достъп.

papi6 не хвърляй сол в раната! Joy

# 672
  • София
Може по негово време урока за ъгловите шкафове още да не е бил включен в програмата, за сметка на урока за абстрактните дръжки. Laughing

# 673
Doris, аз затова при монтаж на мебели си взимам почивен ден и стоя през цялото време с майсторите да им правя компания  Wink.

# 674
  • на Мелмак
И този, който ти го е препоръчал е виновен Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт