Нашите кухни - 85

• 44 249
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Леле тези дръжки... чак не ми стигат думите... все едно за първи път вижда дръжки, този човек 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

# 676
Видяхме най-сетне нещо различно, а вместо да препоръчаме майстора - мрън-мрън...
Не може да ни се угоди.

# 677
Видяхме най-сетне нещо различно, а вместо да препоръчаме майстора - мрън-мрън...
Не може да ни се угоди.
Тъй, ами! Човекът е прагматик, грижил се е за удобството на първо място, не за некви там красУти. На чекмеджетата дръжките по средата, на вратичките в ъгъла, лесно да се отварят. Сега, на който му не харесва......да си ги сменя! Simple Smile

# 678
Doris, аз затова при монтаж на мебели си взимам почивен ден и стоя през цялото време с майсторите да им правя компания  Wink.

Добре, не съм само аз дето виси на главата на майсторите.

# 679
Моля споделете как се изчислява цената на монтажа на кухня?
За елементарна кухня за вилата - 290 см, 2250 лв, ми сметнаха 610 лв за монтаж... Ще търсим местен майстор, а и доста се замислям ние сами няма ли да се справим. Ето как изглежда, моделът от магазина се промени, вратичките са мдф:
Скрит текст:

# 680
Аз не бих рискувала сама да сглобявам. Ако местният майстор има опит със сглобяването на съвременни кухни, добре. Но ако е местен дърводелец-пенсионер на по-преклонна възраст, без опит с новите механизми, ще си действа както си знае, т.е. има голяма вероятност да прецака монтажа и визията.

# 681
  • Варна
Е това повече няма да се случи. А аспиратора? Горе вратичките са на два реда клапващи и без малко да не са! Като ми обяснява как за аспиратор трябвало шкаф 60см и не можело 90 см клапваща! Е начертах му и стана, не бил се сетил, ама то елементарно бе Уотсън. И явно след това за да не се мъчи направо е накълцал шкафа без да ме пита.

# 682
  • София
Е това повече няма да се случи. А аспиратора? Горе вратичките са на два реда клапващи и без малко да не са! Като ми обяснява как за аспиратор трябвало шкаф 60см и не можело 90 см клапваща! Е начертах му и стана, не бил се сетил, ама то елементарно бе Уотсън. И явно след това за да не се мъчи направо е накълцал шкафа без да ме пита.
Този е за бой... Честно, ако прецака така моята кухня, ще му скоча...

# 683
Майсторите често си имат свои проблеми, разсейват се, скучно им е, възлагат дейности на чираците, а много често българските такива просто нямат око за детайлите. Правят някакво мазало и не го виждат, че са сгафили, изглежда им съвсем нормално. Като правихме миналата кухня обърнаха фладера на една от вратичките. И после много убедено спориха, че нямало такова нещо, дървото нямало посока... Ама ММ и баща му ги убедиха - или сменят, или слизат надолу през прозореца, та я смениха. То вярно, че повечето дървени дъски нямат забележим фладер, ама някои имат и си трябва гледане. Та майстор без надзор не се оставя, особено за дръжки. Винаги дръжките са бивали монтирани на място и под надзор.

# 684
  • Пловдив
Затова по-добре каквото може човек, сам да си прави.
Познавам даже 1-2 жени, които без до този момент да са сглобявали кухни или мебели, с указанията в пакетите и с една ел. отвертка /винтоверт/ се справиха сами.
Аз, признавам си, не съм от тях. Само помагах активно, но пак успяхме да се справим без майстори.
Когато си го правиш за себе си си по-старателен и внимаваш с детайлите.

# 685
А, аз не бих се наела сама да си сглобявам кухнята. Иска си се майсторлък, познаване на механизмите, инструменти. Ей един потребител-младеж обясняваше в една тема за реглаж на панти и колко било лесно. Ами сигурно е лесно, ама за него, на мен ми е на китайски. Освен да окепазя плоскостите, че и механизмите, нищо друго няма да постигна.
Сега дребни мебели - столове например, малко шкафче, съм сглобявала, ама, първо, са били евтини (та не ме е било страх, че ще ги разваля) и, второ, не са били особено сложни. И пак пот се лееше от мен, от зор.

# 686
  • София
Моля споделете как се изчислява цената на монтажа на кухня?
За елементарна кухня за вилата - 290 см, 2250 лв, ми сметнаха 610 лв за монтаж... Ще търсим местен майстор, а и доста се замислям ние сами няма ли да се справим. Ето как изглежда, моделът от магазина се промени, вратичките са мдф:
Скрит текст:

В момента правя кухня на вилата - 2,80м долен ред, 4,50 горен ред, без мивка. Мивката е в отделна ниша.  Материал - ПДЧ и МДФ боя, гръб ще слагаме плочки. За шкафове и монтаж ни искат 3100лв .
Скрит текст:
Майсторът е местен - Карлово

# 687
ЛЕЛЕ ДОРИС! Animal Hear No EvilFlushedScream

Аз тъкмо щях да кажа че трябва да седиш на главата на човека.

Скрит текст:
Сега утре отиваш с мъжа ти и всички братовчеди ако може 5-7 човека в дома му, ако е приключил работа и му казвате да идва да си отдемонтира челото на чекмеджетата  2 и 3 да купи материала за челата за негова сметка и да дойде да ги сложи като хората. Ако не ще има тукат или ще пуснеш жалба за не добре свършена работа. Той си го заслужава. Щом не разбира от дума ще разбере от друго нещо. Аз бих го направила. Вие пак кажете че съм груба.

ТОЗИ НЕ БИХ ГО ОСТАВИЛА ДА ДИША ДОКАТО НЕ СТАНЕ НА МОЕТО. ЩЕ МУ СЕДЯ НА ВРАТА. Решил да отмъщава.

Дай контактите имената всичко за да знаят хората от твоя град кой е и да го избягват. Боже.

Какви перипетии съм имала с майстори.... мога да ви разкажа на лично или тук. Как щяха да ме оставят на откритата тераса без ток. И постоянно като чистих ми викаха не пипай, махай се. Такъв вой нададох, не искаха да се махат да оставят човека ми да пусне път за кабела. Скрих им машините и бадамарките и ги пуснах в почивка.
Викат после ама много си лоша как те търпи мъжа ми, а той се провиква, много си е добра даже, вие изкарвате най-лошото от нея Joy

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 05:59 от Saxi Merinosova 683792

# 688
Ние сме от тези, които всичко сами си сглабяме. При всички криви стени в блоковете няма начин някой да се постарае колкото мъжа ми. И две кухни вече сме си правили сами. Първата е вече на 10 години и не е мръднала. Всичко е идеално регулирано. А като професии нямаме нищо общо с мебелите, просто аз имам усет за симетрия и функционалност, а той техническа мисъл и ни се получават нещата.

# 689
Ние също имаме споменатите качества, но никога не бихме си монтирали кухнята сами.
Гардероби, легла и подобни -да, и то само ако са икейски, тъй като инструкциите са ясни и частите в общия случай са точен брой.

Общи условия

Активация на акаунт