Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 78 212
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
отказал ли се е да пише? жалко.
иначе за кремовете за лице не съм съгласна, че трябва да се сменят. аз сменям, когато ми се променят нуждите на кожата, иначе мога години да карам с едно и също, както и правя.

# 151
Лично аз се стремя да ползвам изчистени продукти, има и съставки, които категорично избягвам. В същото време обаче не съм привърженик на 100% био за всичко, защото мисля, че био козметиката не може да замести конвенционалната навсякъде, а в някои отношения просто нищо не прави. И понеже имам чувствителна кожа, която изгаря много лесно, не разчитам изобщо на био слънцезащита. Веднъж май пробвах и няма да повторя. Да, филтрите са вредни, но и изгарянето - също, така че за себе си приемам риска и ползвам конвенционална козметика.
Не се мажа ежедневно със слънцезащита, а само когато се излагам на слънце, което в най-добрия случай е уикенда и по време на отпуска, но и никога не се пека.
За мен 10-15 в никакъв случай не е висок фактор, така че маслата не са нещо, което приемам сериозно.

# 152
  • При децата ми
Скрит текст:
Доколкото знам, слънцезащитните средства всички имат някакви вредни съставки. Естествените слънцезащити са с цинк (който белее) или естествените масла, повечето обаче имат относително нисък фактор (освен маслото от малинови семки, фактор 30, но пък е скъпо). Така че изборът не е лесен.
Купих си един био дневен крем с фактор 15 на Натура Сиберика, и там има една вредна съставка, с действие върху ендокринната система. Като цяло обаче, оценката на Скин Блис е средна, т.е. другите съставки са добри.
Иначе на Wooden Spoon и аз ползвах миналото лято, и съм доволна. С цинк е, малко белееше, но важното е да предпазва.
Иначе през лятото на плажа съм се мазала с чисто масло от авокадо (продава се в хипермаркетите), има и био, дават му доста висок фактор (10-15), но аз съм с матова кожа и получавам тен, без да изгарям, освен ако не прекаля.
Доста висок фактор, към 30, дават и на маслото от семена на моркови, но стои доста оранжево и може да изцапа банския, ако е по-светъл.
Това са алтернативите, иначе трябва да се примирим с някоя вредна съставка, добре е да са по-малко поне. Frowning1
Иначе за средствата за деца, също трябва да се внимава. Преди години имаше голям скандал със съставките на някакви продукти на Джонсън и Джонсън, които уж са специализирани в продукти за деца, защото съдържаха много вредни неща. После взеха мерки, но наистина по-добре да се проверява.
Вярно е, че и по-евтини продукти може да бъдат с качествени съставки. Ползвах крем за лице на Арома, където единствената вредна съставка беше посочена "парфюм", което всъщност не е особен проблем. Усещах го добре на кожата. И цената беше под 10 лева.
Гледам да сменям кремовете за лице обаче, и да ползвам поне 2 различни, от всеки вид - дневен, нощен и около очите. Кожата има нужда от различни вещества. И ние не ядем всеки ден едно и също, нали? Simple Smile

Може ли да кажете кой е крема на "Арома"?

# 153
  • София
Здравейте, мили дами!
Аз също съм изключително доволна от флоралните води на Алтеа, като имам чувствителна, мазна и  акнеична кожа. В момента използвам лавандуловата. Също така, нещото която няма да сменя скоро - на сапунена работилница измивен гел с чаено дърво, което има доста масла вътре. Мисля, че само от тези две комбинации за почистване, кожата ми се подобрява значително откъм пъпки и раздразнения.
Не знам дали е обсъждано, но искам да похваля розовият прах и индийската глина като маска, на хенафокс. Можете ли да ми препоръчате Био козметика, насочена към разширени пори и червени петънца от пъпки, като някои са вдлъбнати. В момента използвам масло, смесица от шипково, таману и лимоново (вечер). Сътоветно слънцезащита през деня заради шипковото масло. Лимоновото би трябвало да свива порите, но не виждам подобен ефект. Единствено маските  с глина, доброто почистване допринасят за порите. А за петната, за момента нищо Sad

Също така, някоя дама използвала ли е това и доволна ли е?

Скрит текст:

Благодаря Ви! Heart
Аз използвам маска розова глина на Argiletz. Купувам я от Макаса. Чудна е. Не изсушава кожата както другите маски с глина, което за мен е добре, защото хем не съм се отървала от мазната кожа и черните точки, хем вече съм на 30 и следите на времето почват да си казват думата.

# 154
  • In the land of Never Never
Може ли да кажете кой е крема на "Арома"?
Аз не живея в момента в България и се опитах да намеря линк къде се предлага, но изглежда е спрян от производство.
Сега се предлагат други видове кремове на Арома, може би трябва да се проверите състава им. Тогава четох в един блог, че е с много добри съставки и си го купих.
Намерих го във Фрамар, но пише че е изчерпан. Там обаче по принцип продават на по-високи цени, аз пазарувам подобни неща в Ремедиум или ДМ.
Проверих състава, както е публикуван във Фрамар, с приложението Скин Блис, потвърди че е много добър.

# 155
  • София
За лице това и няма аналог за мен
https://int.eucerin.com/products/sun-protection/sun-gel-creme-dr … -touch-spf-50plus

Измиваща пяна за лице на Алверде - много мека, много свежа, тотално безкомпромисна в грима и без панда ефект, нокоооога не ми е залютяла, никога. С ужасно чувствителни очи съм, няма мицеларни води, няма млека, няма нищо.
Изсушава, да, но кожата се чувства кристално чиста и жадна за следващи стъпки Heart Eyes

# 156
  • София
Да и въпреки високите оценки на козметиката на Eucerin, INCI-то оценява с 0/20 и тяхната слънцезащита заради този октокрилен.Thinking

# 157
  • София
Здравейте. Замислих се, че от козметиката за лице и тяло единствено рол-онът против изпотяване ми е обикновен на Garnier. Бих искала и него да сменя с нещо натурално и по-малко вредно. Дали ще можете да ми препоръчате нещо?

# 158
Обожавам лайм и бергамот на сапунената работилница. Ноима и негативни отзиви, та трябва да прецениш. И зависи какъв ефект търсиш, де.

# 159
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей, аз съм много доволна от този ролон на Ив Роше, онзи ден по идея на съфорумка, инсталирах приложението INCI Beauty, и останах приятно изненадана.Струва по-малко от 2 евро😊

# 160
  • София
Някой ползвал ли е този крем за лице?
Слънцезащитен крем SPF 25 Bille PH

В козметичният салон бяха изложени за продажба, но бързах и само маркирах да разгледам при следващото ми посещение. А и лятото от Несебър закупих ето това мляко, което и на лице даже слагах, защото, уж натурално, от същата тази серия с конопено масло  Ill
Слънцезащитно мляко за тяло SPF30 Bille PH

Ама след подаване на заявка за анализ в приложението, не беше от натуралните, хич:

Та затова се въздържах да купя крема за лице.

# 161
Привет!Конкретно тези шампоан и балсам не съм ползвала, но от същата серия мъжа на сестра ми ползва шампоана против пърхот и казва, че е най-доброто което е ползвал досега.Косата спря да му се омазнява и съответно пърхота изчезна...
От същата марка лятото ползвах олиото им за тяло с мандарина и босилек - много добро https://makasa.org/mandarina-i-bosilek-olio-za-tialo-100-ml.html

# 162
Бихте ли препоръчали добър мъжки дезодорант под формата на спрей. В краен случай рол-он, но не твърд стик, че няма да го ползва. Благодаря!

# 163
  • Sredets/Burgas
Този спрей използва съпругът ми от няколко години:
https://www.dm.de/alverde-men-active-nature-deo-zerstaeuber-p4010355384379.html

# 164
Скрит текст:
Привет!Конкретно тези шампоан и балсам не съм ползвала, но от същата серия мъжа на сестра ми ползва шампоана против пърхот и казва, че е най-доброто което е ползвал досега.Косата спря да му се омазнява и съответно пърхота изчезна...
От същата марка лятото ползвах олиото им за тяло с мандарина и босилек - много добро https://makasa.org/mandarina-i-bosilek-olio-za-tialo-100-ml.html
Благодаря!
Аз си ги купих и пробвах, много съм доволна. Косата ми е тънка, фина, небоядисана. Шампоана хубаво се пени, измива до скърцане, без да прави косата твърда и заплетена (случвало ми се е с други безсулфатни). След балсама, косата е с обем, мекичка, без да е утежнена. Състав не мога да коментирам, може би някой по вещ ✌️

Общи условия

Активация на акаунт