Био/ органична и натурална козметика - тема 8

• 70 447
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, какво мислите за Криста https://kristag-bg.com/?
Не виждам какви сертификати има, тъй като нищо не пише в сайта. Пише, че козметиката е 100% натурална, което не е съвсем вярно, тъй като имат най-малкото синтетични витамини. От друга страна останалото, което пишат за липса на парабени и т.н., беше вярно за всички продукти, които гледах.
Това е марка на т.нар. козметика Христина. Общо взето е срамна работа.

# 676
Не виждам какви сертификати има, тъй като нищо не пише в сайта. Пише, че козметиката е 100% натурална, което не е съвсем вярно, тъй като имат най-малкото синтетични витамини. От друга страна останалото, което пишат за липса на парабени и т.н., беше вярно за всички продукти, които гледах.

Къде се вижда това?
Виждам, че собствениците на фирмите са съвсем различни хора и нямат общи фирми.

# 677

Къде се вижда това?
Виждам, че собствениците на фирмите са съвсем различни хора и нямат общи фирми.
Аз им гледам съставите - "философията" да си пишеш каквото искаш, да не кореспондира с реалния състав и да липсват съществени съставки - емулгатори, пенители, КОНСЕРВАНТИТЕ им липсват! Това дали са различни хора и т.н. надали е толкова важно. Мастикс, така, както те са го описали, НЕ Е козметична съставка, както и хайвер от белуга Simple Smile Simple Smile Simple Smile ... Помня преди време натискаха, че ползват сребърна вода, което категорично не става за консервиране, сега байгън, и това го няма! Шампоан без пенители (само сапонини...), с емулгатори, и то яко назад, отпред вървят едни масла... ??? Писали, че лактобацилния фермент бил консервант... тц-тц-тц... прополиса иди-дойди, ама...

# 678
Здравейте, някой да е ползвал козметиката на InaEssential? Какво Ви е мнението?

# 679
Ползвала съм лавандуловата вода и шампоаните. Като ефект не ме впечатлиха, за състава нямам компетенции да коментирам.

# 680

Позната ли ви е тази марка. Мернах я в чужбина. Беше много бюджетна, но не посмях да купя без да съм запозната с качеството

# 681
Останах разочарована. Районът, в който живея е с варовита вода, затова съм си изградила навик от години след като измия лицето си да нанасям или розова, или лавандулова вода. Използвала съм предимно на Алтея или на Зоя, тази на Ина Есеншълс беше със силно неприятен аромат и при раздразнение на кожата не видях никакъв ефект, когато съм я използвала. Не бих препоръчала, ако се търси бюджетна алтернатива на марките, които споделих, препоръчвам био органичните флорални води на Агива.

# 682
Аз препоръчвам с две ръце - Алтея за флорални води или етерични масла.

# 683
Някой с отзиви за продуктите на Etnabio?

# 684
Някой с отзиви за продуктите на Etnabio?

Аз съм имала минерална слънцезащита тяхна и бях доста доволна. Те са всъщност май подмарка на “елек”. Преди време ги срещнах в бгбокс и така стигнах до етнабио. Препоръчвам също omeya, pearls and bubbles и city cocoon за био бг марки.

# 685
.
Препоръчвам също omeya, pearls and bubbles и city cocoon за био бг марки.
За първи път чувам за тези марки, ще ги разгледам.
Какъв ти е опитът със city cocoon?
Загледах един крем за лице с фактор 50, че ми трябва слънцезащитен. 🤔

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 08:38 от Lemy

# 686
.
Препоръчвам също omeya, pearls and bubbles и city cocoon за био бг марки.
За първи път чувам за тези марки, ще ги разгледам.
Какъв ти е опитът със city cocoon?
Загледах един крем за лице с фактор 50, че ми трябва слънцезащитен. 🤔

Значи от ситикокон съм ползвала шампоан един розов, околоочния им крем с лактобацили и най-любимото ми нещо е този серум с хиалурона. Слагам го на влажно лице. Всичко е идвало от тази кутия, но след това съм поръчвала същите неща и за майка ми и тя беше много доволна.

# 687
От Pearls and Bubbles имам 2 червило, много са приятни като консистенция. Мацката прави интересни продукти.
Купих си крем за лице на Арцема, брандът на Цеци Красимирова, с масло от коноп е. Приятен, като за поддръжка и дневен става, но не е уау.
Последно поръчах на Gentle and Rose, Розова вода, серум и крем. Доста стягат, но съм ги оставила за късна пролет, че сега мажа ретиноиди. Розовата им вода е като тази на Алтея, която определено предпочитам.

# 688
Не е задължително е ХК да е натурална, дори е по-вероятно да не е. По-евтино е, разбира се, освен това повечето продукти  с претенции за натурални се представят като веган.

# 689
Здравейте, някой да ползва козметиката на Лидкор? Попадна ми тяхна реклама и разгледах сайта, но нещо прекалено съмнителни ми се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт