Пазаруване от Amazon - тема №93

• 68 390
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Днес приятелка е получила малък пакет от английски сайт с доставка до тук. Сега ще плати 2 пъти ДДС, представителство, защото идва с DHL нищо, че е избрала и платила обикновена доставка с роял, отиде да се разправя и за еори.
Мерси съм аз за подобни поръчки. Ще изчакам.

# 511
  • Варна
Защо 2 пъти ще плати ДДС? Щом е с доставка до тук би трябвало да не е платила ДДС в Англия. И ще си го плати тук.

п.п. освен ако не го е купила преди 01.01 ....

# 512
  • Пловдив
В немския има доста намалени сандали и други обувки.
Аз си пуснах тези Бугати, че сандали имам 2 чифта чисто нови за лятото - https://www.amazon.de/dp/B07VNTFHC3/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_iAU.FbN … ng=UTF8&psc=1

Тези Softinos също ги загледах, но марката ми е непозната 39 номер, нямат 18 евро https://www.amazon.de/dp/B07Z6VRHD4/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_dlC_oDU … ng=UTF8&psc=1
дали отговарят? имаш ли впечатления?

# 513
  • Popovo
В немския има доста намалени сандали и други обувки.
Аз си пуснах тези Бугати, че сандали имам 2 чифта чисто нови за лятото - https://www.amazon.de/dp/B07VNTFHC3/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_iAU.FbN … ng=UTF8&psc=1

Тези Softinos също ги загледах, но марката ми е непозната 39 номер, нямат 18 евро https://www.amazon.de/dp/B07Z6VRHD4/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_dlC_oDU … ng=UTF8&psc=1
дали отговарят? имаш ли впечатления?
Същите Бугати ги имам.Моите са 37, на дъщеря ми 39.Отговарят си.

# 514
  • Пловдив
Удобни ли са? Стават ли за широк крак?
Цената е изкушаваща, да...жалко, че имам подобни сникърси. Ще ги мисля Simple Smile

# 515
Аз имам Softinos от Амазон, но сандали. Отговарят си на номера, но са за тесен крак. Иначе кожата и подметката са много хубави, удобни и меки.

# 516
  • Sofia
Защо 2 пъти ще плати ДДС? Щом е с доставка до тук би трябвало да не е платила ДДС в Англия. И ще си го плати тук.

+1

Вчера поръчах кейсове и протектори за телефон от УК директно до БГ. Днес са шипнати и ми дава доставка до 30 март... Сумата е под облагаемия праг и ако след такова (евентуално) чакане трябва да се занимавам с еори-та, митници и ДДС, директно им подарявам пратката и “отивам” в али експрес Simple Smile

# 517
  • София
Shantal то и да отидеш в Алито ситуацията е същата. И от там вече всички пратки отиват на митница и ходиш да си ги взимаш от представителството на БП /за София е челопешко шосе, което за мен си е извън София/, като носиш разпечатка на поръчката, разпечатка на банкирането и лична карта. Ако си под 30 лв, срещу 4,80 лв си взимаш пратката. Дано да измислят вариант и в пощенският клон да може да се взимат, че иначе не знам какво ще правят тия по пощите.....

# 518
  • софия

Не, поръчката е от миналата седмица. Явно сайтът не е пренастроен. Ще я питам кой е. Някакви червила е поръчвала. Симулирала е поръчка и до английски адрес и цената е била същата.

dioni, след НГ получих пратка от али в клона, но може и да е, защото ги получавам в не обществено достъпен клон. Чакам още 4. Надявам се, че няма да трябва да ходя на Митница.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 17:02 от zvаnchе

# 519
Чудесно, виж новите разпореждания на БП.
Я ни дай да прочетем, че ако трябва ние да доказваме твоето твърдение...

# 520
  • Бургас
reni1111, а хубави ли са на живо? Удобни ли са?

# 521
Хайде, почна се и с фишинг атаките след всичката истерия с мита, ДДС и т.н.:
Скрит текст:
Здравейте

Последно напомняне: Този имейл Ви информира, че пратката Ви все още е в очакване.

Пакетът ви не може да бъде доставен на 13.01.2021 г., тъй като не е платено мито (3,54 лв.)

Търговец: BgPost.bg
Номер за поръчка: 00275029
Сума за покупка: (3,54 BGN)
Планирана доставка между: 13.01.2021 - 20.01.2021

• За да потвърдите изпращането на вашия пакет Щракнете тук.

Ще получите имейл или SMS, когато пристигнете на домашния си адрес. Ще имате 8 дни от датата на наличност, за да изтеглите пакета. При оттегляне ще бъдете помолени за идентификация.

• За повече услуги намерете последващи действия на вашата пратка, като щракнете тук.

Благодаря ти за доверието,

На Ваше разположение,
Вашето обслужване на клиенти на Bgpost.bg.
Не мисля, че някой ще повярва, че БГ Пощи са стигнали високотехнологичното ниво да пращат мейл при нова пратка, но все пак предупреждавам!

# 522
  • София
Това направо си е писмо от бъдещето Joy

# 523
Подобни писма уж от БГ-пощи,циркулират отдавна ,не са новост.
Какво му е новото сега,и аз чакам разни дреболии от Алито,в Пловдив къде да ги търся?

Похвалвам ви тази книга за деца по анатомия.С чувство за хумор и хубави обяснения. За деца в прогимназиален клас.Дори за мен е забавна и приятна за четене.
https://www.amazon.de/Kays-Anatomy-Complete-Completely-Disgustin … %2C644&sr=8-1
Давам линк към немския амазон,изглежда ми и тук да е на английски.

# 524
Моля за спешна препоръка за зъбен душ и четки за зъби за брекети, от немския Амазон. Ще слагат брекети на детето идния вторник и трябва възможно най-бързо да набавя такива джаджи. Гледах преди малко душове с usb зареждане - дали вършат работа? Изкушавам се заради компактността им и възможността за лесно носене при пътувания. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт